Atunci când utilizatorii folosesc motorul Google pentru a căuta informații despre anumite produse și pentru a le cumpăra, aceștia sunt interesați de rezultatele cele mai relevante și utile. Extensiile la anunțuri sunt utile întrucât le oferă clienților potențiali mai multe informații și modalități suplimentare prin care aceștia pot să răspundă. De exemplu, ei pot să apeleze numărul firmei dvs., să vadă locația firmei pe o hartă sau să aleagă o pagină de destinație chiar mai relevantă, promovată prin sitelinkuri. În general, extensiile la anunțuri îmbunătățesc rata de clic și performanța de ansamblu a campaniei deoarece sporesc gradul de utilitate a anunțurilor.
 
Dorim să vă anunțăm că am adus îmbunătățiri licitației AdWords, care ne vor permite să afișăm într-un mod mai consecvent extensii la anunțuri și formate de anunțuri mai relevante. 
 

Îmbunătățirile aduse Clasării anunțului

Sistemul nostru de ordonare a anunțurilor în paginile cu rezultate ale căutării utilizează un calcul numit Clasarea anunțului. În trecut, Clasarea anunțului se calcula pe baza sumei licitate CPC și a Scorului de calitate. Odată cu această actualizare, Clasarea anunțului va ține cont și de un al treilea element: impactul estimat al extensiilor la anunțuri și formatelor de anunțuri. În plus, am sporit importanța Clasării anunțului la stabilirea eligibilității unui anunț de a fi afișat împreună cu extensii și formate.
 
Iată câteva detalii și considerente ale acestor modificări:
       extensiile la anunțuri și formatele de anunțuri pot influența acum poziția anunțului dvs. în pagina cu rezultate ale căutării. Dacă două anunțuri concurente au aceeași sumă licitată și aceeași calitate, anunțul cu un impact estimat mai bun al extensiilor va apărea, în general, într-o poziție mai bună decât celălalt;
       întrucât Clasarea anunțului are acum un rol mai important în a stabili dacă anunțul se afișează împreună cu extensii și formate, este posibil să fie necesar să sporiți Scorul de calitate, suma licitată sau ambele pentru ca extensiile și formatele să apară;
       vom afișa, în general, în fiecare licitație, combinația de extensii și formate cea mai utilă și cu cele mai bune performanțe dintre cele eligibile. Ca atare, nu este necesar să încercați să ghiciți ce extensii vor contribui cel mai mult la îmbunătățirea ratei de clic;
       este posibil să observați sume CPC medii mai mici sau mai mari în cont. Sumele CPC mai mici apar dacă extensiile și formatele sunt foarte relevante și estimăm că impactul asupra performanței va fi unul pozitiv și semnificativ în comparație cu cel al altor concurenți din cadrul licitației. În alte cazuri, este posibil să apară sume licitate CPC mai mici din cauza unei îmbunătățiri a poziției anunțului sau a concurenței sporite cu alte anunțuri;
       deocamdată, această actualizare afectează numai anunțurile afișate în Rețeaua de căutare care apar în Căutarea Google.
 
Am actualizat articolele din Centrul de ajutor referitoare la subiecte precum extensiile la anunțuri și modul de clasare a anunțurilor pentru a reflecta aceste modificări importante.
 

Recomandări pentru utilizarea extensiilor

Extensiile sporesc utilitatea anunțurilor și pot îmbunătăți performanța campaniei. Ca atare, este recomandat să adăugați extensii relevante pentru tipul afacerii dvs. și pentru obiectivele campaniei. Odată cu aceste îmbunătățiri aduse Clasării anunțului, sistemul nostru va contribui chiar mai mult la difuzarea automată a extensiilor în contextele cele mai avantajoase.
 
De exemplu, să luăm exemplul unei persoane care se află în centrul orașului și caută, de pe telefonul mobil, „reparații mașini”. În acest exemplu, există șanse mari ca utilizatorul să reacționeze la anunțul dvs. dacă poate da clic pentru a apela un număr de telefon sau dacă poate atinge un link pentru a obține indicații de orientare, putând astfel să viziteze locația fizică. Ca atare, putem afișa o combinație de extensii de apel și de locație împreună cu anunțul afișat în Rețeaua de căutare mobilă.
 
Acum să presupunem că un utilizator caută „reparații mașini” de pe un laptop și se află la marginea orașului. Să presupunem și că anunțul dvs. a obținut cea de-a treia poziție publicitară de deasupra rezultatelor organice în cadrul acestei licitații. Putem afișa evaluarea dvs. de vânzător și sitelinkuri, deoarece aceasta este combinația de extensii cea mai utilă și cu cele mai bune performanțe care se poate afișa împreună cu anunțul în această licitație și pentru această poziție a anunțului.
 
Suntem în permanență în căutare de modalități noi de a spori relevanța anunțurilor pentru intenția și contextul unui utilizator. După luni întregi de teste, suntem de părere că aceste modificări aduse Clasării anunțului ajută la atingerea acestui obiectiv, întrucât le afișează în mod consecvent utilizatorilor cea mai utilă combinație de extensii și formate.
 
Articol publicat de Chris Roat, inginer de software