De cele mai multe ori, calea până la o achiziție urmată de clienții online din ziua de astăzi nu este cea mai directă. Pe parcursul ei, utilizatorii interacționează cu o varietate de anunțuri.  De exemplu, este posibil ca utilizatorii să caute produsul acasă, dimineața și să facă o căutare mai detaliată de la birou, mai târziu.
 
Pentru agenții de publicitate, acest lucru poate pune probleme de cuantificare a conversiilor. Este important să aveți o viziune completă a căii până la achiziție pe care o urmează clienții, pentru a stabili ce cuvinte cheie și anunțuri generează cele mai multe conversii.
 
În următoarele câteva luni, vom implementa multe funcții noi, care vă vor oferi o imagine mai clară a conversiilor, a căii până la achiziție pe care o urmează clienții și a rentabilității cheltuielilor publicitare, (ROAS). În fruntea listei noastre de funcții noi se află Urmărirea conversiilor pe mai multe conturi și Canalele de căutare pe mai multe conturi.
 

Urmărirea conversiilor pe mai multe conturi

 
Dacă activitatea desfășurată presupune gestionarea mai multor conturi AdWords, cunoașteți volumul de muncă necesar pentru implementarea mai multor etichete, câte una pentru fiecare cont AdWords și pentru implementarea rapoartelor privind conversiile din alte instrumente în AdWords. Cu ajutorul funcției Urmărirea conversiilor pe mai multe conturi, puteți contoriza acum conversiile din toate conturile, cu o singură etichetă și o setare simplă.
 
Urmărirea conversiilor pe mai multe conturi vă permite:
 
        să etichetați site-ul rapid și simplu. Creați un fragment de cod pe care să-l utilizați pentru toate conturile. Acest lucru permite etichetarea mai rapidă și mai simplă a site-ului și este posibil, de asemenea, să reducă timpul de încărcare a acestuia.
        să beneficiați de o raportare mai exactă a conversiilor. O singură etichetă se asigură că o conversie este luată în calcul numai o singură dată în conturi. Cu ajutorul etichetării pe mai multe conturi, veți vedea conversiile asistate pentru toate clicurile AdWords care generează o conversie, nu doar pentru clicurile dintr-un singur cont. Acest lucru vă poate oferi o vedere de ansamblu asupra publicității și o înțelegere mai bună a modului în care conlucrează cuvintele cheie din conturi pentru a genera conversii.
        să urmăriți cu ușurință conturi noi. Dacă adăugați un cont AdWords nou în contul Centrul meu de clienți (MCC), puteți bifa o casetă pentru a activa Urmărirea conversiilor. În plus, nu mai trebuie să redefiniți toate conversiile atunci când creați un cont nou.
 
Pentru a afla cum puteți să implementați urmărirea conversiilor pe mai multe conturi, citiți acest articol din Centrul de ajutor. Pentru o configurare mai simplă, în special dacă utilizați etichete pentru alte activități, cum ar fi remarketingul, Google Manager de etichete vă poate ajuta să gestionați toate etichetele de pe site.
 

Canalele de căutare pe mai multe conturi

 
Cu Urmărirea conversiilor pe mai multe conturi, puteți utiliza rapoartele Canale de căutare pe mai multe conturi din contul MCC, pentru a vedea calea spre o conversie pe care o urmează clienții, pentru toate cuvintele cheie, din toate conturile.
 
Aceste rapoarte includ:
 
        un raport general: aflați cum interacționează clienții cu toate anunțurile din toate conturile, înainte de a lua decizii;
        raportul Principalele căi spre conversie: aflați combinațiile de cuvinte cheie din conturi, care generează cele mai multe conversii;
        raportul Conversii asistate: vedeți cuvintele cheie din partea superioară a canalului, din toate conturile dvs., care este posibil să nu fie apreciate suficient în evaluarea atribuirii.
 
Pentru a afla mai multe despre interacțiunea clienților cu anunțurile din conturi, citiți acest articol despre Canalele de căutare din Centrul de ajutor.
 
Ne bucurăm să vă putem pune la dispoziție aceste funcții noi și sperăm că acestea vă vor ajuta să îmbunătățiți urmărirea conversiilor și optimizarea campaniilor. Cu cât înțelegeți mai bine parcursul clienților, cu atât puteți fi mai eficient în întâmpinarea nevoilor acestora. Iar acest lucru este benefic pentru afacere.
 
Nu ratați noile funcții pentru conversii, pe care le vom implementa în curând!
 
Publicat de Vishal Goenka, manager de produs, conversii AdWords