În zilele noastre, oamenii sunt permanent conectaţi, caută şi navighează pe internet tot timpul, folosind mai multe dispozitive pe parcursul unei zile. Ca parte a campaniilor optimizate AdWords, am îmbunătăţit extensiile de sitelinkuri, de apeluri şi de aplicaţii, pentru a vă ajuta să ajungeţi mai eficient la oameni în acest univers dominat de o multitudine de dispozitive. Agenţii de publicitate vor avea acces la o mulţime de beneficii după actualizarea extensiilor, prin urmare vă recomandăm să realizaţi actualizarea cât mai repede, pentru a începe să utilizaţi aceste funcţii noi:
  • afişaţi mesajele destinate special dispozitivelor mobile şi numerele de telefon direct în anunţul dvs.;
  • utilizaţi extensii la nivel de grup de anunţuri, pentru a controla cu o mai mare precizie ce extensii să afişaţi pentru fiecare anunţ;
  • programaţi extensiile în aşa fel încât să fie difuzate în anumite zile sau la anumite ore, astfel încât să puteţi difuzaţi anunţurile în concordanţă cu programul dvs. de lucru;
  • consultaţi rapoarte detaliate, precum cele referitoare la performanţă pentru fiecare sitelink individual, astfel încât să puteţi optimiza rentabilitatea investiţiei dvs.

Este uşor să actualizaţi extensiile.  Citiţi acest articol din Centrul de ajutor pentru a vedea cum trebuie să procedaţi.  Vom începe actualizarea automată a extensiilor vechi (existente) în data de 23 septembrie 2013. Vă prezentăm mai jos câteva detalii despre procesul de actualizare.

Ce se întâmplă în timpul actualizării automate

Cu ocazia actualizării automate, vom actualiza extensiile din campaniile care au doar extensii vechi. În cazul campaniilor care conţin atât extensii vechi, cât şi extensii actualizate, vom presupune că aţi parcurs deja procesul de actualizare şi vom marca extensiile vechi ca fiind şterse. Aflaţi mai multe

În rapoartele AdWords veţi putea vedea statistici despre toate extensiile, inclusiv cele vechi şi şterse.  Statisticile privind performanţa extensiilor vor fi resetate în momentul actualizării extensiilor, însă rapoartele din trecut vor fi disponibile în continuare. Cu cât realizaţi mai devreme actualizarea extensiilor, cu atât veţi putea obţine mai repede statistici despre extensiile noi.  Aflaţi mai multe

Pentru ca extensiile de sitelinkuri să fie afişate în continuare când începe actualizarea automată, în data de 23 septembrie, asiguraţi-vă că sitelinkurile respectă următoarele două politici:

  • Politica privind limita de 25 de caractere Sitelinkurile mai scurte au performanţe mai bune, deoarece transmit un mesaj clar şi succint utilizatorilor care caută pe Google.  Din 23 septembrie, sitelinkurile trebuie să conţină maximum 25 de caractere.  
  • Politica unică privind sitelinkurile Clienţii au parte de o experienţă mai plăcută atunci când ajung la o pagină unică ce are un conţinut identic cu anunţul pe care au dat clic.  Fiecare sitelink nou dintr-o campanie sau grup de anunţuri trebuie să facă trimitere către o pagină de destinaţie unică, ce are conţinut original.

Mulţi agenţi de publicitate profită deja de aceste funcţii actualizate

De exemplu, Miller’s Bakery utilizează extensiile de apel optimizate pentru dispozitive mobile, pentru a afişa un „buton de apelare” împreună cu anunţurile sale.  De asemenea, utilizează funcţia de programare, pentru a avea certitudinea că acest buton apare numai între orele 4:00 şi 21:00, când personalul poate prelua apelurile clienţilor. După orele de lucru, butonul de apelare este eliminat, iar anunţul trimite utilizatorii către formularul de contact de pe site. Aceste două funcţii ajută patiseria să afişeze clienţilor potenţiali anunţul potrivit la momentul potrivit, în funcţie de dispozitivul utilizat.

Sperăm că aceste funcţii vă vor fi utile şi vă recomandăm să actualizaţi extensiile înainte de data de 23 septembrie 2013, pentru ca toate extensiile dvs. să fie afişate în continuare.

Articol publicat de Karen Yao, manager principal de produs