Pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, vom implementa trei noi funcții, care îi vor ajuta pe agenții de publicitate cu activitate pe mai multe canale să gestioneze mai ușor rapoartele și să identifice informațiile cele mai importante pentru ei.

Pentru agenții de publicitate cu mai multe tipuri de campanii și cu mai multe obiective publicitare, generarea rapoartelor poate fi o sarcină obositoare și care necesită mult timp. De exemplu, pentru a genera rapoarte cu privire la obiectivele pentru campaniile din Rețeaua de căutare, Rețeaua de display sau Rețeaua de cumpărături, poate fi necesar să filtrați în funcție de tipul campaniei și să reajustați de câteva ori coloanele pentru a vedea informațiile necesare.

Cu ajutorul acestor trei noi funcții de raportare, acum veți putea efectua cu ușurință următoarele activități:

       filtrați conturile în funcție de tipul campaniei;
       consultați coloane mai relevante într-un mod mai rapid;
       aplicați seturi de coloane în funcție de obiectivele publicitare.

Filtrați în mod simplu contul în funcție de tipul campanieiNoul selector al tipului de campanie vă permite să filtrați rapid contul în funcție de tipul campaniei, astfel încât să puteți consulta rezultate numai pentru campaniile din Rețeaua de căutare, Rețeaua de display sau Rețeaua de cumpărături. De exemplu, dacă generați rapoarte privind performanța în Rețeaua de display, puteți vedea rapid toate grupurile de anunțuri din campania pentru Rețeaua de display parcurgând un singur pas simplu.
 
Filtrați cu ușurință pentru a afișa tipurile de campanii doriteConsultați coloane mai relevante în funcție de tipul campanieiV-ați săturat să schimbați coloanele de fiecare dată când treceți de la rapoartele privind campaniile din Rețeaua de căutare la cele privind campaniile din Rețeaua de display? Acum, ultimele coloane consultate, care au fost stocate, anterior, numai după filă (cum ar fi după campanie, grup de anunțuri sau cuvinte cheie), vor fi stocate atât după filă, cât și după tipul campaniei.
 
Să presupunem că vă aflați în fila Grupuri de anunțuri și consultați coloanele „Clicuri” și „Suma CPC medie” pentru o campanie din Rețeaua de căutare. Apoi consultați grupurile de anunțuri dintr-o campanie din Rețeaua de display și ajustați coloanele în așa fel încât să consultați „Afișări” și „Suma CPM medie”. Acum, când vă veți afla în fila Grupuri de anunțuri pentru campaniile din Rețeaua de căutare, veți vedea coloane pentru „Clicuri” și „Suma CPC medie”.  Când, însă, treceți la campaniile din Rețeaua de display, veți vedea „Afișări” și „Suma CPM medie”. În acest fel, veți putea vedea mai rapid coloane mai relevante în funcție de tipul campaniei.

Aplicați rapid seturi de coloane în funcție de obiectivele publicitare


 
Pentru a putea consulta mai rapid și mai simplu date pentru anumite obiective publicitare, vă prezentăm seturile de coloane predefinite. Aceste seturi de coloane vă ajută să încărcați rapid acele coloane din rapoarte care sunt adaptate la diferite obiective publicitare. De exemplu, puteți avea mai multe campanii în Rețeaua de display: unele axate pe obiective de branding, altele, pe obiective privind performanța. Cu ajutorul seturilor de coloane predefinite, puteți schimba cu ușurință vizualizarea de raportare, astfel încât să vedeți coloane tipice fiecăruia dintre aceste obiective comerciale. Puteți accesa oricând ultima versiune selectată pentru coloane, alegând Personalizat din meniul drop-down „Coloane”.

Seturile de coloane predefinite vă ajută să aflați informații pentru obiectivele de branding și conversii

Pașii următoriAceste îmbunătățiri ale rapoartelor vor fi implementate pe parcursul următoarelor câteva săptămâni pentru agenții de publicitate care au mai multe tipuri de campanii în cont. Pentru a afla cum puteți începe să le utilizați în rapoartele zilnice, accesați Centrul de ajutor.

Articol publicat de Pallavi Naresh, manager de produs, AdWords