În cadrul eforturilor noastre continue de a îmbunătăţi calitatea anunţurilor, anunțăm azi o actualizare care va modifica modul în care este raportat Scorul de calitate numeric, de la 1 la 10, al fiecărui cuvânt cheie, în programul AdWords. De fapt, această actualizare a raportării va asocia Scorul de calitate numeric de la 1 la 10 cu cei trei factori esenţiali pe care se bazează acesta:  rata de clic estimată, relevanţa anunţului şi experienţa în pagina de destinaţie.
Scopul acestei modificări este ca Scorul de calitate din rapoarte să reflecte mai precis factorii care influenţează vizibilitatea şi performanţa estimată a anunţurilor. Sperăm că o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte Scorul de calitate numeric de la 1 la 10 va contribui la îmbunătăţirea calităţii anunţurilor dvs.
Vă informăm că această modificare afectează numai modul în care se realizează raportarea pentru Scorul de calitate numeric de la 1 la 10. Nu se va schimba modul de calculare în timp real a fiecărui Scor de calitate pentru fiecare licitaţie şi, prin urmare, modificarea nu va avea niciun efect direct asupra performanţei anunţurilor. În consecinţă, dacă nu aveţi reguli automatizate legate direct de Scorul de calitate numeric de la 1 la 10 care s-a raportat, anunţurile dvs. trebuie să se comporte la fel ca înainte.
Considerăm că această modificare vă va permite să luaţi mai uşor măsuri pentru îmbunătăţirea anunţurilor şi să ştiţi când modificările au efect. Scopul acestei actualizări este de a vă oferi o mai bună înţelegere a Scorului de calitate, astfel încât să puteţi difuza campanii AdWords mai eficiente.

Mai multe detalii despre Scorul de calitate

Pentru a consulta noţiunile elementare despre Scorul de calitate, accesaţi articolul din Centrul de ajutor referitor la modul de verificare şi înţelegere a Scorului de calitate. De asemenea, vă recomandăm să consultaţi articolul 10 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre calitatea anunţurilor, care include răspunsuri la întrebări frecvente şi prejudecăţi obişnuite cu privire la Scorul de calitate şi la alţi factori care influenţează performanţa anunţurilor.


Articol publicat de Jen Huang, manager de produs AdWords