Agenții de publicitate axați pe branding caută, de ani de zile, modalități prin care să se asigure că anunțurile lor online sunt văzute. Această sarcină poate fi dificilă, întrucât 56% dintre anunțurile grafice și 46% dintre anunțurile video* nu sunt vizibile deoarece se află în partea inferioară a paginii, sunt trecute cu vederea din cauza derulării paginii sau apar pe o filă din fundal. Ne străduim, de câțiva ani, să îi ajutăm pe agenții de publicitate să depășească această provocare, astfel că azi lansăm 3 îmbunătățiri esențiale: transformarea tuturor campaniilor cu sume CPM în campanii cu sume CPM ale anunțurilor care se pot consulta, o nouă limită de frecvență pentru anunțurile care se pot consulta și valori suplimentare de raportare create pe baza standardului de vizibilitate.

Toate campaniile cu sume CPM sunt acum campanii cu sume CPM ale anunțurilor care se pot consulta 

După cum am anunțat în septembrie, ne vom strădui să facem din vizibilitate etalonul publicității digitale, transformând toate campaniile cu sume CPM din Rețeaua de display Google în campanii cu sume CPM ale anunțurilor care se pot consulta (campanii cu sume vCPM). Am finalizat această transformare, astfel că Rețeaua de display Google a devenit una dintre puținele platforme media pe care agenții de publicitate nu vor plăti pentru o afișare dacă aceasta nu a fost vizibilă pentru un utilizator.

Cumpărarea pe baza sumei CPM a anunțurilor care se pot consulta (vCPM) a fost lansată în AdWords în 2013, pentru ca agenții de publicitate să plătească numai pentru acele afișări ale anunțurilor grafice și video care respectă standardul din domeniu definit de MRC pentru vizibilitate. Anunțul trebuie să apară pe ecran în proporție de minimum 50%, timp de cel puțin o secundă pentru anunțurile grafice și două secunde pentru anunțurile video, valori măsurate de tehnologia Vizionare activă Google. Anul acesta, au fost eliminate zeci de miliarde de afișări înainte ca agenții de publicitate AdWords să fie taxați pentru ele, motivul fiind că nu au respectat standardul menționat mai sus.

Suma CPM a anunțurilor care se pot consulta îi ajută pe agenții de publicitate axați pe branding să cumpere în mod eficient și să își îndeplinească obiectivele din campanii:

Devialet, o companie de echipamente audio cu sediul la Paris, dorea ca mai mulți consumatori să afle despre boxele și amplificatoarele sale. Pentru a-și extinde acoperirea, Devialet și-a transformat campaniile din CPC în vCPM. Ca atare, compania a crescut cu 49% numărul de afișări care se pot consulta pe unitate monetară și cu 50% timpul mediu petrecut pe site.


Noua limită de frecvență pentru anunțurile care se pot consulta le va oferi agenților de publicitate mai mult control

Limita de frecvență vă ajută să controlați numărul de ocazii cu care au apărut anunțurile pentru aceeași persoană. Atunci când într-o limită de frecvență sunt incluse afișări care nu se pot consulta, este posibil ca un utilizator să nu vadă anunțul dvs. atât de des pe cât ați dorit.

Începând de săptămânile viitoare, limita de frecvență va contoriza numai afișările care se pot consulta pentru campaniile de anunțuri grafice și video din AdWords. În acest fel, agenții de publicitate vor putea avea mai mult control asupra frecvenței cu care anunțurile lor sunt vizibile pentru utilizatori. Accesați Centrul de ajutor pentru a afla mai multe despre setarea unei limite de frecvență.

Noile valori de raportare oferă o perspectivă mai bună asupra performanței campaniilor

Pentru a le oferi agenților de publicitate o perspectivă mai bună asupra performanței campaniilor lor de anunțuri grafice și video, am adăugat valori suplimentare bazate pe standardul de vizibilitate, cum ar fi:

              •              numărul total de afișări vizibile;
              •              procentajul de afișări vizibile;
              •              procentajul de anunțuri care se pot consulta și pe care s-a dat clic.

Aceste valori le oferă agenților de publicitate o imagine mai clară asupra destinațiilor de plasare și materialelor publicitare care stimulează performanța campaniei atunci când sunt vizibile pentru utilizatori.

Susținem de multă vreme adoptarea vizibilității ca etalon cu ajutorul căruia specialiștii în marketing și editorii să colaboreze în mod transparent, eficient și responsabil. Acesta este încă un pas important din acest proces.

Articol publicat de Glenn Wilson, manager de produs, AdWords

*Studiu Google, 2014