Remarketingul vă permite să afișați anunțuri unor persoane care au accesat în trecut site-ul sau au utilizat deja aplicația dvs. mobilă.
Remarketingul dinamic duce mai departe acest proces, permițându-vă să afișați anunțuri pentru persoanele care v-au accesat anterior site-ul, pe baza produselor sau serviciilor pe care le-au consultat. Cu ajutorul unor mesaje adaptate la public, remarketingul dinamic vă ajută să generați clienți potențiali și vânzări, atrăgând din nou vizitatorii anteriori pe site, pentru a termina ceea ce au început.
Pentru a activa remarketingul dinamic, va trebui să identificați tipul de companie, să creați o campanie de remarketing dinamic, să creați un feed, să etichetați site-ul și să creați anunțuri grafice dinamice.

De ce aveți nevoie pentru a începe

Feed de produse sau servicii

Creați un feed care să conțină toate produsele sau serviciile, precum și detaliile privind fiecare element (cod unic, preț, imagine și alte informații). Creați un feed simplu în format .csv, .tsv, .xls sau .xlsx. Motorul AdWords de recomandare de produse va extrage produse și servicii din feed determinând cea mai bună combinație de produse pentru fiecare anunț, în funcție de popularitate și de ce a accesat utilizatorul pe site-ul dvs. Apoi, aceste detalii sunt extrase din feed și utilizate în anunțurile dinamice. Veți încărca feedul în secțiunea „Date comerciale” din arhiva comună, exceptând cazul în care sunteți comerciant cu amănuntul. Dacă vă ocupați de comerțul cu amănuntul, veți încărca feedul de produse în Centrul pentru comercianți Google.

Etichetă cu parametri personalizați


Introduceți eticheta pentru remarketing dinamic cu parametri personalizați în toate paginile de pe site. Această etichetă va adăuga utilizatorii care accesează site-ul în liste de remarketing și îi va asocia codurilor unice ale elementelor din feed pe care le-au consultat. Veți găsi eticheta în secțiunea „Segmente de public” din arhiva comună.

Anunțuri dinamice

Anunțurile dinamice utilizează aspecte de diferite dimensiuni și formate pentru platforme moderne, precum HTML5 pentru dispozitivele mobile. Veți crea anunțurile dinamice în Galeria de anunțuri.

Instrucțiuni pentru crearea unei campanii

 1. Conectați-vă la contul AdWords, la adresa https://adwords.google.ro.
 2. Dați clic pe Campanii în partea de sus a ecranului.
 3. Dați clic pe meniul drop-down +Campanie și selectați „Numai Rețeaua de display”.
 4. Selectați opțiunea radio „Remarketing”.
 5. Introduceți un nume de campanie, o strategie de licitare și un buget.
 6. Bifați caseta de selectare „Utilizați anunțuri dinamice”.
 7. Dați clic pe meniul drop-down „Tip de companie” și alegeți tipul. Dacă aveți o companie care utilizează vânzarea cu amănuntul, selectați „vânzare cu amănuntul” și conectați contul dvs. Google Merchant Center. În cazul în care nu găsiți tipul de companie corect, selectați „Altul - opțiune personalizată”.
 8. Dați clic pe butonul Activați funcția de remarketing. Veți parcurge un proces ghidat de trei etape pentru a crea feedul, pentru a configura eticheta de remarketing și pentru a crea listele:
 9. Dați clic pe meniul drop-down „Feed” și selectați feedul nou.
 10. Dați clic pe Salvați și continuați.
 11. Introduceți un nume și o sumă licitată pentru grupul de anunțuri.
 12. În fila Liste de remarketing, veți găsi listele de remarketing standard adăugate la grupul dvs. de anunțuri.
 13. Dați clic pe Salvați și continuați dacă doriți să creați anunțuri grafice dinamice sau pe Ignorați crearea anunțurilor dacă doriți să faceți acest lucru mai târziu.

Cum creați un feed

 1. Accesați „Arhiva comună” din contul AdWords.
 2. În secțiunea „Date despre companie”, dați clic pe „Afișați”.
 3. Dați clic pe + Date, selectați „Feed de anunțuri dinamice afișate în Rețeaua de display”, apoi selectați compania proprie. Dacă ați creat deja o campanie de remarketing dinamic, selectați feedul creat automat de AdWords pentru dvs. în timpul configurării campaniei, încărcați fișierul și ignorați pașii rămași.
 4. Introduceți un nume pentru feed.
 5. Dați clic pe Căutați fișierul și atașați fișierul feedului.
 6. Dați clic pe Încărcați.
 7. Verificați feedul pentru a identifica eventuale erori după încărcare. Este posibil ca erorile legate de imagine sau adresă să nu apară timp de 3 - 4 ore.

Etichetați site-ul

În continuare, adăugați în fiecare pagină a site-ului eticheta de remarketing dinamic, cu parametri personalizați. Eticheta adaugă vizitatorii site-ului în listele de remarketing, utilizând parametri personalizați în etichetă pentru a-i asocia cu codurile produselor sau serviciilor pe care le-au consultat.

 1. Accesați „Arhiva comună” din contul AdWords.
 2. În secțiunea „Segmente de public”, dați clic pe „Afișare”.
 3. Identificați, în partea de sus a ecranului, opțiunea „Vedeți detaliile etichetei” și dați clic pe fila „Configurare”.
 4. Dați clic pe „Vedeți eticheta AdWords pentru site-uri” pentru a obține codul de remarketing pe care va trebui să îl adăugați pe site.
 5. Adăugați eticheta în fiecare pagină de pe site, chiar înaintea etichetei </body>.

Crearea unor anunțuri dinamice

Ultimul pas este să creați anunțuri grafice dinamice, care preiau produse sau servicii din feed. AdWords stabilește elementele pe care să le includă în anunțuri căutând potriviri între codurile elementelor din feed și codurile asociate vizitatorilor site-ului care consultă anunțurile.

 1. Dați clic pe Campanii în partea de sus a ecranului.
 2. În pagina „Toate campaniile online”, selectați campania de remarketing dinamic.
 3. Dați clic pe fila Anunțuri.
 4. Dați clic pe meniul drop-down + Anunț și seletați „Galerie de anunțuri”.
 5. Alegeți „Anunțuri dinamice”, apoi dați clic pe Creați.
 6. Alegeți fie anunțuri text, fie anunțuri imagine și dați clic pe Creați.
 7. Dacă optați pentru anunțuri imagine, accesați opțiunea „Aspecte” și selectați „Permiteți programului AdWords să aleagă automat unul dintre aspectele preferate” sau „Selectați un aspect AdWords”. Aspectele preferate nu sunt disponibile în prezent pentru feedurile pentru vânzarea cu amănuntul.
 8. Dați clic pe Salvați și examinați.
Articol publicat de Raisa ZARVĂ, Echipa Google AdWords România