Cum ar fi dacă ați putea intra în legătură cu cumpărătorii exact în momentul în care sunt pregătiți să cumpere?

Aceasta este ideea din spatele funcției privind segmentele de public din cadrul pieței, o opțiune de afișare AdWords lansată anul trecut. Cu ajutorul semnalelor de cumpărare, precum site-urile accesate, anunțurile pe care s-a dat clic și conversiile recente, anunțurile sunt conectate cu consumatorii care caută sau compară activ produse și servicii în Rețeaua de display Google.  După un an, segmentele de public din cadrul pieței ajută companii precum Wayfair.com, al doilea comerciant de produse casnice ca mărime din Statele Unite, și Toll Brothers, o companie de construcții rezidențiale de lux, să intre în legătură cu clienți potențiali relevanți, la scară mare.

Wayfair înregistrează rate de răspuns cu până la 20% mai mari cu ajutorul anunțurilor din cadrul pieței. „Puteți găsi mult mai eficient clienți care sunt tocmai pe punctul de a cumpăra”, afirmă Ben Young, analistul de afaceri din cadrul companiei Wayfair. „Aceștia au trecut de faza de analiză și doar caută oferta perfectă sau locul cel mai potrivit pentru a face comanda.”

Toll Brothers a ajuns la clienți din cadrul pieței pe segmente imobiliare și rezidențiale cum ar fi „proprietăți rezidențiale de vânzare”, „decorațiuni interioare” și „mobilier pentru casă”. Rezultat: compania înregistrează valori CPA cu până la 50% mai mici, atrage mai mulți clienți potențiali, iar rata de clic (CTR) este de până la trei ori mai mare pentru anunțurile de remarketing. „Una dintre principalele provocări o reprezintă relevanța”, afirmă Tim Bolle, manager responsabil de marketingul online în cadrul Toll Brothers. „Când am aflat despre segmentele de public din cadrul pieței, acestea au reprezentat o modalitate de a atrage mai multe persoane relevante care căutau activ o locuință”.

Segmentele de public din cadrul pieței pot fi adăugate ușor la campaniile dvs. Această opțiune se găsește în fila „Interese și remarketing” din secțiunea Display din contul AdWords. Agenții de publicitate pot selecta segmentele de public din cadrul pieței din 14 domenii și peste 12 limbi, inclusiv japoneză, franceză, spaniolă și germană, iar în curând se vor adăuga și alte opțiuni. Pentru a afla mai multe, accesați Centrul de ajutor AdWords.

Articol publicat de Diya Jolly, manager de produs, Rețeaua de display Google