Agenţii de publicitate axaţi pe branding ştiu deseori la cine doresc să ajungă, însă intrarea în legătură online cu publicul cel mai relevant pentru marca lor la scară mare s-a dovedit a fi o adevărată provocare. Pentru a ajuta la soluţionarea acestei probleme, ne face plăcere să anunțăm lansarea funcţiei Segmente de afinitate în AdWords, care a fost concepută având în vedere segmente de public de tip TV, pentru a remedia problema privind intrarea în legătură cu clienţii ideali în mediul online. Pentru a înţelege afinitatea cuiva, sistemul nostru ia în calcul tipurile de pagini accesate de un vizitator, precum şi frecvenţa şi durata vizitelor, asociind categoriile de interese cu browserul fiecărei persoane. Optimizate pentru acoperire şi frecvenţă, Segmentele de afinitate îi ajută pe agenţii de publicitate să ajungă la persoanele care prezintă cea mai mare probabilitate să le aprecieze mărcile.

Viaţa devine mai uşoară

Cu Segmentele de afinitate, uşurăm viaţa agenţilor de publicitate axaţi pe branding, ajutându-i să ajungă la publicul ideal prin 80 de segmente unice de stil de viaţă, pe baza categoriilor de interese şi a Criteriilor demografice. Acum, mărcile pot ajunge la publicul ţintă pe scară largă, pe baza categoriilor de interese, precum stil de viaţă ecologic, modă sau călătorii, iar gradul de implicare va creşte.
Şi lucrurile nu se opresc aici. Ştim că, în calitate de agent de publicitate, sunteţi probabil obişnuit să cumpăraţi segmente de public offline pentru televiziune şi ştim cât de dificilă poate fi achiziţionarea publicului online. Pentru a vă face viaţa şi mai uşoară, am definit segmentele noastre de afinitate în acelaşi fel în care vizaţi segmentele de public ţintă la televiziune. Prin urmare, puteţi atinge o acoperire vastă în mediul online, utilizând aceleaşi segmente ca în cazul televiziunii.

Mazda Canada a descoperit succesul cu Segmentele de afinitate

La fel ca majoritatea agenţilor de publicitate de pe piaţă, şi Mazda Canada s-a aflat în căutarea unei soluţii care să-i permită să ajungă la anumite segmente de public pe scară largă. În ultimul deceniu, designul modelului Mazda6 a suferit câteva modificări importante. Anul 2013 înseamnă lansarea unui model îmbunătăţit care combină stilul distinctiv Mazda cu SKYACTIV, tehnologia de ultimă generaţie care include funcţii precum asistenţă inteligentă pentru frânare în oraş şi alertă privind traficul transversal din spate. Acest eveniment major a necesitat o abordare inovatoare în materie de marketing: Mazda a dorit să sublinieze importanţa acestor evoluţii tehnologice, să informeze clienţii despre noile funcţii ale maşinii şi să-i trimită spre site-ul Mazda6, pentru a intra în contact direct cu marca.
Cei de la Mazda îşi cunoşteau publicul ţintă: specialişti din mediul urban, de sex masculin, interesaţi în general de tehnologie şi la curent cu toate gadgeturile de ultimă generaţie şi evoluţiile din sectorul auto.
Mazda Canada a decis să încerce Segmentele de afinitate, selectând segmentul „tehnofil”, pentru a intra în legătură cu clienţii ideali, cu cunoştinţe în domeniul tehnologic, care şi-au manifestat interesul pentru tehnologie prin accesarea mai multor site-uri având ca temă gadgeturile noi. Prin vizarea segmentului persoanelor pasionate de tehnologie în Reţeaua de display Google, Mazda a consolidat mesajul şi impactul campaniei sale de televiziune, care a vizat acelaşi tip de public. Mazda a înregistrat rezultate impresionante şi a ajuns la de 10 ori mai mulţi utilizatori decât în campaniile anterioare, depăşindu-se orice aşteptare.  „Segmentele de afinitate au funcţionat perfect pentru această campanie, permiţându-ne să ajungem, într-un interval scurt de timp, la un număr mare de utilizatori despre care ştiam că au o predispoziţie de a aprecia îmbunătăţirile tehnologice aduse de modelul Mazda6.” Ca urmare a succesului copleşitor, compania Mazda Canada a decis să integreze Segmentele de afinitate în celelalte pachete media online, pentru celelalte modele şi ca o componentă esenţială a eforturilor sale în materie de publicitate.

Intraţi în contact cu persoane cu adevărat interesate

Segmentele de afinitate oferă o acoperire mai largă, incluzând pasiunile ample care reflectă stilul de viaţă al unui utilizator, și nu simple curiozităţi de nişă.  Varietatea noastră bogată de segmente vă permite să ajungeţi la publicul perfect. De la pasionaţii de jocuri, până la gurmanzi şi cumpărătorii de produse de lux, avem un segment cu acoperire amplă conceput să vă pună în legătură cu clienţii dvs. ideali. Dacă nu există un segment care să se potrivească perfect cu necesităţile mărcii dvs., puteţi contacta managerul contului dvs. pentru a crea un segment personalizat special pentru dvs.
Totodată, consumatorii îşi pot actualiza propriile categorii de interese din Setările anunţurilor, ceea ce oferă utilizatorilor control asupra anunţurilor pe care le văd online.

Aflaţi mai multe

La fel ca Mazda, şi dvs. puteţi utiliza Segmentele de afinitate pentru a extinde acoperirea în Reţeaua de display Google şi pentru a vă concentra asupra contactului cu persoane relevante pentru ceea ce reprezintă marca dvs., pentru a încânta clienţii şi a atrage viitori susţinători ai mărcii.
Pentru mai multe informații și pentru a consulta noţiunile introductive referitoare la Segmentele de afinitate, accesaţi Centrul de ajutor.

Articol publicat de Diya Jolly, manager principal de produs