Monitorizarea periodică a contului Google AdWords și testarea campaniilor și a funcțiilor noi influențează enorm creșterea vânzărilor și a numărului de clienți ai unei companii.

Solei-Turism, o companie din Republica Moldova, a înregistrat o creștere semnificativă a vânzărilor după promovarea serviciilor agenției de turism prin campanii AdWords atât pe dispozitive mobile cât și pe desktop. Compania a testat atât campanii și funcții noi cât și produse Beta precum Anunțuri pe Gmail, ceea ce a contribuit la performanța ridicată a campaniilor de promovare prin AdWords.

Screen Shot 2015-07-02 at 1.09.35 PM.png

Despre companie

Compania Solei-Turism  a fost fondată în anul 2001 în Republica Moldova și are o echipă de 50 de angajați, fiind unul din liderii de piață în acest domeniu. Activitatea online a fost lansată în 2011 și compania deține 3 site-uri în:
- turism extern (www.solei.md &  www.avia.md)
- turism intern (www.moldova-online.travel)
- turism de afaceri (www.solei-mice.md)


Scop

Obiectivul nostru de bază este creșterea numărului de clienți și a vânzărilor dar și promovarea brandului „Solei”. Prin promovarea online, putem ajunge la un număr mai mare de clienți dar putem da și informații despre cele mai noi destinații și oferte celor care caută locații de vacanță, bilete de avion sau hoteluri. Numărul interogărilor online crește în fiecare zi în Republica Moldova atât pe dispozitive mobile cât și pe desktop, iar noi vrem să fim primii în rezultatele căutărilor.


Abordare

Deoarece ne axăm pe vânzări, cea mai mare parte dintre campanile noastre sunt pe Rețeaua de căutare iar noi suntem mereu deschiși la testarea unor funcții noi pe care le-am implementat recent cum ar fi: Anunțuri pe Gmail, Anunțuri dinamice în Rețeaua de căutare, Campanii cu numere de telefon etc. Pe de altă parte, monitorizarea periodică a performanței campaniilor rămâne totuși factorul esențial.


Rezultate 

Toate serviciile promovate prin AdWords au înregistrat o creștere a vânzărilor.  De aceea am hotărât să investim mai mult în campanile online pentru toate site-urile pe care le deținem și pentru întreaga gamă de servicii oferite. Numărul de clienți a crescut, ceea ce ne bucură enorm. Credem în potențialul uriaș al promovării online.

Pentru a vă aprofunda cunoștințele despre Google AdWords puteți să vă înscrieți pe canalul nostru de YouTube (clic pe Subscribe), pentru a avea acces la tutoriale video gratuite și la Forumul Oficial AdWords, unde puteți posta întrebări/găsi răspunsuri din partea comunității AdWords.

Articol publicat de Nicoleta MELECA, Echipa Google AdWords România și Republica Moldova