Utilizatorii doresc în permanență să identifice informații utile în momentele relevante, atunci când caută cuvinte cheie referitoare la un produs sau consultă conținut foarte relevant pe site-uri care nu fac parte din Rețeaua de căutare. Începând de azi, punem la dispoziție o nouă modalitate prin care agenții de publicitate să ajungă la utilizatori pe măsură ce aceștia accesează Google și site-urile de pe web: Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată.
Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată extinde acoperirea campaniilor din Rețeaua de căutare înspre Rețeaua de display Google. Rețeaua de display Google acoperă 90% din publicul online la nivel global (comScore, septembrie 2013) și include 2 milioane de site-uri ale editorilor. Actualizarea campaniilor existente la Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată se face printr-un proces simplu. În numai câțiva pași și fără activități de gestionare suplimentare, puteți atrage cu 15% mai mulți clienți* prin afișarea anunțurilor în momentele potrivite, în Rețeaua de căutare și pe web.

În ce mod diferă acesta de vechiul tip de campanie?

Pe lângă faptul că extinde acoperirea campaniilor din Rețeaua de căutare, acest nou tip de campanie oferă rezultate mai bune în Rețeaua de display, în comparație cu vechiul tip de campanie Rețeaua de căutare și Rețeaua de display.
Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată utilizează semnale și metode îmbunătățite prin care estimează când și unde au anunțurile dvs. șanse să înregistreze cele mai bune performanțe și ridică ștacheta pentru momentele în care să le afișeze. Aceasta înseamnă că anunțurile se vor afișa, probabil, pentru un număr mai mic de clienți potențiali, care au șanse mai mari de a fi interesați de ceea ce oferiți. În comparație cu vechiul tip de campanie, testele inițiale arată că agenții de publicitate pot înregistra o rată de clic cu 35% mai ridicată și un cost-pe-achiziție efectuată de client cu 35% mai scăzut în porțiunea pentru Rețeaua de display a campaniilor lor de tipul Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată.*

Când este recomandat să utilizați noul tip de campanie Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată:

  1. Dacă difuzați campanii de tipul Numai Rețeaua de căutare, vă recomandăm să încercați acest nou tip de campanie pentru trafic de calitate suplimentar, fără a fi necesare activități de gestionare în plus. Atunci când activați Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată, anunțurile afișate în Rețeaua de căutare vor fi eligibile să apară atât pe Google, cât și în pagini de pe întregul web care conțin cuvinte cheie relevante. Majoritatea campaniei se va difuza, în continuare, în Rețeaua de căutare, cu o creștere a numărului de destinații de plasare cu performanțe ridicate în Rețeaua de display.
  2. Dacă difuzați deja o campanie de tipul Rețeaua de căutare și Rețeaua de display, vă recomandăm să treceți la Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată pentru o rentabilitate mai bună a investiției.*
Dacă, în prezent, difuzați campanii pentru Rețeaua de căutare și pentru Rețeaua de display separat, vă recomandăm să le mențineți separate pentru un grad sporit de flexibilitate la licitare, setarea bugetului și direcționare.

Efectuarea actualizării la „Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată”

Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată este, în prezent, cea mai bună opțiune pentru agenții de publicitate care difuzează anunțuri în Rețeaua de căutare și în Rețeaua de display prin intermediul unei singure campanii. Ca atare, începând de azi și continuând pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, vom elimina tipul actual de campanie Rețeaua de căutare și Rețeaua de display din interfața AdWords și le recomandăm agenților de publicitate să aleagă pentru campaniile existente tipul de campanie Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată. Am creat un flux de lucru rapid în interfața AdWords, care vă permite să efectuați ușor trecerea. Puteți consulta instrucțiuni pas cu pas și în Centrul de ajutor. Accesați această adresă pentru a afla mai multe.
 
- Articol publicat de Ahmad Anvari (manager de produs)
*Pe baza rezultatelor obținute la testele inițiale, un client obișnuit poate înregistra o rată de clic cu 35% mai ridicată și o sumă CPA cu 35% mai mică în porțiunea pentru Rețeaua de display a noilor campanii de tipul „Rețeaua de căutare cu Rețeaua de display selectată”, în comparație cu campaniile existente, de tipul „Rețeaua de căutare și Rețeaua de display”.  Pe baza rezultatelor obținute la testele inițiale, un client obișnuit poate înregistra, de asemenea, o creștere treptată de 10 - 15% a numărului de conversii, în comparație cu campaniile de tipul „Numai Rețeaua de căutare”. Performanța campaniilor individuale poate varia.