Pe măsură ce crește complexitatea ecosistemului de aplicații, dezvoltatorii de succes caută noi moduri de a măsura, de a gestiona și de a optimiza aplicațiile în diverse rețele publicitare și sisteme de operare.  În dimineața aceasta, la conferința I/O anuală, am anunțat, prin intermediul unui flux live, un nou set de parteneriate media și noi oferte de anunțuri, care au rolul de a veni în întâmpinarea nevoilor unice ale specialiștilor în marketingul aplicațiilor mobile.

Soluții de măsurare transparente, deschise și fiabile


Este esențial ca dezvoltatorii de aplicații care doresc să stimuleze instalările și implicarea să înțeleagă eficiența diverșilor parteneri media și diferitelor destinații de plasare media. De aceea, am investit în soluții care îi vor ajuta pe dezvoltatori să aplice măsuri consecvente într-un ecosistem fragmentat de rețele publicitare și să înțeleagă calitatea utilizatorilor aduși de fiecare.

Google Analytics pentru aplicații oferă o soluție de top din domeniu pentru analizele în aplicații, care le oferă tot mai multe avantaje agenților de publicitate pe măsură ce își doresc mai multă transparență în ceea ce privește eficiența anunțurilor în diverse rețele.  Puteți utiliza deja Google Analytics pentru a urmări performanța campaniilor de instalare a aplicațiilor mobile și pentru a înțelege valoarea de client a utilizatorilor dvs. în Android și iOS. În prezent, colaborăm cu peste 20 de rețele publicitare, inclusiv InMobi și Millennial Media, de la lansarea opțiunii de urmărire a conversiilor iOS, la sfârșitul anului trecut. Integrarea datelor cu acești parteneri oferă o perspectivă completă asupra valorii aplicațiilor în diverse rețele, pe baza parametrilor importanți pentru dezvoltatori (adică valoarea clientului și păstrarea). În acest fel, veți putea lua decizii mai bune cu privire la locurile unde să cheltuiți bugetul alocat publicității. Pe parcursul următoarelor câteva luni, veți putea „răspunde” la conversiile de la rețelele de recomandare, pentru a vă optimiza traficul; acest lucru va fi posibil cu ajutorul unui singur kit SDK.

Nu este vorba doar despre soluțiile de măsurare.  Suntem conștienți că dezvoltatorii trebuie să aibă opțiuni cu privire la furnizorii de atribuire și ne angajăm să oferim soluții deschise pentru domeniu.  De aceea, am anunțat și posibilitatea de a integra datele privind instalările de aplicații și evenimente de la partenerii de măsurare terță parte în programul AdWords. Colaborarea cu terțe părți, inclusiv Adjust, Appsflyer, Apsalar, Kochava, și Tune, ne permite să creștem acuratețea măsurării oferite de diverse instrumente de măsurare din programul AdWords și să ne asigurăm că datele dvs. sunt corecte și fiabile.

Suntem de părere că parteneriatul cu aceste importante platforme publicitare și sisteme de urmărire ne va permite să sporim puterea și coeziunea întregului ecosistem de aplicații mobile, obiectivul final fiind ca dezvoltatorii să se bucure de mai mult succes.

Însă nu ne-am oprit aici.

Acum este mai simplu ca oricând să vă promovați aplicațiile pe Google 


Dezvoltatorilor care doresc să își promoveze aplicația le oferim diverse destinații de plasare în Căutarea Google, în rețeaua AdMob, pe site-urile mobile și pe YouTube.  La începutul acestui an, am anunțat anunțurile pentru Rețeaua de căutare din Google Play. Prin afișarea unor anunțuri lângă rezultatele căutării de aplicații, puteți ajunge la consumatori exact atunci când caută o aplicație nouă, în momentul în care sunt pregătiți să o instaleze.

Azi am lansat campaniile pentru aplicații universale, un nou tip de campanie care le permite agenților de publicitate să ajungă mai eficient la consumatorii de pe toate mijloacele Google.  Campaniile pentru aplicații universale oferă o modalitate simplă de a crea anunțuri de instalare pentru aplicațiile dvs. Android în AdWords sau direct din Consola pentru dezvoltatori Google Play.

                                                      


Prin intermediul unei singure campanii, vă puteți spori acoperirea în Căutarea Google, în rețeaua AdMob, pe site-urile mobile, pe YouTube și în Google Play. Nu trebuie decât să ne oferiți câteva informații despre aplicația dvs., adică mesajul materialului publicitar, publicul pe care doriți să îl vizați și suma pe care doriți să o cheltuiți, iar noi ne vom ocupa de restul. În culise, motoarele noastre de creare de anunțuri și licitare vă vor ajuta să maximizați performanța campaniilor, astfel încât să puteți petrece mai mult timp la crearea și optimizarea aplicațiilor.  Anunțurile pentru Rețeaua de căutare din Google Play și campaniile pentru aplicații universale vor fi implementate pentru dezvoltatori și agenții de publicitate pe parcursul lunilor următoare.

Soluții complete pentru întreaga companie


În cadrul conferinței I/O de azi, am anunțat și câteva soluții care vă vor ajuta să dezvoltați aplicații, să interacționați în mod organic cu utilizatorii și să vă sporiți venitul obținut cu ajutorul aplicației.  Inovațiile noastre în sfera analizelor și anunțurilor au rolul de a completa aceste oferte și de a vă permite să vă dezvoltați afacerea cu ajutorul unor soluții de măsurare deschise și fiabile, precum și al unor instrumente de promovare care simplifică și cresc eficiența procesului de cumpărare a anunțurilor.  Le mulțumim tuturor dezvoltatorilor care generează aceste experiențe. Ne va face plăcere să interacționăm cu aplicațiile dvs. și să vă susținem inovațiile continue, printr-o colaborare strânsă cu dvs. și cu partenerii din ecosistem.

Articol publicat de: Jonathan Alferness, vicepreședinte, management de produs