Pe lângă interogarea unui utilizator, semnalele de context precum locația, perioada de timp și dispozitivul au devenit tot mai importante pentru afișarea anunțurilor potrivite împreună cu rezultatele căutării utilizatorilor. Cu ajutorul campaniilor optimizate, acum este mai simplu să ajungeți la utilizatori în momentele importante, pe toate ecranele, prin anunțuri mai relevante pentru intenția și contextul acestora. În prezent, încorporăm o altă funcție solidă de adaptare a campaniilor pentru Rețeaua de căutare la diferite segmente de public: listele de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare. Cu ajutorul acestei funcții, puteți modifica anunțurile, sumele licitate și cuvintele cheie pentru Rețeaua de căutare pe baza activității anterioare a vizitatorilor pe site-ul dvs. Pe măsură ce renunțăm la versiunea beta de testare a listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare, anunțate în iulie 2012, vom pune această funcție la dispoziția tuturor agenților de publicitate care utilizează campanii optimizate (pe parcursul următoarelor câteva zile).

Combinarea intenției, contextului și publicului pentru anunțuri mai eficiente pentru Rețeaua de căutare

Anunțurile afișate în Rețeaua de căutare dau rezultate excelente deoarece sunt relevante pentru intenția și contextul utilizatorului. Utilizatorii care au accesat de curând site-ul dvs. consideră adesea că anunțurile sunt chiar mai relevante. Listele de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare combină intenția, contextul și publicul pentru a vă permite să adaptați campania pentru Rețeaua de căutare atunci când vizitatorii anteriori ai site-ului caută pe Google marca, produsele și serviciile dvs. Iată câteva moduri prin care puteți îmbunătăți performanța campaniei cu ajutorul listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare.
1.       Sporiți vizibilitatea anunțurilor pentru clienții valoroși ajustând sumele licitate. De exemplu, pentru acei vizitatori care au căutat în trecut informații despre camere foto de ultimă generație pe site-ul dvs., puteți spori sumele licitate cu 20% pentru situațiile în care vor căuta din nou „camere foto” pe Google. De asemenea, puteți spori sumele licitate cu 40% pentru vizitatorii anteriori ai site-ului care au căutat în trecut echipamente de ultimă generație pe site-ul dvs. Ajustările sumelor licitate asociate listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare sunt ușor de setat și se combină cu alte ajustări ale sumelor licitate din campaniile optimizate pentru locație, dispozitiv și perioada de timp.
2.       Extindeți-vă acoperirea și sporiți numărul de rezultate prin cuvinte cheie mai ample. De exemplu, licitarea pentru cuvinte cheie ample precum „cadouri” sau „daruri” în perioada sărbătorilor poate să nu aducă suficiente conversii pentru a vă atinge obiectivele privind rentabilitatea investiției. Dacă, însă, utilizați liste de remarketing pentru campaniile de anunțuri afișate în Rețeaua de căutare pentru a difuza cuvintele cheie respective numai pentru clienții recurenți, acestea pot genera mai multe conversii și vă vor ajuta să sporiți numărul total de vânzări și să obțineți o rentabilitate a investiției profitabilă.

Succesul agenților de publicitate prin listele de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare

Agenții de publicitate care au participat la versiunea beta au înregistrat rezultate puternice cu ajutorul listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare. Iată câteva exemple:
●       Tirendo, un comerciant online de anvelope din Europa, a înregistrat o creștere de 161% a ratei de conversie cu ajutorul listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare, ceea ce a dus la o creștere cu 22% a numărului total de vânzări. Numărul de conversii care a crescut treptat a fost, de asemenea, eficient, înregistrându-se un cost pe comandă mediu cu 43% mai mic decât în campaniile anterioare.
●       WorldStores, un magazin important de accesorii pentru casă și grădină din Regatul Unit, a sporit numărul total de comenzi cu 8% prin utilizarea listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare cu scopul de a spori numărul de sume licitate pentru vizitatorii anteriori ai site-ului. Ratele de conversie pentru acest segment au crescut cu 130%, iar costul mediu pe conversie a fost cu 43% mai redus, chiar și în cazul sumelor licitate mai ridicate.

Etichetele și gestionarea listelor

Listele de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare utilizează aceeași etichetă de remarketing Google și aceleași instrumente de gestionare a listelor la nivel de site ca și remarketingul din Rețeaua de dispay Google. Ca atare, puteți începe să utilizați imediat listele de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare dacă site-ul dvs. este deja etichetat pentru remarketingul în Rețeaua de display Google.

Transparența și controlul pentru utilizatori

Suntem de părere că utilizatorii trebuie să beneficieze de transparență și să dețină controlul asupra experienței publicitare proprii. De aceea, furnizăm Setări pentru anunțuri ajustabile și îi informăm pe utilizatori atunci când un anunț a fost influențat de o vizită anterioară pe site-ul unui anumit agent de publicitate.  

Aflați mai multe

Pentru ajutor inițial la utilizarea listelor de remarketing pentru anunțurile afișate în Rețeaua de căutare, consultați acest articol din Centrul de ajutor.

- Articol publicat de Rahul Lahiri, manager de produs