La începutul acestui an, am anunțat decizia noastră de a crea instrumente adaptate la nevoile agenților de publicitate care au campanii de mare amploare. Noi le numim „Instrumente pentru utilizatori cu greutate” și au rolul de a-i ajuta pe agenții de publicitate cei mai complecși să ajungă la clienți pe scară largă, să reducă gradul de complexitate a conturilor și să ia măsuri pe baza datelor și a perspectivelor.

Pe parcursul următoarelor câteva luni, vom implementa câteva dintre aceste noi instrumente. Primul este reprezentat de elementele de personalizare a anunțurilor, care se potrivește temei de luna aceasta, adică optimizarea reclamelor la scară largă.

Reclame în timp real la scară largă


Pentru agenții de publicitate cu mii sau chiar milioane de produse, procesul de a afișa mesaje adaptate la fiecare produs și promoție oferită poate fi unul dificil și care presupune mult timp. Elementele de personalizare a anunțurilor vă permit să afișați anunțuri foarte relevante pentru clienți, în timp real, chiar și dacă aveți mii (și uneori milioane) de produse, servicii și promoții, care se schimbă în fiecare zi.

De exemplu, elementele de personalizare a anunțurilor au permis companiei Extra Space Storage să difuzeze un anunț relevant, dinamic, pentru fiecare dintre clienți și să extindă acțiunile de creare a anunțurilor într-un ritm incredibil. Extra Space Storage a spus: „În urma utilizării elementelor de personalizare a anunțurilor pentru a insera în textul publicitar, în mod dinamic, detalii despre preț și duratele promoțiilor, am înregistrat o creștere de 113% a valorii CTR, în afara controlului nostru. Google ne-a oferit o soluție la nevoia tot mai mare de a difuza mesajul potrivit pentru clientul potrivit.”

Cum funcționează


Elementele de personalizare a anunțurilor utilizează câteva date, cum ar fi informații despre companie, pentru a genera anunțuri foarte relevante și oportune. Pentru a începe, nu trebuie decât să furnizați (prin intermediul unei foi de calcul) detalii despre companie, cum ar fi produsul, prețul și durata promoțiilor, precum și campaniile, grupurile de anunțuri sau cuvintele cheie pentru care sunt relevante acestea. Aceste informații vor fi incluse în noua secțiune Date despre companie din Arhiva comună din AdWords, unde pot fi stocate și accesate atunci când le vom utiliza pentru a afișa un anunț.

Apoi, veți crea anunțul cu elemente de personalizare, care sunt parametri ce ne arată care sunt informațiile din foaia de calcul pe care doriți să le inserăm în anunțuri. AdWords va prelua în mod dinamic informațiile despre produse care sunt cele mai relevante pentru căutarea fiecărui utilizator și le vom insera în textul publicitar. În acest fel, veți economisi timp și le veți oferi clienților o experiență publicitară personalizată de fiecare dată.

Obținerea succesului


Există mai multe moduri prin care vă puteți bucura de succes cu ajutorul acestor anunțuri text cu capacitate foarte mare de personalizare. Cu ajutorul elementelor de personalizare a anunțurilor, puteți:

să interacționați cu clienții la scară largă - creați un singur anunț text, cu sute de variante, astfel încât să puteți afișa cel mai relevant anunț pentru fiecare client potențial;

  
să afișați îndemnuri în timp real - anunțați-i pe clienți, în timp real, când se scurge perioada de valabilitate a unei promoții;


să optimizați fluxul de lucru - petreceți mai puțin timp pentru dezvoltarea scripturilor de reclame și pentru retrimiterea anunțurilor, întrucât AdWords va crea anunțuri relevante pentru dvs.


Mulți agenți de publicitate au utilizat deja elementele de personalizare a anunțurilor pentru a ajunge în mod eficient la publicul vizat și pentru a-și realiza obiectivele.

Ben Arabov, de la agenția Elite SEM, a declarat: „Când noi, cei de la Elite SEM, am aflat despre elementele de personalizare a anunțurilor, am vrut să profităm imediat de oportunitate. Am fost de părere că această funcție va aduce clicuri valoroase, iar ipoteza noastră s-a dovedit a fi adevărată. Indicatorii cheie ai performanței clienților s-au îmbunătățit semnificativ, uneori dublându-se. Astfel, am putut să sporim performanța nu numai în timpul promoțiilor, ci și pe termen lung.

HomeAdvisor.com, un instrument online gratuit care permite căutarea de specialiști de încredere în domeniul serviciilor pentru locuințe, a declarat: „Datorită acestei noi capacități de a difuza anunțuri text personalizate în mare măsură, care evidențiază cele mai recente oferte, am îmbunătățit considerabil performanța la căutare și am sporit semnificativ valoarea CTR.”

Agenția Merkle | IMPAQT a utilizat elemente de personalizare a anunțurilor pentru a afișa o numărătoare inversă eficientă a zilelor scurse până la promoțiile sezoniere și pentru a spori performanța clienților: „Am utilizat funcția de numărătoare inversă pentru a afișa numărul de zile rămase până la Ziua Recunoștinței, iar ofertele de sărbători au început. Am constatat că performanța conversiilor asistate prin clicuri și afișări pentru acest script de reclamă a fost considerabil mai mare decât în cazul oricărui alt script. De asemenea, am înregistrat un număr mai mare de conversii asociate acestui script de reclamă chiar în Ziua Recunoștinței, precum și timp de aproximativ o săptămână după aceasta. Vom utiliza în continuare elementele de personalizare a anunțurilor atât pentru promoțiile sezoniere, cât și pentru cele continue.”

Noțiuni introductive


Cu ajutorul elementelor de personalizare a anunțurilor, agenții de publicitate pot să economisească timp și să afișeze anunțuri proaspete și mai relevante, iar clienții vor vedea anunțuri cu informații pertinente, actualizate, care se referă direct la căutarea acestora. În acest fel, clienții se vor bucura de o experiență de utilizare mai bună, iar dvs. veți beneficia de o performanță mai bună pe baza anunțurilor text.

Această funcție va fi implementată la nivel global pe parcursul următoarelor câteva săptămâni. Pentru a obține mai multe informații despre cum să începeți utilizarea acestui tip de remarketing, accesați Centrul de ajutor AdWords.


Articol publicat de Karen Yao, manager de produs la nivel de grup, AdWords