Peste un miliard de persoane utilizează serviciile Hărţi Google în fiecare lună. În aplicaţia Hărţi Google, aceşti utilizatori caută, deseori, afaceri locale, de la restaurante, până la concesionari auto, dentişti şi multe altele. Recent, am lansat o nouă versiune a aplicaţiei Hărţi Google pentru Android, iPhone şi iPad, în care am introdus o serie de funcţii noi. Azi introducem o experienţă publicitară îmbunătăţită, pe care o considerăm mai interesantă pentru utilizatori şi mai eficientă pentru agenţii de publicitate.

Anunţurile relevante din aplicaţia Hărţi Google pot fi afişate acum în partea de jos a ecranului după ce utilizatorul efectuează o căutare. Acestea conţin un titlu, textul publicitar şi un link pentru a obţine indicaţii de orientare. Utilizatorii pot atinge anunţul sau îl pot glisa în sus pentru a vedea mai multe informaţii. Acesta este un nou tip de clic, „Obţineţi detalii despre locaţie”, pentru care se percepe o taxă CPC standard.

Anunţurile se extind pentru a afişa detalii despre locaţie în aplicaţia Hărţi Google
Printre clicurile plătite se numără obţinerea detaliilor despre locaţie, obţinerea de indicaţii de orientare, clicurile pentru apelare şi clicurile pe titlul anunţului. AdWords va percepe o taxă pentru maximum două clicuri plătite pentru fiecare afişare a anunţului. Rapoartele cu aceste clicuri plătite pot fi găsite prin segmentarea rapoartelor din contul dvs. în funcţie de „tipul de clic”.

Noţiuni introductive despre anunţurile din aplicaţia Hărţi Google

Pentru a afişa anunţuri în aplicaţia Hărţi Google, agenţii de publicitate trebuie să adauge extensii de locaţie la campaniile lor din Reţeaua de căutare sau trebuie să creeze un anunţ cu AdWords Express. În cazul în care campania dvs. nu afişează anunţuri pe dispozitive mobile sau pe site-uri ale partenerilor Google în Reţeaua de căutare, va trebui să modificaţi şi acele setări.

Puteţi obţine mai multe informaţii despre tarifarea anunţurilor, clicurile gratuite şi eligibilitatea anunţurilor în Centrulde ajutor AdWords. Noua aplicaţie Hărţi Google este disponibilă gratuit în Google Play şi App Store.

Articol publicat de Salahuddin Choudhary, manager de produs, Hărţi Google