Utilizatorii apelează la mai multe dispozitive pe parcursul zilei pentru a face cumpărături, a comunica și a-și petrece timpul liber în mod plăcut. De la un laptop la serviciu, la o tabletă în sufragerie, trecem succesiv și lin de la un dispozitiv la altul pentru a efectua sarcinile dorite. De fapt, aproape 40% dintre cumpărătorii online încep căutările pe un smartphone și încheie achiziția pe un computer sau pe o tabletă.1 De aceea, timp de câțiva ani, am investit în conversiile cross-device din Rețeaua de căutare, Rețeaua de display și Cumpărături Google. Agenții de publicitate din întreaga lume profită acum de valoarea completă a campaniilor lor AdWords folosind informații de pe cross devices pentru a măsura cu până la 16% mai multe conversii.

Începând de azi, conversiile cross-device vor fi implementate la nivel de cuvânt cheie și pot fi incluse în coloana Conversii principală, care include deja vânzările de pe site, apelurile telefonice și descărcările aplicațiilor. Dacă toate conversiile vor apărea în același loc, agenții de publicitate vor putea consulta o perspectivă mai detaliată asupra tuturor modurilor în care interacționează clienții cu compania lor. În plus, acum este mai simplu ca oricând să luați măsuri pe baza acestor informații: întrucât toate conversiile se află în aceeași coloană, puteți activa rapid licitarea automatizată, care să se optimizeze pentru conversiile importante.

Pentru a activa conversiile cross-device în licitarea automatizată, parcurgeți doi pași simpli în contul AdWords, în Instrumente>Conversii:

1. în secțiunea Setări, asigurați-vă că, pentru Valoarea sumelor licitate pentru conversii, este setată opțiunea „Conversii”, nu „Clicuri care au dus la conversie”. Conversiile cross-device și alte comenzi nu sunt oferite pentru opțiunea „Clicuri care au dus la conversie”;

2. dați clic pe „Includeți conversii avansate” și bifați caseta pentru a include conversiile cross-device și alte conversii avansate în coloana „Conversii” din rapoarte și în licitarea automatizată.

Ne-am luat angajamentul de a vă ajuta să vă formați o imagine clară asupra noilor tipuri de conversii care fac parte dintr-o lume permanent conectată, cu mai multe dispozitive digitale, astfel încât să puteți lua cele mai bune decizii în materie de publicitate. Accesați Centrul de ajutor pentru a afla cum să includeți conversiile cross-device în licitarea automatizată.  

Articol publicat de Wilfred Yeung, manager principal de produs, departamentul de licitare AdWords

1 The Role of Mobile Search on Store Purchases (Rolul căutării mobile în achizițiile din magazine), Google/Ipsos Media CT, august 2015. Achizițiile au fost făcute în ultimele 3 luni.