Contul de e-mail ocupă o parte importantă a rutinei noastre zilnice, permițându-ne să ținem legătura cu familia, prietenii și colegii. De asemenea, acesta este un mijloc foarte bun de a primi noutăți de la mărcile preferate, fie că este vorba despre o serie de reduceri semnificative de weekend, oferte la pachete de vacanță sau informații despre un nou produs revoluționar. Colaborăm de câțiva ani cu agenții de publicitate pentru a le extinde strategiile de marketing prin e-mail și pentru a testa diverse moduri de a le oferi utilizatorilor oferte mai relevante, prin anunțuri adaptate din Gmail[1]. Începând de azi, aceste anunțuri adaptate din Gmail vor fi disponibile pentru toți agenții de publicitate direct în AdWords.

Formate de anunțuri complexe și interactive

Pe măsură ce am dezvoltat anunțurile din Gmail, am testat diverse formate, pentru a afla care îi atrag cel mai mult pe utilizatori. Una dintre îmbunătățiri a fost să eliminăm anunțurile text standard din Gmail și să afișăm mai puține anunțuri adaptate, de calitate ridicată, care se integrează mai armonios cu mediul dosarului cu mesaje primite. 

Odată cu anunțul de azi, agenții de publicitate vor putea să gestioneze anunțurile adaptate din Gmail chiar în programul AdWords, creând o campanie pentru Rețeaua de display și un format de anunț din Gmail în Galeria de anunțuri. Anunțul este compus din două părți principale:

●          anunțul restrâns pe care îl văd utilizatorii inițial și care se integrează cu aspectul dosarului cu mesaje primite din Gmail. Utilizatorii pot să dea clic pe acesta pentru a-l extinde și pentru a obține mai multe detalii.

●       unitatea de anunțuri extinsă este afișată ca urmare a unui clic pe anunțul restrâns. Aceasta este reprezentată de un anunț adaptat afișat pe o pagină completă, care oferă informațiile și elementele vizuale complexe ale unei pagini de destinație. După clicul pentru extinderea anunțului, toate clicurile ulterioare pe materialele dvs. vor fi gratuite, inclusiv cele pentru salvarea anunțului în mesajele primite sau redirecționarea acestuia către alte persoane.
Pentru unitatea de anunțuri extinsă, agenții de publicitate au posibilitatea de a alege dintre diverse șabloane de anunțuri din Gmail care se pot personaliza. Aceștia pot să prezinte o singură imagine, să evidențieze o promoție care combină o imagine cu o descriere și cu un buton de îndemn sau să afișeze mai multe produse simultan. Formatul HTML personalizat oferă cel mai mare grad de flexibilitate la configurarea elementelor și vă permite să creați o experiență publicitară chiar mai complexă, incluzând videoclipuri, formate, numere de telefon, mai multe linkuri și îndemnuri.

 

Exemple de unități de anunțuri extinse


Ajungeți la publicul dorit cu ajutorul direcționării avansate către Rețeaua de display

Puteți utiliza majoritatea opțiunilor de direcționare spre Rețeaua de display cu care sunteți deja familiarizat, cum ar fi cuvintele cheie, segmentele de public cu interese similare, criteriile demografice și subiectele. De exemplu, un agent de publicitate care promovează îmbrăcămintea pentru sport poate să selecteze subiecte relevante precum „Fitness” și „Echipamente sportive” sau să ajungă la utilizatorii care compun segmentele de public cu interese similare „Pasionați de sănătate și fitness” sau „Iubitori de alergare”.

Mărci precum Marriott International utilizează deja anunțuri în Gmail pentru a ajunge la utilizatorii care caută oferte convingătoare:

„Am colaborat cu succes cu agenția media Beeby Clark+Meyler pentru a difuza anunțuri în Gmail și a spori gradul de cunoaștere pentru Renaissance Hotels. Unitatea de anunțuri mai mare ne permite să afișăm videoclipuri și imagini care evidențiază experiența de la Renaissance Hotels, precum și angajamentul nostru de a-i ajuta pe oaspeți să descopere ceva nou la destinație. Am lucrat cu agenția publicitară Anomaly pentru a încorpora elemente vizuale complexe în anunțuri și am reușit să sporim considerabil implicarea utilizatorilor, înregistrând cu 25% mai mult timp petrecut pe site și o creștere de 18% a numărului de afișări de pagină la fiecare vizită pe RenHotels.com. Această unitate a oferit mărcii Renaissance Hotels o acoperire ridicată continuă. De atunci, am implementat anunțuri în Gmail și pentru alte hoteluri din cadrul Marriott International din întreaga lume. Suntem nerăbdători să le lansăm în curând și pentru hotelurile Autograph Collection.”
-          Amy Sherman, directorul departamentului de marketing prin canale digitale

Utilizatorii dețin controlul asupra anunțurilor pe care le văd

Odată cu evoluția anunțurilor din Gmail, le-am oferit utilizatorilor posibilitatea de a controla tipurile de anunțuri care le apar. La fel ca în cazul altor anunțuri din Gmail, utilizatorii își pot gestiona setările pentru anunțuri în așa fel încât să elimine anunțurile nedorite de la anumiți agenți de publicitate. Aceștia pot, de asemenea, să renunțe complet la anunțurile pe bază de categorii de interese.

Pentru a afla cum să creați primul anunț din Gmail, accesați Centrul de ajutor, de unde veți afla mai multe informații.

Articol publicat de Omry PRUZAN, manager senior de produs, anunțuri din Gmail