1. De ce mi-a fost refuzată plata?

Suntem întotdeauna disponibili să acceptăm plățile dvs. pentru activitatea publicitară pe AdWords. Dacă vă confruntați cu problema unei plăți refuzate, înseamnă că banca dvs. nu a procesat această plată din diverse motive. 

Cel mai des întâlnit motiv pentru care un card este refuzat este că nu mai există fonduri disponibile pe cardul respectiv. Totuși e posibil ca acesta să nu fie motivul pentru care cardul dvs. este refuzat. Alte motive des întâlnite pentru care cardul este refuzat sunt următoarele:

  • poate exista o sumă maximă pe care o puteți cheltui zilnic (majoritatea băncilor emitente stabilesc o limită pentru carduri pentru a vă proteja împotriva folosirii cardului în mod abuziv);
  • poate cardul nu poate să fie folosit pentru tranzacții internaționale.

Important: Contactați banca emitentă a cardului dvs. și verificați dacă:

  • puteți efectua plăți în străinătate (plățile sunt efectuate către Google Irlanda);
  • puteți efectua plăți în mediul online securizat (pentru Google Adwords);
  • folosiți un sistem de securizare de genul 3D Secure (acesta împiedică efectuarea de plăți către noi);
  • există o limitare pentru CVV2 (Card Verification Value) sau pentru CVN (Card Verification Number) sau pentru CVC2 (Card Validation Code);
  • pot fi efectuate plăți automate.

Totodată, dacă vă apare banner-ul roșu în cont înseamnă că trebuie să dați clic pe 'Remediați problema' și să urmați pașii corespunzători prin care veți confirma că ați remediat problema cu banca.

Dacă banca dvs. v-a blocat suma datorată către AdWord, vă rugăm să ne contactați ca să vă trimitem o scrisoare oficială prin care să cerem instituției dvs. financiare deblocarea acestei sume. Va trebui să ne furnizați următoarele informații: suma blocată, data în care ați încercat să efectuați tranzacția și modalitatea de plată.

2. Cum pot verifica pragul meu de facturare înainte să fac trecerea de la plăți manuale la plăți automate?

Nu puteți verifica pragul de facturare întrucât, după trecerea la plăți automate de la plăți manuale, pragul de facturare va fi întotdeauna inițial (pentru 30 de zile) 200 RON.

3. De ce mi-a scăzut pragul de facturare?

Sistemul ajustează pragul de facturare conform cheltuielilor dvs. publicitare. În cazul în care ați avut cheltuieli mai mici pe AdWords decât de obicei sau dacă plățile nu au fost reușite, sistemul va micșora pragul de facturare. Echipa de suport nu poate să vă ajute în a ridica acest prag de facturare. Tot ce puteți face este să vă asigurață că aveți cheltuieli stabile pe AdWords și ați remediat problema cu banca și nu mai aveți plăți refuzate.

4. Pot efectua o plată manuală dacă am optat pentru plăți automate?

Da, puteți efectua o plată manuală chiar dacă utilizați setarea de plăți automate. Pur și simplu conectați-vă la cont, dați clic pe pictograma roată și alegeți ‘Facturare’, apoi dați clic pe butonul albastru ‘Efectuați o plată’. Suma respectivă va fi utilizată pentru clicurile viitoare și se va scădea din următoarea debitare automată. Cu toate acestea, rețineți că sumele datorate vor fi percepute, în continuare, automat la 30 de zile de la ultima plată automată, indiferent de soldul contului.

Totodată, dacă vă apare banner-ul roșu în cont înseamnă că trebuie să dați clic pe 'Remediați problema' și să urmați pașii corespunzători prin care veți confirma că ați remediat problema cu banca/cardul.

Nu vă sfătuim să faceți plăți manuale dacă ați optat pentru plăți automate. Încercați să aveți tot timpul cardul alimentat astfel încât să evitați situații (de ex. plăți automate refuzate) ce vă obligă să faceți plăți manuale. 

5. De ce îmi ia sistemul automat bani din cont dacă am aplicat un cupon promoțional și soldul este pozitiv?

Gândiți-vă că sistemul, în momentul în care optați pentru plăți automate, nu vede decât cheltuielile publicitare și alte plăți automate făcute în trecut. Prin urmare, să spunem că aveați un sold negativ de 100 RON și ați aplicat un cupon de 400 RON, prin urmare aveți un sold pozitiv de 300 RON. Sistemul vă va taxa la 30 de zile de la ultima plată automată efectuată (pentru că aici în acest exemplu nu ați ajuns la un prag de facturare) pentru a acoperi cheltuielile AdWords în ultimele 30 de zile, respectiv cele de 100 RON.  

Articol publicat de Alexa Cojanu și Cristina Melnic, Associate Account Strategists Google