În AdWords, puteți opta pentru una dintre cele trei setări de plată. Acestea sunt: plățile manuale, plățile automate (setare implicită în momentul în care vă creați contul) și facturarea lunară. Plățile manuale și automate se fac prin intermediul unui card de credit (precum Visa sau MasterCard), iar facturarea lunară se face prin transfer bancar. Puteți verifica metoda de plată curentă la pictograma roată din colțul din dreapta sus din cont la ‘Facturare’. Să discutăm aceste setări în detaliu. 

1. Plățile manuale

Plățile manuale reprezintă o setare de plată în AdWords care vă permite să efectuați plăți înainte ca anunțurile să fie difuzate. Practic, contul dvs. se comportă ca o cartela prepay. Iată cum funcționează:
 1. Efectuați o plată în AdWords.
 2. Anunțurile vor fi difuzate în curând atunci când plata este procesată de către sistem.
 3. Acumulați costuri, care sunt deduse din plata efectuată.
Cât timp aveți bani în cont pentru a plăti anunțurile, acestea vor fi difuzate. Nu uitați să vă alimentați contul când este aproape de zero!  Pentru a vă ajuta, vă vom trimite un e-mail atunci când fondurile din cont scad (cu aproximativ o săptămână înainte de epuizarea bugetului) și, din nou, atunci când acestea ajung la zero. 

Puteți verifica la ce adresă de e-mail vă trimitem notificări astfel: 
 • dați clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus;
 • alegeți ‘Setările contului’;
 • apoi alegeți opțiunea ‘Setări privind notificările’;
 • veți vedea la ‘Setările notificărilor pentru:’ la ce adresă de e-mail sunt trimise notificările;
 • dacă doriți să primiți aceste notificări la o altă adresă de e-mail, puteți adăuga altă adresă la Acces la cont. 

2. Plățile automate 

Cu ajutorul acestei setări, începeți prin a acumula costuri publicitare, după care forma de plată principală (un card de credit) este debitată automat cu aceste costuri. Pentru a începe, este suficient să introduceți informațiile de facturare o singură dată. Plățile vor fi procesate automat, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu oprirea difuzării anunțurilor în cazul în care uitați să efectuați o plată.

În cazul plăților automate, vom percepe contravaloarea costurilor publicitare după 30 de zile de la ultima debitare automată sau, dacă acest lucru se petrece mai devreme, în momentul în care contul dvs. atinge o sumă prestabilită, cunoscută drept prag de facturare. Aceste lucruri sunt ilustrate mai jos în Figura 1. 

Fig 1. 

De exemplu, să spunem că ați trecut pe plăți automate pe data de 12 noiembrie. 
 • După trei zile de activitate, ați atins pragul de facturare alocat contului dvs. de 200 RON de cheltuieli. Prin urmare, pe 15 noiembrie o plată automată a fost procesată de 200 RON pentru a acoperi costurile. 
 • Apoi, restul lunii noiembrie aveți cheltuieli foarte mici, inclusiv până la mijlocul lunii decembrie. Prin urmare, pentru că nu ați atins pragul de cheltuieli de 200 RON, sistemul va extrage banii din contul dvs. la 30 de zile de la ultima plată automată, respectiv la 30 de zile de pe data de 15 noiembrie. 

Pragul de facturare este setat inițial la 200 RON. De fiecare dată când contul atinge pragul înainte de a se încheia ciclul de facturare de 30 de zile, pragul va crește, până la valoarea maximă de 2.000 RON. Pragurile de facturare pe care le poate atinge contul după pragul inițial de 200 RON sunt 800 RON, 1.400 RON și 2.000 RON, ca în Figura 2.


Fig 2. 

De exemplu, să presupunem că un agent de publicitate numit Radu își deschide un cont AdWords cu pragul de 200 RON și începe să acumuleze costuri pe data de 1 octombrie. Iată cum va plăti Radu și cum se va modifica pragul său de facturare:
 • în 5 octombrie, Radu atinge pragul inițial de facturare de 200 RON. În acest moment, îl debităm pentru costurile acumulate (care ar putea să depășească puțin pragul de facturare, dacă a acumulat costuri rapid). Majorăm pragul de facturare al lui Radu la 800 RON. Începe un nou ciclu de facturare;
 • în 23 octombrie, Radu atinge noul său prag de facturare de 800 RON, determinând programul AdWords să perceapă costurile acumulate; Google ridică încă o dată pragul de facturare pentru Radu la 1.400 RON și începe un nou ciclu de facturare, și așa mai departe până la pragul maxim de 2.000 RON.

3. Facturarea lunară (linie de credit)

Facturarea lunară este o metodă de plată în cazul căreia Google vă acordă o linie de credit pentru costurile publicitare, iar dvs. primiți câte o factură în fiecare lună. Puteți utiliza facturarea lunară ca setare de plată dacă afacerea dvs. întrunește anumite cerințe. Acestea sunt:
 • calitatea de companie înregistrată deținută de minimum un an;
 • cheltuieli lunare de minimum 15.000 USD pentru oricare 3 dintre ultimele 12 luni.

Dacă îndepliniți aceste condiții și doriți să aplicați pentru o linie de credit, vă rugăm sa ne contactați. Vom examina apoi istoricul dvs. de credit și vă vom ruga să ne trimiteți mai multe informații pe e-mail. Dacă primiți aprobarea, vă vom trimite un e-mail (pe adresa de e-mail confirmată pentru persoana de contact) pentru ca dvs. să revizuiți termenii și condițiile și să aprobați schimbarea.

După ce acceptați acești termeni, vom trece contul dvs. la facturare lunară. Cu toate acestea, rețineți că, dacă depășiți data limita de plată sau linia de credit, difuzarea anunțurilor poate fi încetinită sau oprită. Vă vom trimite factura prin e-mail, de obicei înaintea celei de-a cincea zi lucrătoare a lunii, împreună cu instrucțiuni pentru efectuarea plății.

Articol publicat de Alexa Cojanu, Associate Account Strategist Google