Consumatorii apelează la Google de miliarde de ori pe zi în momentele în care doresc să afle ceva, să meargă undeva, să facă ceva sau să cumpere ceva. În aceste momente, utilizatorii folosesc tot mai mult smartphone-urile pentru a obține răspunsuri. De fapt, numărul de căutări Google de pe dispozitive mobile îl depășește pe cel de pe computere în 10 țări, inclusiv S.U.A. și Japonia1  Acest context le oferă specialiștilor în marketing o oportunitate deosebită de a ajunge la utilizatori prin intermediul tuturor noilor puncte de contact din calea unui client spre achiziție.

Google colaborează cu specialiștii în marketing pentru a le aduce acele momente esențiale pentru afacerile lor. Pe parcursul ultimului an, am prezentat diverse inovații, îndeosebi în domeniul promovării de aplicații și cel al cuantificării; acestea au avut rolul de a vă ajuta să interacționați cu consumatorii în mai multe moduri.

În dimineața aceasta, am anunțat și alte inovații, în cadrul unei prezentări în live la nivel global, pentru un public compus din 20.000 de clienți. Puteți consulta, mai jos, ideile principale ale anunțurilor de azi și puteți viziona o reluare a întregului program aici.

Experiențe publicitare care pun stăpânire pe moment


Consumatorii, îndeosebi cei care folosesc dispozitive mobile, au, în prezent, așteptări mai mari ca oricând; ei vor ca lucrurile să fie făcute bine și imediat. Aceste așteptări presupun ca specialiștii în marketing să răspundă nevoilor lor exact în momentul dorit, oricând și oriunde. Investițiile noastre în dispozitive mobile sunt motivate de așteptările consumatorilor cu privire la caracterul imediat și la relevanța în momentul dorit. Pe baza feedbackului dvs. și a informațiilor noastre cu privire la modul în care caută utilizatorii informații, am creat o nouă generație de experiențe publicitare, mai complexe, mai interactive, concepute pentru atingerile ecranului în loc de clicurile cu mouse-ul; în acest fel, venim în întâmpinarea nevoilor clienților, exact atunci când efectuează căutări.

●        Anunțuri pentru hoteluri: zilnic, se efectuează milioane de căutări de hoteluri pe Google.2, iar acest lucru se traduce în milioane de potențiale rezervări. Când utilizatorii caută hoteluri, ei doresc informații precum tarifele, disponibilitatea, locațiile, recenziile utilizatorilor, descrieri editoriale, imagini de pe Google Street View și fotografii la o rezoluție  înaltă. Am anunțat azi faptul că anunțurile pentru hoteluri sunt disponibile pentru toți partenerii reprezentați de pensiuni, cabane și hoteluri din întreaga lume. Anunțurile pentru hoteluri afișează prețurile actuale din diverse surse și, când un călător este pregătit, acesta poate selecta „Rezervați” pentru a efectua rezervarea pe site-urile partenerilor.Automatizare pentru captarea tot mai multor momente


Consumatorii interacționează cu diverse mărci prin intermediul a miliarde de căutări lunare, a miliarde de ore de videoclipuri vizionate în fiecare lună și a miliarde de interacțiuni cu diverse site-uri și aplicații. Aceste numere pot fi copleșitoare, însă automatizarea vă permite să faceți față complexității și să afișați anunțurile cele mai potrivite pentru intenția și contextul consumatorilor.

●        Strategiile AdWords de licitare automatizată stabilesc miliarde de sume licitate în fiecare zi3 , pentru zeci de mii de agenți de publicitate, permițându-vă astfel să vă sporiți eficiența și eficacitatea campaniilor. Astăzi, vom lansa un nou tablou de bord pentru rapoarte, care vă oferă transparență sporită și mai mult control atunci când evaluați performanța strategiilor de licitare de-a lungul timpului. Noile instrumente de simulare le arată agenților de publicitate și raportul dintre volum și cost la diferite sume CPA vizate.

●        Anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare reprezintă o modalitate puternică de a afișa anunțuri oportune și relevante, pe baza conținutului site-ului, fără nevoia de a gestiona cuvintele cheie. Am anunțat azi implementarea unor îmbunătățiri semnificative, printre care se numără categoriile recomandate vizate pe baza conținutului site-ului, sumele CPC recomandate pentru fiecare categorie și vizibilitate sporită asupra anunțurilor care se vor afișa și asupra paginilor pe care le vor accesa clienții.

Cuantificarea fiecărui moment important 


Specialiștii în marketing trebuie să cuantifice toate momentele importante, de la prima afișare la ultima conversie. În acest scop, sunt necesare metode și valori adaptate la calea tot mai complexă spre achiziție, pentru diverse dispozitive, aplicații, apeluri și magazine. Prin includerea tuturor acestor puncte de contact, specialiștii în marketing pot cuantifica impactul complet al campaniilor și pot lua decizii mai bune pentru companie.

Am lansat azi câteva produse noi care vă vor ajuta în acest sens:


●        atribuirea AdWords: facilităm sarcina specialiștilor în marketingul în Rețeaua de căutare de a nu se limita la modelul de atribuire a ultimului clic. Veți putea selecta câte un model de atribuire pentru fiecare tip de conversie. Opțiunea aleasă se va reflecta în rapoartele AdWords și va fi integrată în licitarea automatizată. Lansăm, de asemenea, atribuirea bazată pe date, care folosește datele proprii de conversie pentru a calcula contribuția reală a fiecărui cuvânt cheie din calea spre conversie.
●        conversii pe mai multe dispozitive integrate în licitarea automatizată: noile căi urmate de consumatori spre achiziție sporesc importanța cuantificării activităților care încep pe un dispozitiv și se încheie pe un altul. Mai târziu pe parcursul acestui an, veți putea lua măsuri pe baza acestor informații, în momentul în care conversiile pe mai multe dispozitive vor fi integrate în licitarea automatizată. Această măsură face parte dintr-o actualizare mai amplă, care vă va oferi opțiunea de a include conversiile pe mai multe dispozitive în coloana „Conversii”.
●        experimentele de marketing: în dimineața aceasta, am lansat experimentele de marketing, care îi vor ajuta pe specialiștii în marketing să cuantifice dezvoltarea  mărcii generată de campaniile AdWords. În urma unui experiment, comerciantul german DefShop a constatat o creștere de 11,6% a numărului de achiziții și de 38,2% a numărului de interogări de marcă, pe care nu le-ar fi putut cuantifica altfel. Luați legătura cu echipa responsabilă cu contul dvs. AdWords pentru a afla mai multe despre experimentele de marketing.

Acțiunile companiei Google sunt dictate de intenție și de caracterul imediat. Misiunea noastră a fost dintotdeauna să le oferim utilizatorilor informațiile căutate exact în momentul în care le caută. Acestea sunt momente importante pentru consumatori, pentru specialiștii în marketing și pentru Google, întrucât atunci sunt luate deciziile și sunt stabilite preferințele. După cum vedeți, toate anunțurile privind produsele de azi au la bază aceste capacități esențiale.

Le mulțumim tuturor celor ce au participat la AdWords Performance Summit sau au urmărit prezentarea live. Suntem nerăbdători să asistăm la reușitele de care vă veți bucura cu ajutorul acestor noi produse. Ne va face plăcere să continuăm acest drum cu dvs., oferindu-le clienților cele mai bune experiențe, în momentele importante.

Jerry Dischler, vicepreședinte, manager de produs, AdWords

    1 Google Internal Data.
    2 Google Internal Data.
    3 Google Internal Data.