Pentru a crea și a gestiona campaniile video TrueView, trebuie să accesați o secțiune specială din AdWords, nu-i așa? După care trebuie să treceți de la o secțiune la alta dacă doriți să executați rapoarte și să efectuați optimizări în toate campaniile, nu? Și, cu toate acestea, tot nu reușiți să profitați de instrumentele AdWords în bloc pentru campaniile video? Avem vești bune: nu vă veți mai confrunta cu niciuna dintre aceste situații. Formatul TrueView se va alătura campaniilor pentru Rețeaua de căutare, Rețeaua de display Google și Cumpărături Google, în interfața AdWords principală.

Oferindu-vă simplitatea unei singure interfețe și o experiență mai consecventă, AdWords vă permite să faceți optimizări în toate tipurile de campanii. În plus, puteți profita de instrumente puternice de gestionare în bloc, pentru a economisi timp și efort atunci când lucrați în mai multe campanii TrueView. Întrucât acum toate tipurile de campanii au aceeași structură, vă putem oferi noile funcții în anunțurile video mai repede ca oricând.

Vă rugăm să ne urmați, pentru a vă face o scurtă prezentare…

În colțul din stânga, sus, puteți găsi selectorul tipului de campanie. Acesta vă permite să vedeți numai campaniile de un anumit tip. De exemplu, dacă selectați „Video”, va apărea o vizualizare a campaniilor similară cu AdWords pentru video, ceea ce înseamnă că veți vedea numai filele și coloanele cele mai relevante pentru gestionarea campaniilor video. Și, cel mai important, vom reține preferințele dvs. pentru coloane de fiecare dată când treceți de la o vizualizare la alta, astfel că nu va fi necesar să le schimbați la fiecare alternare a tipurilor de campanie.
Selectorul tipului de campanie

De asemenea, vom înlocui grupurile de direcționare cu grupuri de anunțuri, piesele de bază ale campaniilor pentru Rețeaua de căutare, Rețeaua de display și Cumpărături Google. Acum fiecare grup de anunțuri va avea un singur format TrueView, care va fi in-stream sau in-display. Cu toate că fiecare grup de anunțuri are un singur format, campaniile pot conține mai multe grupuri de anunțuri. Ca atare, puteți să difuzați atât anunțuri in-stream, cât și anunțuri in-display în aceeași campanie. Pentru a crea o campanie, nu trebuie decât să dați clic pe butonul +CAMPANIE, apoi pe noul tip de campanie video, după care să creați grupuri de anunțuri noi în cadrul fiecărei campanii, dând clic pe +GRUP DE ANUNȚURI.Întrucât formatul TrueView s-a alăturat programului AdWords, veți avea acces la o mulțime de instrumente create cu scopul de a vă ajuta să gestionați, să optimizați și să generați rapoarte privind conturile care conțin multe campanii. De exemplu, modificarea în bloc a interfeței de utilizare vă permite să modificați informațiile pentru mai multe campanii simultan, chiar din cadrul interfeței de utilizare. Încărcările în bloc vă permit să descărcați un instantaneu al campaniilor, să efectuați modificări în masă și să încărcați modificările direct în cont. Programarea rapoartelor vă oferă posibilitatea de a stabili o programare pentru executarea automată a rapoartelor și pentru trimiterea regulată a acestora prin e-mail utilizatorilor contului.Rapoartele pentru campaniile video sunt, de asemenea, mai puternice, întrucât acum aveți posibilitatea de a filtra rezultatele pentru a izola elemente precum numele campaniei, eticheta, costul și conversiile.De asemenea, veți vedea funcții video populare în locuri cunoscute din programul AdWords. De exemplu, opțiunea de remarketing video este acum disponibilă în arhiva comună AdWords, iar opțiunea de conectare a contului YouTube este disponibilă în secțiunea Conturi conectate. În plus, veți putea să consultați analize pentru anunțurile video în fila „Videoclipuri” și să gestionați opțiunile de direcționare în fila „Direcționare video”.

Indiferent dacă scopul dvs. este să generați un răspuns direct sau să vă consolidați marca, acum aveți la dispoziție un instrument unic și unificat prin care să gestionați toate obiectivele de marketing. Începând de azi, veți putea să treceți campaniile la noua structură de grupuri de anunțuri, eliminând nevoia de a apela la secțiunea „Toate campaniile video” pentru a accesa campaniile TrueView. Pentru a face trecerea, dați clic pe Toate campaniile online (pentru ultima dată) și accesați AdWords pentru video, apoi accesați Centrul de actualizare pentru a transfera cu ușurință campaniile dintr-o singură încercare.  Nu vă faceți griji: toate statisticile și opțiunile de direcționare anterioare vor fi transferate (nu trebuie decât să consultați nivelul campaniei pentru a le vedea). Dacă preferați să nu actualizați campaniile pe cont propriu și să profitați de aceste noi funcții video, nu este nicio problemă. Peste șase săptămâni, vom începe actualizarea automată a campaniilor.Dacă sunteți genul de persoană care preferă prezentările video (noi suntem!), puteți consulta întregul conținut al acestui articol de blog în format video, aici.

Articol publicat de echipa AdWords pentru video
Lane Shackleton, manager de produs la nivel de grup
Ammar Ibrahim, manager de produs
Avi Fein, manager de produs