Dispozitivele mobile au schimbat regulile jocului atât pentru consumatori, cât și pentru branduri. Așteptările consumatorilor în ceea ce privește instantaneitatea și relevanța sunt mai mari ca oricând, iar brandurile de succes sunt acelea care se conectează cu utilizatorii în momentele care contează cel mai mult: cele de genul „vreau să știu”, „vreau să merg”, „vreau să fac” și „vreau să cumpăr”. Compania Google are ca scop principal să îndeplinească nevoile oamenilor la momentul potrivit. Prin inovațiile pe care le-am adus anunțurilor, am oferit această posibilitate companiilor de orice mărime.

În această săptămână, în cadrul Advertising Week, eveniment desfășurat la Times Center Stage, am anunțat două produse noi: Potrivirea clienților și Campanii universale pentru aplicații, pentru a vă ajuta să fiți pe fază și să contați în momentele intense, de maximă importanță.

Ajungeți la cei mai valoroși clienți folosind Potrivirea clienților

70% dintre consumatorii online consideră că oportunitatea, calitatea și relevanța mesajului unui brand le influențează percepția asupra brandului.1 Google este unic prin abilitatea de a conecta consumatorii cu afacerea dvs. în cele mai relevante moduri. Fie că aceștia caută pe Google, văd oferte în Gmail sau urmăresc videoclipuri pe YouTube, noi putem difuza cele mai relevante informații în funcție de ceea ce fac utilizatorii, unde se află, când anume caută și de pe ce dispozitiv. Astăzi, dorim să profităm de aceste inovații în domeniul anunțurilor pentru a oferi o relevanță și mai mare.

Când vine vorba despre cei mai valoroși clienți, aceștia așteaptă și mai mult de la dvs. Iar Google vă poate ajuta să ajungeți la clienții cu care ați construit deja o relație, precum cei din programul de fidelitate sau cei care au mai făcut achiziții în trecut, în modurile cele mai relevante pentru intențiile și contextul acestora.

Potrivirea clienților este un produs nou, proiectat pentru a vă ajuta să ajungeți la cei mai valoroși clienți prin Căutarea Google, prin YouTube și prin Gmail, în momentele cele mai importante. Astfel, puteți încărca o listă de adrese de e-mail, care pot fi asociate utilizatorilor Google conectați, într-un mod securizat și confidențial. Pornind de la aceasta, puteți construi campanii și anunțuri proiectate special pentru publicul dvs.

Să presupunem că sunteți un brand turistic. Acum puteți ajunge la cei care s-au înscris în programul dvs. de recompense chiar în momentul în care își planifică următoarea călătorie. De exemplu, dacă un membru al programului de recompense caută „curse directe spre New York” pe Google.com, puteți afișa anunțuri relevante în partea de sus a listei cu rezultate de căutare, pe orice dispozitiv, exact atunci când acesta caută un bilet de avion spre New York. Iar atunci când respectivii membri urmăresc videoclipurile preferate pe YouTube sau își verifică mesajele de pe Gmail, le puteți arăta anunțuri care să-i inspire să-și planifice următoarea călătorie.

Utilizând Potrivirea clienților, puteți genera și Segmente de public similare, pentru a ajunge la clienți noi prin YouTube și Gmail, care ar putea fi interesați de produsele și serviciile dvs. De exemplu, puteți mări pe YouTube gradul de informare cu privire la noile curse non-stop, prin afișarea de anunțuri TrueView potențialilor clienți care au interese și caracteristici similare cu membrii programului de recompense.

Cu Potrivirea clienților, brandul dvs. apare la locul potrivit, cu mesajul potrivit, în momentul în care clientul este cel mai receptiv. Doar Google vă poate ajuta să faceți acest lucru, pentru a vă încânta clienții cei mai loiali în momentele care contează cu adevărat.

Potrivirea clienților și Segmente de public similare va fi distribuit tuturor agenților de publicitate în următoarele câteva săptămâni. Aflați mai multe aici.

Promovați-vă aplicațiile cu o acoperire fără egal

Oamenii descoperă aplicații noi în multe moduri: prin căutări online, prin recomandări primite în timp ce urmăresc videoclipurile preferate și prin sugestii în aplicații. Dacă firma dvs. are o aplicație, aveți nevoie de o modalitate scalabilă de a ajunge la clienții care au cele mai mari șanse să instaleze aplicația, pe o gamă largă de canale.

De astăzi, Campaniile universale pentru aplicații vor fi disponibile pentru toți dezvoltatorii și agenții de publicitate ca un nou tip de campanie AdWords, care vă ajută să vă conectați cu utilizatorii de aplicații din Căutarea Google, Google Play, YouTube și în Rețeaua de display Google (GDN). În câțiva pași simpli, vă puteți promova aplicația având o acoperire fără egal în cele mai mari rețele și platforme din lume.

Să presupunem că ați creat un joc de aventură. Prin intermediul Campaniilor universale pentru aplicații, aveți o acoperire de neegalat: puteți genera instalări prin YouTube, platformă cu peste 1 miliard de utilizatori care urmăresc sute de milioane de ore de conținut în fiecare zi. Anunțurile dvs. pot ajunge, de asemenea, la anumite segmente de public prin intermediul a 650.000 de aplicații și a peste 2 milioane de site-uri web în Rețeaua de display Google. Și mai ales, Campaniile universale pentru aplicații valorifică și căutările intense, cum ar fi „jocuri de aventura” și "jocuri de puzzle", care au loc pe parcursul unei zile pe Google Search și Google Play. Astfel, aplicația poate fi văzută atunci când utilizatorii caută să descarce noutăți.

Tot ce trebuie să faceți este să ne precizați costul pe instalare dorit, iar de restul ne ocupăm noi. Campaniile universale pentru aplicații sunt o soluție completă care vă sporește acoperirea și maximizează numărul de instalări ale aplicațiilor Android în întreaga serie de platforme publicitare Google. Am automatizat configurarea campaniilor, extrăgând imaginile, videoclipurile și descrierile unei aplicații direct din înregistrarea din magazinul Google Play, pentru a genera formate de anunțuri care arată excelent oriunde ar fi plasate.Pe baza acestor informații, sistemele noastre vor optimiza campaniile folosind învățarea dinamică, pentru a maximiza numărul de instalări ale aplicațiilor, în raport cu costul pe instalare dorit. Prin testarea diferitelor versiuni ale textului anunțurilor și imaginilor din aplicație, în fiecare rețea Google eligibilă, determinăm variantele cu cea mai bună performanță, pentru a afișa doar cele mai bune anunțuri.

Energia și entuziasmul de la Advertising Week 2015 ne demonstrează că este un moment extraordinar pentru a fi un specialist în marketing. Mă bucur că am privilegiul de a construi produse care ajută brandurile să-și spună povestea și să ia legătura cu consumatorii în momentele care contează cu adevărat pentru aceștia.

Articol publicat de Sridhar Ramaswamy, vicepreședintele departamentului pentru anunțuri și comerț Google

1 Google/Ipsos, „Consumers in the Micro-Moment”, martie 2015.