Utilizatorii se așteaptă să primească informații prin atingerea unui singur buton, indiferent dacă doresc să găsească cel mai apropiat fast-food sau să rezerve un zbor.  Aceștia caută informațiile respective pe ecrane mici, care au, uneori, o lățime de maximum 4 inchi. Ca atare, fiecare caracter din anunțurile mobile trebuie să fie util.
Vă prezentăm azi o îmbunătățire a modului în care arată anunțurile pe telefoane smartphone, astfel încât acestea să le permită clienților să găsească mai simplu și mai rapid informațiile căutate, oriunde s-ar afla.  Începând din 8 octombrie 2014, extensiile la anunțuri se vor putea afișa în locul celui de-al doilea rând de text publicitar (rând descriptiv 2) din anunțurile afișate în Rețeaua de căutare mobilă. Rândul descriptiv 2 poate sau nu să se afișeze, în funcție de performanța pe care estimăm că o va obține. Aceste îmbunătățiri au rolul de a le afișa clienților informații mai relevante și mai utile. Mulți agenți de publicitate și-au optimizat deja textul publicitar, actualizându-l pentru titluri mai lungi; ca atare, se respectă cele mai bune practici pentru anunțuri, astfel că, în multe cazuri, nu este necesară nicio acțiune.  

Evidențierea informațiilor de importanță maximă pentru clienții mobili

Prin afișarea de informații în această locație vizibilă, le veți oferi clienților acces mai simplu la informații despre companie, cum ar fi locația și produsele oferite.  Agenții de publicitate vor înregistra o performanță îmbunătățită a anunțurilor, deoarece:
       vor putea evidenția mai mult produsele și serviciile oferite, utilizând date suplimentare;
       vor putea furniza informații locale utile și oportune, cu ajutorul extensiilor de locație;
       îi vor putea direcționa pe clienți la pagini relevante de pe site, cum ar fi pagina de vânzare sau de promovare, cu ajutorul sitelinkurilor.

Cum arată

Să luăm ca exemplu compania „Flori pentru totdeauna”, pentru a afla cum va funcționa această actualizare.  Înaintea actualizării, utilizatorii care căutau „flori” pe Google.ro vedeau anunțul în partea stângă, acesta fiind compus din adresa URL a site-ului companiei, două rânduri de informații generale și un link pentru efectuarea de comenzi.

După actualizare, clienții potențiali pot vedea un marcator Google Maps care afișează locația florăriei, împreună cu adresa URL a site-ului, reclama și formularul de comandă online, toate aceste elemente fiind cuprinse într-un anunț 
Prin eliminarea celui de-al doilea rând de text publicitar, le oferim companiilor încă o modalitate de a interacționa cu clienții în anunțuri; în acest caz, este vorba despre extensia de locație suplimentară.  Printr-un singur clic de pe telefoanele smartphone, clienții pot acum să interacționeze direct cu „Flori pentru totdeauna” în trei moduri: pot să acceseze site-ul mobil, să efectueze o comandă sau să obțină indicații de orientare pentru a ajunge la florărie.

 Utilizarea anunțurilor mobile la capacitate maximă

Cu toate că aceste îmbunătățiri nu impun luarea anumitor măsuri, este recomandat, întotdeauna, să țineți cont de cele mai bune practici pentru anunțurile mobile, prezentate în continuare:
       asigurați-vă că cele mai importante informații se află întotdeauna pe primul rând de text publicitar (rândul descriptiv 1), astfel încât să veniți în întâmpinarea nevoilor clienților în mod corespunzător.  Nu uitați că acest text trebuie să se încadreze în limita de 35 de caractere.
       activați toate extensiile relevante pentru a-i ajuta pe clienți să găsească mai repede informații și să sporească ratele de clic (CTR);
       utilizați reclame cu preferință pentru dispozitive mobile, permițându-le clienților să efectueze acțiuni rapid și simplu, oriunde s-ar afla.  De asemenea, veți beneficia de rezultate mai bune atunci când anunțurile sunt mai relevante pentru utilizatorii care efectuează căutări de pe dispozitive mobile. Aflați mai multe
 Adaptăm în mod continuu produsele, astfel încât să venim mai eficient în întâmpinarea nevoilor clienților și să le oferim ajutor companiilor în ceea ce privește crearea de relații cu clienții.  Suntem de părere că aceste noi actualizări vor oferi performanțe îmbunătățite pentru anunțurile mobile, însă puteți renunța la opțiune prin intermediul formularului din această pagină din Centrul de ajutor.  
 Articol publicat de Senthil Hariramasamy, manager de produs AdWords