Dezvoltatorii caută în permanență modalități noi de a atrage utilizatori în aplicațiile lor. În prezent, însă, atenția utilizatorilor pe dispozitive mobile se reduce din ce în ce mai mult și se axează preponderent pe interes. Ca atare, identificarea unor persoane care să interacționeze cu aplicația a devenit o provocare continuă, atât înainte, cât și după instalarea acesteia. De fapt, am constatat că una din patru instalări ale unei aplicații nu duce la folosirea efectivă a aplicației respective. Depunem toate eforturile necesare pentru a le oferi dezvoltatorilor instrumente de publicitate care să îi atragă pe utilizatori și care să promoveze cât mai bine o aplicație. De curând, am reproiectat unul dintre formatele de anunțuri în aplicații, punându-ne astfel în aplicare planul de a oferi experiențe publicitare deosebite în aplicații. Astăzi vom adăuga două noi formate de anunțuri complexe și interactive în setul nostru tot mai amplu de soluții pentru materiale publicitare de instalare a aplicațiilor.

Jucați un joc într-un anunț cu ajutorul anunțurilor de probă

Anunțurile de probă reprezintă un format de anunț pentru aplicații cu ajutorul căruia un utilizator poate să joace un joc timp de maximum 60 de secunde, redând în flux conținut din aplicație înainte de a o descărca. Demonstrația interactivă crește probabilitatea ca aplicația să fie instalată de o persoană căreia îi place jocul. Utilizatorii pot să testeze jocul înainte de a parcurge procesul de descărcare,  iar dezvoltatorul aplicației va atrage persoane mai relevante, care au ales jocul în funcție de experiențele lor în aplicație.

Anunțurile de probă oferă:

●        un format deosebit și cu grad ridicat de interactivitate, destinat jocurilor;
●        șansa ca utilizatorii să testeze jocul înainte de a-l descărca; 
●        clicuri pe anunțuri mai relevante, descărcări ale aplicației și utilizatori relevanți ai aplicației.

Anunț de probă pentru Cookie Jam

Exprimați-vă creativitatea cu ajutorul anunțurilor mobile personalizate

Vom lansa, de asemenea, o versiune beta a anunțurilor intercalate interactive, care sunt anunțuri HTML5 ce le oferă utilizatorilor o experiență complet personalizată, adaptată la aplicația fiecărui agent de publicitate. Acestea le dau agenților de publicitate libertatea de a folosi HTML5 în locul șabloanelor standard și de a atrage date în mod dinamic. Formatul respectiv oferă un grad ridicat de diversitate și nu se limitează la aplicațiile pentru jocuri. 

Anunțurile intercalate interactive oferă o experiență cu adevărat personalizată, care include propunerea de valoare a aplicației și funcțiile pe care doriți să le evidențiați, elemente care fac parte din strategia dvs. personală de branding. Acest format este util îndeosebi pentru agenții de publicitate care doresc mai multă implicare din partea utilizatorilor în timpul instalării.

Anunțurile intercalate interactive oferă:

●        un cadru frumos și flexibil în care agenții de publicitate să își poată exprima cu adevărat creativitatea;
●        funcții unice de testare și de optimizare;
●        șansa de a-i oferi utilizatorului o mică parte din experiența în aplicație înainte de a o descărca;
●        posibilități unice de dezvoltare a mărcii.

Specialiștii în marketing profită deja de aceste anunțuri atractive pentru a crește numărul de instalări ale aplicației. Zalora a creat un anunț care permite utilizatorilor să gliseze pentru a ajunge la o ofertă exclusivă.

Anunțul intercalat interactiv afișat de Zalora le permite utilizatorilor să își folosească degetul pe ecran să gliseze, afișând o promoție specială.

Gradul de personalizare poate fi oricât de mare sau de mic doriți, de la ajustarea șabloanelor standard la dezvoltarea unui material publicitar complet personalizat. Specialiștii în marketing pot folosi și conținutul aplicației lor live pentru a crea formate de anunțuri în timp real, convingătoare. Întrucât veți avea mai mult control asupra aspectului și interacțiunii, veți putea să derulați teste A/B pentru materialele publicitare și să încercați diverse îndemnuri pentru a crește numărul de conversii. Nu vă limitați la a-i spune unui utilizator despre aplicația dvs. În schimb, oferiți-i o experiență unică pentru aplicație, care să îl inspire să interacționeze cu aceasta.

Agenții de publicitate pot folosi anunțurile intercalate interactive pentru a-și prezenta cele mai recente oferte de produse prin intermediul unor galerii, pentru a evidenția anumite elemente de branding personal și pentru a demonstra mai mult valoarea aplicației lor înainte de a fi instalată.

Prin intermediul anunțului intercalat interactiv, Zalora prezintă o galerie de produse care pot fi glisate.

Știm că experiențele de pe dispozitive mobile trebuie să fie adaptate la acestea, iar anunțurile nu fac excepție. Explorăm în mod continuu moduri noi și optimizate de a crea formate interactive pentru ecranele mici.

Anunțurile de probă și anunțurile intercalate interactive sunt în versiune beta și sunt disponibile pentru un set limitat de agenți de publicitate. Luați legătura cu managerul contului dacă doriți să participați la aceste versiuni beta.


Articol publicat de Sissie Hsiao, director de produs pentru Rețeaua de display, și de Pasha Nahass, manager de produs pentru Rețeaua de display