Indiferent că este vorba despre „hoteluri din zona mea” sau „hoteluri din apropiere”, utilizatorii caută adesea aceleași lucruri în moduri diferite. Ca atare, uneori poate fi foarte dificil să ajungeți la clienți în momentele cu adevărat importante. De fapt, dintre cele câteva miliarde de căutări efectuate zilnic pe Google, 15% nu au mai fost văzute înainte.1 În plus, inventarul de produse aflat în continuă schimbare și conținutul ascuns în profunzimea site-ului înseamnă că utilizatorii nu găsesc întotdeauna ceea ce caută. De aceea, acum trei ani, am lansat anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare.

Astăzi, ne face plăcere să vă anunțăm că anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare au fost optimizate și modificate complet, fiind acum disponibile la nivel global, pentru toți agenții de publicitate.


Ce sunt anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare?


Anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare vă ajută să le oferiți clienților informațiile potrivite, în momentele în care le caută, fără a fi necesar să gestionați cuvinte cheie. Folosind tehnologia de accesare cu crawlere web organică oferită de Google, anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare indexează site-ul cu scopul de a afla pentru ce căutări să afișeze anunțuri. Dacă o căutare este relevantă pentru conținutul site-ului, Google va crea automat un anunț care să participe la licitație. Titlurile și paginile de destinație ale anunțurilor sunt generate pe baza produselor și serviciilor oferite și a căutărilor utilizatorilor. Aceste anunțuri foarte bine direcționate vin în completarea altor campanii AdWords, oferind valoare pentru căutările relevante care nu sunt acoperite de cuvintele cheie existente.

Afișați anunțuri pe baza site-ului

Acum aveți la dispoziție o modalitate mai bună de a ajunge la clienți. Pe lângă accesarea cu crawlere și indexarea site-ului, anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare organizează acum conținutul site-ului în categorii recomandate pentru direcționarea anunțurilor. Categoriile recomandate sunt personalizate pentru produsele și serviciile dvs., cum ar fi „Mobilă”, și afișează anunțuri numai pentru interogările de căutare în cazul cărora aveți o pagină de destinație relevantă. Fiecare categorie poate fi rafinată în așa fel încât să afișeze categorii suplimentare, mai precise.

Categoriile recomandate pentru anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare

De exemplu, puteți detalia categoria recomandată „mobilă” pentru a promova numai „mobilă de sufragerie” sau „mobilă de bucătărie”. Puteți selecta oricâte categorii doriți sau puteți alege opțiunea de a afișa anunțuri pe baza întregului site.

Previzualizările anunțurilor și recomandări relevante

După ce selectați categoriile dorite, puteți utiliza noile instrumente pentru a beneficia de transparență sporită cu privire la modul în care se vor afișa anunțurile dvs. Pentru fiecare categorie recomandată, veți vedea acum exemple de interogări de căutare pe care le veți viza, anunțurile text care vor apărea și paginile pe care le vor accesa clienții. Pentru a vă ajuta să începeți difuzarea campaniei, fiecare categorie recomandată va fi însoțită de o sumă cost-pe-clic recomandată. Aceste sugestii se bazează pe performanța cuvintelor cheie existente care vizează interogări de căutare similare.

O mulțime de clienți au avut deja succes cu ajutorul acestor îmbunătățiri aduse anunțurilor dinamice afișate în Rețeaua de căutare.Hayneedle.com, unul dintre cei mai importanți comercianți online din S.U.A., a participat la testele beta pentru anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare. Compania a utilizat noile categorii recomandate și a crescut cu 5% volumul de trafic de căutare relevant spre site.Vueling Airlines a scăzut suma CPA cu 20% și a crescut cu 10% numărul de clicuri care au dus la conversii după ce a utilizat noile categorii recomandate. Aceste categorii au permis companiei să seteze sume licitate într-un mod mai eficient, fapt ce a dus la o performanță îmbunătățită a campaniei.


Acoperire considerabilă cu ușurință incredibilă

Anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare sunt acum mai relevante ca oricând, iar crearea primei astfel de campanii durează mai puțin de 10 minute. Veți fi îndrumat în procesul de creare a campaniei printr-un flux de lucru îmbunătățit, care include o modalitate mai intuitivă de a vă asigura că șabloanele de anunțuri își păstrează relevanța pentru direcționările dinamice ale anunțurilor.

Puteți afla mai multe despre anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare accesând Centrul de ajutor.

Articol publicat de Jen Huang, manager principal de produs, AdWords

1 Date Google interne