Despre
Darwin s-a înființat în Republica Moldova la începutul anului 2013 din dorința de a revoluționa comerțul de electronice cu un concept nou și neobișnuit, care are impact emoțional și care este totodată util și interesant. Darwin își ajută clienții să își creeze un stil propriu și să se folosească de cele mai noi tehnologii pentru a evolua digital.

Scop
Darwin comercializează smartphone-uri, tablete, laptopuri, gadgeturi și o gamă variată de accesorii pentru acestea. Prin urmare, pentru Darwin este important să atragă noi clienți în momentul în care aceștia caută produsele și serviciile oferite de firmă, fapt ce rezultă în creșterea vânzărilor.

Abordare
Darwin folosește AdWords întrucât este „cel mai eficient canal de promovare și cel mai rapid canal pentru lansarea unui mesaj”. Firma utilizează cele mai avansate și complexe metode de direcționare a publicității oferite de AdWords, profitând de diferitele tipuri de rețele (Căutare, Display, YouTube, Gmail) și formate disponibile (text, imagine, video) pentru a comunica cu clienți existenți și potențiali. Prin intermediul Google Analytics, Darwin își monitorizează și îmbunătățește performanța campaniilor publicitare.

Rezultate
Prin intermediul AdWords, vânzările online ale companiei Darwin au înregistrat o creștere considerabilă. Rentabilitatea investiției în AdWords a crescut cu peste 100%, iar acest fapt a ajutat compania să atragă mai mulți clienți și să economisească sume considerabile în ceea ce privește costurile publicitare.

Articol publicat de Alexa Cojanu și Nicoleta Meleca, Associate Account Strategists, Google