A trecut un an de când am lansat Conversiile totale estimate, care includeau conversii pe mai multe dispozitive pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare. Agenții de publicitate din întreaga lume, mari și mici, au utilizat aceste informații pentru a obține o perspectivă mai completă și mai clară asupra modului în care publicitatea online generează conversii.

Jeremy Hull, director de media achiziționate la agenția de căutare iProspect, a observat că echipa sa de căutare a generat cu 22% mai multe conversii care au început cu un clic pe un dispozitiv mobil. „Utilizăm aceste statistici pentru a-i ajuta pe clienți să ia decizii mai informate cu privire la licitare și buget.”

Începând de azi, conversiile pe mai multe dispozitive pentru anunțurile grafice se vor implementa pentru toți agenții de publicitate, pentru a-i ajuta să cuantifice valoarea completă a anunțurilor din Rețeaua de display Google. Iată cum funcționează:  să presupunem că un utilizator caută, de pe telefon, recenzii despre biciclete și dă clic pe un anunț din Rețeaua de display care îl direcționează la site-ul unui magazin de biciclete. Ulterior, după ce ajunge acasă, utilizatorul deschide site-ul magazinului de pe computer, pentru a cumpăra modelul de bicicletă de care este interesat.  Acesta este un exemplu de conversie pe mai multe dispozitive pe baza unui anunț grafic și care poate fi cuantificată acum de agenții de publicitate.
Conversiile estimate pe mai multe dispozitive și conversiile totale estimate sunt disponibile în fila Campanii din AdWords:
SCREENSHOT JUMBLE.png


Cuantificarea căilor parcurse de clienți spre conversii pe dispozitivele mobile

Căile parcurse de clienți spre achiziție sunt tot mai complexe. De fapt, 9 din 10 consumatori încep o activitate pe un dispozitiv și o încheie pe un altul.[1] Odată cu utilizarea la scară din ce în ce mai largă a telefoanelor mobile, clienții pot să interacționeze cu anunțul pentru a afla mai multe despre un produs, apoi pot să apeleze compania, să descarce aplicația sau să efectueze achiziția de pe un alt dispozitiv.
Conversiile estimate pe mai multe dispozitive îi ajută acum pe agenții de publicitate să cuantifice mai multe activități efectuate pe dispozitivele mobile, ceea ce generează o mai bună rentabilitate a investiției. Aceste informații sunt mai importante ca oricând, întrucât consumatorii caută din ce în ce mai frecvent informații despre produse atunci când se află în deplasare și dau clic pe anunțurile grafice, de obicei, la începutul căii spre achiziție.[2]


Clienții se bucură de succes cu ajutorul conversiilor totale estimate


Agenții de publicitate iau decizii comerciale importante pe baza informațiilor obținute cu ajutorul acestor noi instrumente de cuantificare.
         LendingTree a utilizat valoarea reprezentată de conversiile estimate pe mai multe dispozitive pentru a cuantifica cu 6% mai multe conversii din campaniile AdWords pentru Rețeaua de display mobilă.  Mike Doll, directorul departamentului de marketing programatic la LendingTree, a spus că acest nou indicator „poate să furnizeze noi informații valoroase cu privire la modul în care utilizatorii interacționează cu anunțurile noastre și la punctul în care efectuează conversii.”  Piața de împrumuturi online caută, în prezent, modalități prin care să utilizeze    aceste noi informații pentru a lua decizii  cu privire la bugete și sume licitate.
         La-Z-Boy, o companie națională de mobilă, colaborează cu agenția RPA pentru a crea o corespondență mai bună între clicurile mobile și conversiile generate de acestea, utilizând datele despre conversii pe mai multe dispozitive. Matt Targett, directorul departamentului de marketing interactiv și de produs la La-Z-Boy, a spus: „Întrucât acum știm că avem campanii pentru Rețeaua de display mobilă care generează cu 15% mai multe conversii decât cele cuantificate anterior, suntem nerăbdători să profităm mai mult de anunțurile, sumele licitate și bugetele pentru dispozitive mobile, astfel încât să ne asigurăm că, în viitor, clicurile mobile vor genera chiar mai multe conversii.”
„Conversiile totale estimate AdWords reprezintă, fără îndoială, cea mai simplă modalitate de a urmări activitatea de căutare pe mai multe dispozitive”, a declarat OLX.ro, o piață globală de tipul „de la consumator la consumator” care folosește conversiile pe mai multe dispozitive pentru anunțurile grafice cu scopul de a înțelege mai bine rentabilitatea investiției de pe dispozitive mobile. Pe parcursul testelor inițiale, compania a putut cuantifica cu 80% mai multe conversii în programul AdWords. Razvan Acsente, director de marketing la OLX, ne-a spus că „aceste informații ne-au oferit contextul potrivit pentru a spori investiția în activitățile de marketing mobil, astfel încât să generăm chiar mai multe conversii.”

Participați la un hangout live alături de noi


Aflați detalii despre modul în care diverse companii utilizează informațiile oferite de conversiile totale estimate pentru a lua decizii de marketing importante cu privire la alocarea bugetului și gestionarea sumelor licitate. Participați la un hangout live cu lideri din domeniu, miercuri, 12 noiembrie, la 11:30 PT. Vă rugăm să vă confirmați participarea aici.
Articol publicat de: Levent Besik, manager de produs, Rețeaua de display Google

[1] Google/Ipsos, Industry Multi-Screen Study (Studiu privind strategia pe mai multe ecrane în domeniu), 2013
[2] The Customer Journey to Online Purchase (Calea clientului spre achiziții online), Google, aprilie 2013