Utilizatorii nu scriu întotdeauna corect gramatical și ortografic. De fapt, minimum 7% dintre căutările Google conțin o eroare de scriere. Cu cât este mai lungă interogarea, cu atât mai ridicată este probabilitatea de apariție a unei erori de scriere. Chiar dacă termenii introduși nu sunt perfecți, utilizatorii doresc, totuși, să ajungă la companiile, produsele și serviciile pe care le caută.

Indiferent că tastează „scutere copil”, „scutere pentru copil” sau „scutere copii”, utilizatorii interesați să cumpere un scuter pentru copilul lor doresc să vadă cele mai relevante anunțuri, în ciuda ușoarelor variații ale interogării de căutare. De aceea, începând cu finalul lunii septembrie, vom aplica, pentru toate cuvintele cheie cu potrivire exactă și la nivel de expresie, potrivirea cuvintelor cheie cu variante apropiate, o modalitate intuitivă de a le face legătura utilizatorilor cu companiile căutate.

O potrivire de succes

De la lansarea acesteia, în 2012, agenții de publicitate au înregistrat rezultate puternice. De fapt, marea majoritate utilizează deja potrivirea cu variante apropiate și înregistrează, în medie, cu 7% mai multe clicuri generate de potrivirea exactă și la nivel de expresie, cu rate de clic și de conversie comparabile. Pe lângă acoperirea mai mare a cuvintelor cheie, aceste clicuri sporite reprezintă oportunități valoroase care sunt pierdute de cuvintele cheie cu „Volum redus al căutărilor”, obișnuite în cazul erorilor de scriere și abrevierilor.

Puteți consulta, mai jos, câteva dintre poveștile de succes trimise de agenții de publicitate:


Shopify - „Dorim cu ardoare să le oferim clienților eficiență ridicată, impact ridicat și relevanță ridicată. Prin crearea unei corespondențe între cuvintele cheie și variantele apropiate, putem face acest lucru. Potrivirile suplimentare, cum ar fi „cumpărături online” pentru cuvântul cheie „cumpărătură online”, au dus la o creștere cu 100% a numărului de clicuri relevante în rândul cuvintelor cheie cu potrivire exactă și la nivel de expresie, în timp ce costul pe clic s-a menținut la un nivel constant. În plus, am economisit mult timp, întrucât adăugarea manuală în campanii a cuvintelor cheie scrise greșit nu mai este necesară.”


Underground Elephant - „Ne dorim în permanență să sporim acoperirea clienților și să ne asigurăm că utilizatorii acestora îi pot găsi atunci când efectuează căutări online. Ca atare, extinderea cuvintelor cheie în așa fel încât să le corespundă variantelor apropiate, în toate conturile clienților, a fost o decizie evidentă. De la implementarea acestei funcții pentru un anumit client, am constat o creștere de 150% a numărului de clicuri generate de cuvintele cheie cu potrivire exactă din contul lor, iar aceste clicuri suplimentare au avut un cost cu 10% mai mic.”Stitch America - „După ce am început să utilizăm potrivirea unor variante de rădăcină obișnuite, cum ar fi „pălării personalizate” și „pălărie personalizată”, am înregistrat de cinci ori mai multe clicuri pentru cuvintele cheie cu potrivire exactă și la nivel de expresie. Chiar mai impresionant este faptul că acest trafic suplimentar are un preț înjumătățit.”

Ajungeți la mai mulți clienți

Începând cu finalul lunii septembrie, vom aplica potrivirea cuvintelor cheie cu variante apropiate tuturor cuvintelor cheie cu potrivire exactă și la nivel de expresie. Întrucât potrivirea cu variante apropiate era deja setarea standard pentru campanii, cei mai mulți utilizatori nu vor observa nicio schimbare în comportamentul de potrivire a cuvintelor cheie. În cazul agenților de publicitate care au renunțat la această funcție, opțiunea de a dezactiva variantele apropiate va fi eliminată în septembrie. În acel moment, cuvintele cheie cu potrivire exactă și la nivel de expresie vor începe să le corespundă variantelor de cuvinte cheie apropiate, permițându-vă să ajungeți la mai mulți clienți potențiali prin anunțuri potrivite, la un cost pe clic mai redus și la o rată de clic îmbunătățită.

Control cu complexitate redusă

Ca urmare a acestei actualizări, nu va mai trebui să creați liste extinse de variante scrise greșit, abreviate și alte variante apropiate ale cuvintelor cheie, pentru a beneficia de acoperirea dorită. În schimb, vă puteți concentra pe adăugarea de cuvinte cheie negative, inclusiv de variante apropiate pentru care nu doriți potriviri, cu scopul de a filtra traficul și de a reduce costurile. Această măsură poate duce la îmbunătățirea rentabilității investiției pentru campania dvs. și le va oferi clienților o experiență publicitară mai bună. Puteți afla mai multe despre avantajele cuvintelor cheie negative din noua documentație privind cuvintele cheie.

Rețineți că sistemul AdWords preferă să afișeze anunțuri utilizând cuvinte cheie identice interogărilor de căutare, astfel că puteți utiliza, în continuare, versiuni scrise greșit, abreviate și alte variante apropiate ale cuvintelor cheie. Dacă observați că performanța variază semnificativ de la o variantă apropiată la alta, le puteți adăuga pe cele cu performanțe mai bune drept cuvinte cheie separate și le puteți ajusta sumele licitate în consecință.

Pentru a afla mai multe despre tipurile de potrivire a cuvintelor cheie, consultați acest articol din Centrul de ajutor.

Articol publicat de Jen Huang, manager de produs, AdWords