Creat pe baza preferințelor unora dintre cei mai complecși agenți de publicitate, un cont de manager constituie un instrument puternic de monitorizare și gestionare a mai multor conturi. Pentru a economisi timp și a beneficia de vizibilitate sporită asupra performanței conturilor, am lansat câteva îmbunătățiri interesante, inclusiv gestionarea campaniilor între conturi, instrumente de raportare puternice și navigare optimizată în cadrul conturilor.

Gestionarea campaniilor în mod extins


Crearea de rapoarte și efectuarea modificărilor rapide în campaniile din diverse conturi pot necesita foarte mult timp. Pentru a gestiona toate campaniile și pentru a genera rapoarte referitoare la acestea în mod extins, dintr-o singură vizualizare, am adăugat noua vizualizare „Campanii” în tabloul de bord al contului de manager.

Acțiunile la nivel de campanie cu care sunteți deja familiarizat din conturile individuale sunt acum disponibile și la nivelul conturilor de manager. Puteți să adăugați coloane, să aplicați segmente și să setați filtre pentru a genera rapoarte privind performanța campaniilor pentru maximum 20 de conturi selectate. Puteți, de asemenea, să luați măsuri actualizând rapid bugetele zilnice și activând sau întrerupând campaniile din conturile respective. În plus, puteți crea o nouă campanie pentru orice cont individual, chiar din cadrul contului de manager.


Crearea unor rapoarte mai bune, mai detaliate


Datele din tabloul de bord al contului de manager sunt la fel de recente ca cele din programul AdWords. Aceasta înseamnă că nu mai este necesar să accesați fiecare cont individual în parte pentru a consulta cele mai recente valori de raportare. Pentru ca rapoartele din tabloul de bord să fie mai utile, acum puteți selecta un interval de date personalizat care depășește ultimele 90 de zile și îl puteți compara cu orice perioadă doriți. De asemenea, am adăugat și alte coloane în rapoarte, inclusiv coloane pentru conversii, precum și posibilitatea de a prezenta performanța direct în tabloul de bord.


Pentru a putea explora datele din cont în moduri mai utile, am adăugat instrumente de segmentare și de filtrare. Clasificați rapid datele pe baza celor mai importanți factori pentru compania dvs., cum ar fi rețeaua, tipul de clic sau dispozitivul. Apoi aplicați filtre pentru a putea identifica oportunități noi sau pur și simplu pentru a vedea datele care vă interesează.

Dacă folosiți conturi de manager secundar, aveți la dispoziție și un nou meniu drop-down, care vă permite să ajustați tabloul de bord în așa fel încât să afișeze date de performanță numai pentru conturile de manager secundar și individuale asociate direct, pentru toate conturile de manager secundar și individuale asociate sau pentru toate conturile individuale.


Navigare mai rapidă între conturi


În sfârșit, am simplificat modul de identificare a contului pe care doriți să îl consultați. Acum puteți să căutați sau să selectați contul de manager secundar sau contul individual pe care doriți să îl accesați extinzând meniul drop-down din partea de sus a contului AdWords.


Poveștile clienților


O mulțime de clienți se bucură deja de succes cu ajutorul acestor îmbunătățiri aduse conturilor de manager.

Linia noastră de produse s-a extins de curând, astfel că numărul conturilor AdWords pe care le gestionăm a crescut semnificativ. Cu toate acestea, posibilitatea de a identifica tendințe relevante în ceea ce privește performanța campaniilor și de a lua măsuri în situațiile cele mai importante, folosind o singură vizualizare, ne ajută să economisim câte 4 -5 ore săptămânal și, în plus, ne oferă mai multă încredere în eficiența conturilor noastre.” -- Katherine Doty, director de marketing prin căutarea la nivel global la Rosetta Stone
Avem peste 90 de conturi AdWords individuale și ne bazăm pe o convenție puternică de denumire a campaniilor pentru a le gestiona pe toate. Mulțumită noii vizualizări pentru campanii din contul de manager, acum putem gestiona și optimiza toate campaniile dintr-o singură vizualizare. În acest fel, economisim o mulțime de ore, întrucât nu mai este  necesar să accesăm fiecare cont în parte pentru a gestiona campaniile.” -- Jeremy Legrand, directorul departamentului SEM la Kaymu

Îmbunătățiri noi, nume nou


Întrucât dorim să simplificăm convenția de denumire și să ne adaptăm acestor noi îmbunătățiri, nu vom mai utiliza „Centrul meu de clienți” și „MCC” atunci când ne referim la conturile de manager AdWords. Pe parcursul anului, aceste modificări se vor reflecta atât în Centrul de ajutor AdWords, cât și în mesajele viitoare.

Puteți să consultați o prezentare a noilor îmbunătățiri în programul AdWords sau să aflați mai multe despre conturile de manager, din Centrul de ajutor AdWords.

Articol publicat de Zak Stern, manager de produs, AdWords