Gestionarea adreselor URL a devenit o sarcină mai simplă


Conectivitatea constantă a dus la sporirea numărului de modalități prin care interacționează utilizatorii cu compania dvs., ceea ce înseamnă că aveți la dispoziție mai multe date și valori pentru gestionarea performanței anunțurilor.  De aceea, vă prezentăm adresele URL actualizate, care vă vor oferi o modalitate mai simplă și mai rapidă de gestionare și urmărire a informațiilor importante despre fiecare clic pe anunțurile AdWords*. 

Adresele URL actualizate le oferă agenților de publicitate diverse avantaje, printre care se numără:
       mai puțin timp dedicat gestionării actualizărilor aduse procesului de urmărire a adreselor URL;
       număr redus de accesări cu crawlere și durate mai mici de încărcare a site-ului;
       noi parametri ValueTrack, care vă ajută să aflați informații suplimentare despre anunțuri. Aflați mai multe.

Johannes Lipka, manager de produs și soluții la eProfessional GmbH, a declarat: „Adresele URL actualizate au reprezentat unul dintre instrumentele AdWords care ne-au permis să economisim cel mai mult timp. Cu ajutorul acestora, am putut modifica dintr-un singur loc parametrii de urmărire personalizați pentru un grup de adrese URL, fără a reseta statisticile anunțurilor. Intenționăm să actualizăm cât mai repede conturile clienților, care vor folosi adrese URL actualizate.”

Adresele URL de destinație în prezentDacă utilizați în prezent urmărirea adreselor URL, veți constata că adresele URL de destinație sunt formate din două componente:
  1. adresa URL a paginii de destinație: aceasta este adresa URL pe care o văd clienții în browsere atunci când accesează pagina dvs. de destinație după ce dau clic pe anunț;
  2. urmărire: această secțiune include informații cum ar fi redirecționări către servicii de urmărire terță parte, parametri ValueTrack sau coduri de reclame personalizate.

În exemplul de mai jos, albastru reprezintă pagina de destinație, iar verde reprezintă informațiile de urmărire.

www.example.com?creative=12345

Adresele URL de destinație trebuie actualizate în întregime de fiecare dată când doriți să ajustați urmărirea. Această acțiune determină o reexaminare a întregii adrese URL de destinație, pe parcursul căreia se oprește difuzarea anunțurilor, ceea ce duce la pierderea timpului și a clienților potențiali.

Modificările aduse de adresele URL actualizateAdresele URL actualizate vă permit să introduceți separat în programul AdWords porțiunea reprezentată de pagina de destinație din adresa URL și informațiile de urmărire. Acum aveți opțiunea de a actualiza informațiile de urmărire din cont, campanie sau grup de anunțuri fără a reseta statisticile anunțurilor.

Să vedem cum poate fi generată adresa URL din exemplul de mai sus cu ajutorul noilor câmpuri pentru adrese URL actualizate.

Adresa URL finală” este câmpul unde veți introduce adresa URL a paginii de destinație a site-ului.

Pagina de destinație „www.example.com” este introdusă în câmpul „Adresa URL finală”.

Șabloane de urmărire” sunt câmpurile unde introduceți informațiile de urmărire și îi comunicați programului AdWords cum să genereze adresele URL. Dacă doriți să extindeți actualizările urmăririi în mai multe adrese URL, puteți utiliza un șablon de urmărire la nivel de cont, de campanie sau de grup de anunțuri. Dacă preferați să gestionați informațiile de urmărire a adreselor URL la nivel de adresă URL individuală, puteți folosi șablonul de urmărire la nivel de anunț, cuvânt cheie sau sitelink.

În exemplul de mai jos, am folosit un șablon de urmărire la nivel de cont, pentru a aplica informațiile de urmărire tuturor adreselor URL din cont.

Informațiile de urmărire pentru toate adresele URL din cont sunt plasate în șablonul de urmărire la nivel de cont.

Parametrii personalizați vă permit să personalizați informațiile pe care doriți să le monitorizați, precum și valorile care vor fi inserate în adresele URL, atunci când sunt declanșate clicuri pe anunțuri. De exemplu, dacă doriți să inserați valoarea 12345 atunci când se dă clic pe acest anunț, puteți seta parametrul personalizat {_mycreative} în acest anunț.

Introduceți „_mycreative” în câmpul pentru parametrul personalizat pentru a insera 12345 de fiecare dată când se dă clic pe anunțul respectiv.

Adrese URL noi, informații noi

Odată cu această actualizare, veți beneficia de acces la o mulțime de informații noi despre clicurile pe anunțuri.

Noii parametri ValueTrack vă permit să urmăriți informații suplimentare despre companie. De exemplu, dacă doriți să urmăriți numărul de clicuri pe anunțuri generate pentru reclama dvs. în funcție de locație, puteți folosi noul parametru ValueTrack {loc_physical_ms}. Pentru a utiliza în mod optim noii parametri ValueTrack, îi puteți seta la nivel de cont, astfel încât să urmăriți aceste valori pentru toate adresele URL din cont. Aflați detalii despre noii parametri ValueTrack.
Parametrul ValueTrack pentru locație {location_physical_ms} apare cu caractere verzi în șablonul de urmărire la nivel de cont.

Pașii următoriVom implementa adresele URL actualizate pentru toți agenții de publicitate, începând de săptămâna aceasta. Le recomandăm tuturor agenților de publicitate care folosesc opțiunea de urmărire în adresele lor URL să treacă la noul sistem înaintea datei de 1 iulie 2015. Începând cu data respectivă, adresele URL vor începe să se actualizeze la noua structură. 

Dacă utilizați o platformă de urmărire pentru a gestiona adresele URL, vă recomandăm să gestionați aceste modificări prin intermediul platformei respective.

Pentru a afla cum puteți începe să utilizați adrese URL actualizate pentru noile adrese URL ale anunțurilor, consultați articolul nostru din Centrul de ajutor.

Articol publicat de: Leo Sei, manager de produs, Google AdWords
___________________________________________________________________

*Atunci când ne referim la anunțuri, ne referim, de asemenea, la alte opțiuni de direcționare disponibile pentru Rețeaua de căutare, Rețeaua de display și Cumpărături Google.