Utilizatorii apelează la telefoane de miliarde de ori pe zi în momentele în care doresc să afle ceva, să meargă undeva, să facă ceva și să cumpere ceva. În aceste momente intense, ei folosesc adesea aplicații pentru a obține ceea ce își doresc. Pasionații de alergat pot căuta o aplicație de urmărire a kilometrilor atunci când încep să se antreneze pentru un maraton; pasionații de gătit pot căuta aplicații de restaurante pentru a afla care sunt cele mai populare noi locații din oraș; persoanele care zboară frecvent pot căuta jocuri populare pentru un zbor lung. De fapt, Rețeaua de căutare este una dintre platformele care generează cele mai multe instalări de aplicații în Play Store[1].

De aceea, investim în modalități noi care să le permită utilizatorilor să descopere aplicații prin intermediul anunțurilor pentru Rețeaua de căutare din Google Play. De asemenea, lansăm tehnologii noi de simplificare a gestionării campaniilor și de îmbunătățire a cuantificării pentru dezvoltatori.

S-au lansat anunțurile pentru Rețeaua de căutare din Google Play
Implementarea anunțurilor pentru Rețeaua de căutare din Google Play va începe azi pentru toți agenții de publicitate și dezvoltatorii care utilizează campanii de instalare a aplicațiilor pentru Rețeaua de căutare în AdWords.


Google Play ajunge la peste un miliard de utilizatori pe dispozitivele Android, în peste 190 de țări. Datorită acestei acoperiri extinse, anunțurile pentru Rețeaua de căutare din Google Play pot permite consumatorilor să descopere aplicații pe care altfel le-ar fi omis și îi ajută pe dezvoltatori să își facă aplicațiile mai cunoscute. Companii precum Booking.com sau Nordeus au inclus deja Google Play în strategia de promovare a aplicațiilor lor. Tomislav Mihajlović, Directorul de marketing al companiei Nordeus ne-a împărtășit experiența sa: ''Rețeaua de căutare a fost dintotdeauna o componentă cheie în strategia de promovarea a aplicațiilor pentru a ajunge la utilizatorii relevanți. Utilizând noile Anunțuri Search pe platforma Google Play, avem șanse mai mari de a ajunge la utilizatorii chiar în momentul în care aceștia caută aplicații noi. Am observat deja că prin Rețeaua de căutare Google Play ne-a ajutat să creștem semnificativ numărul de instalări de aplicații, în special jocul Top Eleven.''
Tomislav Mihajlović, Directorul de marketing al companiei Nordeus

Urmărire optimizată a conversiilor pentru Android

Pe măsură ce le oferim dezvoltatorilor mai multe oportunități de a-și promova aplicațiile, ne luăm angajamentul de a oferi și instrumente de urmărire a conversiilor care funcționează uniform pe diverse canale și care se aliniază oricăror soluții de cuantificare alese de dezvoltatori. De aceea, am lansat primele deschideri ale unei aplicații Android, o nouă soluție de urmărire a conversiilor care măsoară momentul în care un utilizator deschide pentru prima dată o aplicație după ce dă clic pe un anunț și instalează o aplicație Android. Această soluție permite urmărirea conversiilor în aplicații din Rețeaua de căutare, din Rețeaua de display și de pe YouTube. În plus, le permite dezvoltatorilor să creeze o corespondență corectă între volumul conversiilor din AdWords și datele din soluția de cuantificare terță parte. Primele deschideri ale unei aplicații reprezintă tipul standard de conversie pentru soluțiile de terță parte. Ca atare, colaborăm cu parteneri importanți, precum Tune, AppsFlyer, Kochava, Adjust și Apsalar pentru a asigura consecvența datelor și pentru a le oferi dezvoltatorilor libertatea de a utiliza funcții de raportare și de optimizare în AdWords și în soluțiile de terță parte alese de aceștia.
O modalitate mai simplă de difuzare a anunțurilor de instalare a aplicațiilor în toate rețelele Google

Peste câteva săptămâni campaniile universale pentru aplicații vor simplifica mai mult promovarea aplicațiilor în Google Play și pe toate proprietățile Google, inclusiv: Rețeaua de căutare, YouTube, rețeaua aplicațiilor AdMob. Nu trebuie decât să ne spuneți ce mesaj va conține anunțul, ce utilizatori doriți să vizați, care este bugetul dorit și care este costul-pe-instalare vizat, iar noi ne vom ocupa de restul.

Întrucât ecosistemul aplicațiilor continuă să se dezvolte, ne-am propus să creăm produse prin care dezvoltatorii să își pună la dispoziție aplicațiile pentru acei utilizatori care le vor aprecia. De la adăugarea anunțurilor pentru Rețeaua de căutare în Google Play, la îmbunătățirea urmăririi conversiilor Android și la simplificarea gestionării campaniilor cu ajutorul campaniilor universale pentru aplicații, sperăm că aceste noi instrumente vor spori succesul comunității noastre de dezvoltatori.

Articol publicat de Surojit Chatterjee, directorul departamentului de management de produs, ''Anunțuri afișate în Rețeaua de căutare mobilă''

[1] Date interne Google, mai 2015