Remarketingul vă ajută să vizați utilizatorii care au ajuns deja pe site-ul dvs. Statisticile arată că 96% dintre utilizatori părăsesc un site fără să efectueze o conversie. Remarketingul vă ajută să aduceți acești utilizatori înapoi pe site.În articolul de mai jos vă vom arăta cum să creați o campanie de remarketing în doar câteva clicuri.

  1. Accesați contul AdWords și mergeți la fila Campanii
  2. Faceți clic pe butonul roșu +Campanie
  3. Selectați Numai în Rețeaua de display ca tip de campanie


remarketing 1.png


  1. Alegeți opțiunea O nouă campanie de marketing din meniul din partea dreaptă.


remarketing 2.png  1. Faceți clic pe butonul albastru Activați remarketingul din partea stângă jos a ecranului.

remarketing 3.png


Veți fi redirecționat către o fereastră în care va trebui să introduceți adresa dvs. de e-mail la care veți primi eticheta de marketing (generată automat) și instrucțiunile de implementare a acesteia. Eticheta este un fragment de cod care îi adaugă pe vizitatorii site-ului în listele de remarketing. Apoi, le veți putea afișa acestor clienți anunțuri atunci când accesează alte site-uri.

remarketing 4.png

  1. Sistemul va crea automat o listă denumită „Toți vizitatorii”. Dacă doriți să creați liste de remarketing pe lângă lista „Toți vizitatorii” pe care o generează pentru dvs. programul AdWords în momentul în care creați prima campanie de remarketing, puteți crea reguli pe baza adreselor web sau adreselor URL de pe site.
  2. Faceți clic pe Reveniți la campanie și nu uitați să implementați eticheta de remarketing pe site. În caz contrar lista nu va acumula vizitatori.
remarketing 5.png

  1. Stabiliți un buget zilnic pentru campanie și faceți clic pe butonul Salvați și continuați.
remarketing 6.png  1. În pagina următoare va trebui să stabiliți o sumă licitată la nivel de grup de anunțuri și să selectați lista de remarketing pe care doriți să o utilizați făcând clic pe săgeata dublă.
remarketing 7.png  1. Faceți clic pe Salvați și continuați și veți trece astfel la ultima etapă: crearea anunțurilor pentru noua campanie de marketing.

Felicitări! Ați creat prima campanie de marketing. :)

Articol publicat de Raisa ZARVĂ, Echipa Google AdWords România