În februarie, am anunțat lansarea adreselor URL actualizate, o modalitate mai rapidă și mai simplă de a gestiona adresele URL în programul AdWords. Adresele URL actualizate vă permit să gestionați pagina de destinație și informațiile de urmărire separat, utilizând noile câmpuri pentru adresa URL finală și șablonul de urmărire. Vizionați acest videoclip pentru detalii despre avantajele adreselor URL actualizate.

Începând din 1 iulie, toți agenții de publicitate vor trebui să înceapă să utilizeze adrese URL actualizate în locul adreselor URL de destinație. Dacă ați transformat deja adresele URL în adrese URL actualizate, nu mai este necesară nicio acțiune din partea dvs. Dacă nu ați făcut încă actualizarea, citiți în continuare pentru a afla ce se va întâmpla cu anunțurile* și adresele dvs. URL începând din 1 iulie 2015 și care sunt opțiunile pentru actualizare.

Ce se va întâmpla începând din 1 iulie 2015


Începând din 1 iulie, va trebui să vă pregătiți pentru următoarele modificări:

1. nu vor mai putea fi modificate sau create adrese URL de destinație. Toate adresele URL noi vor trebui create cu ajutorul noilor câmpuri pentru adrese URL actualizate.

2. adresele URL de destinație vor fi mutate automat în noul câmp pentru adresa URL finală în cazul tuturor grupurilor de anunțuri din cont care nu conțin adrese URL de redirecționare între domenii**. Va apărea o alertă în contul AdWords prin care veți fi informat cu privire la eventualele grupuri de anunțuri care nu au fost actualizate.

3. eventualele anunțuri cu adrese URL de destinație care nu au fost trecute la adresele URL actualizate nu se vor mai difuza în câteva luni. Vă vom informa cu 30 de zile înainte ca difuzarea anunțurilor să se oprească, printr-un e-mail și printr-o alertă în cont.

Întrebări frecvente


Puteți consulta, mai jos, răspunsuri la câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre actualizare.

Î: Trebuie să fac actualizarea dacă nu folosesc urmărirea adreselor URL sau dacă folosesc numai etichetarea automată?
R: Nu, puteți aștepta actualizarea automată, care va începe la 1 iulie. Sistemul nostru va muta automat adresele URL de destinație în noile câmpuri pentru adresa URL finală, iar coloanele din rapoarte se vor actualiza pentru a reflecta aceste modificări. Pe parcursul actualizării automate, statisticile de performanță ale anunțurilor dvs. nu se vor reseta și nu va fi necesar ca anunțurile să parcurgă procesul de examinare conform politicii.

Î: Ce tipuri de adrese URL nu vor fi actualizate automat și nu se vor mai difuza în cele din urmă?
R: Printre adresele URL care se încadrează în această categorie se numără cele care conțin următoarele elemente: redirecționări între domenii, parametrul ValueTrack „{copy}”, parametri de urmărire care utilizează „{}” și care nu reprezintă un parametru AdWords ValueTrack sau un domeniu diferit de cel folosit în adresa URL afișată a anunțului dvs. Vă rugăm să actualizați manual aceste adrese URL înainte de 1 iulie.

Î: Cum pot actualiza adresele URL între domenii?
R: Folosiți metoda simplă sau avansată, împreună cu resursele de ajutor din ghidul de actualizare pentru aceste adrese URL, asigurându-vă că actualizați atât adresele URL întrerupte, cât și pe cele active. Dacă aveți nevoie de ajutor, colaborați cu furnizorul instrumentului terță parte.

Î: Vor fi resetate statisticile mele în timpul actualizării?
R: Pentru a păstra statisticile anunțurilor, utilizați metoda de actualizare automatizată sau simplă sau așteptați ca sistemul nostru să actualizeze automat adresele URL. Statisticile privind performanța se vor păstra și nu va fi necesar ca anunțurile să parcurgă procesul de examinare conform politicii.

Dacă nu vă deranjează să resetați statisticile anunțurilor și dacă doriți să profitați la maximum de avantajele adreselor URL actualizate, utilizați metoda de actualizare avansată. În acest fel, veți putea folosi noile șabloane de urmărire și parametrii ValueTrack. Eventualele modificări care se vor efectua după această actualizare nu vor cauza resetarea statisticilor anunțurilor.

Vă reamintim că puteți accesa în continuare toate statisticile privind performanța anunțurilor pentru anunțurile eliminate, prin intermediul rapoartelor AdWords.


Î: Folosesc urmărirea dinamică în adresele URL. Ce trebuie să fac?
R: Trebuie să actualizați manual adresele URL folosind metoda simplă de actualizare înainte de 1 iulie. Aflați mai multe


Pentru detalii suplimentare, consultați secțiunea cu întrebări frecvente din centrul de actualizare.

Ajutor la actualizare


Știm că această actualizare presupune eforturi din partea dvs., astfel că vă stăm la dispoziție pentru ajutor. Mai jos, sunt disponibile câteva resurse care vă vor ajuta să alegeți cea mai bună opțiune de actualizare și care vă vor îndruma în acest proces.


Ghidul de actualizare: accesați https://g.co/ads/upgradedurls pentru a afla cum să actualizați adresele URL
Editorul AdWords 11.1: utilizați Editorul AdWords pentru a actualiza adresele URL
Hangouts live: urmăriți instrucțiunile pas cu pas pentru actualizarea adreselor URL cu ajutorul foilor de cumulare
Generatorul de adrese URL: creați adrese URL utilizând noul format de adrese URL actualizate
Instrumentul de testare a adreselor URL: testați paginile de destinație și șabloanele de urmărire


Ne va face plăcere să asistăm la succesul dvs. în programul AdWords. Contactați-ne oricând dacă aveți nevoie de ajutor pentru actualizare.

Articol publicat de Leo Sei, manager de produs, Google AdWords
____

*Atunci când menționăm conceptul de anunțuri, ne referim, de asemenea, la adresele URL folosite în cuvintele cheie, la sitelinkuri, la ținte automate și la alte opțiuni de direcționare disponibile pentru Rețeaua de căutare, Rețeaua de display și Cumpărături Google.


**Adresele URL de destinație care folosesc redirecționările între domenii (adică adresele URL redirecționează la un site diferit de domeniul propriu) nu sunt eligibile pentru actualizarea automată. Trebuie să actualizați manual adresele URL, folosind resursele de ajutor din ghidul de actualizare.