Vă prezentăm câteva povești legate de campaniile optimizate pentru a vă pregăti pentru actualizarea automată din 22 iulie

În lumea de azi, dominată de conectivitate constantă, utilizatorii fac trecerea între mai multe dispozitive pe parcursul zilei. Acest context cu mai multe ecrane le oferă specialiștilor în marketing noi oportunități de a ajunge la clienți pe mai multe dispozitive oricând, oriunde. În februarie, am lansat campaniile optimizate AdWords cu scopul de a-i ajuta pe agenții de publicitate să profite de aceste noi oportunități și să își gestioneze campaniile publicitare într-un mod mai eficient.

A rămas mai puțin de o lună până la actualizarea automată din 22 iulie, iar agenții de publicitate au actualizat deja peste 4,5 milioane de campanii. Suntem conștienți că această actualizare necesită eforturi, astfel că vă mulțumim pentru munca depusă pe parcursul acestui proces. Mulți lideri din domeniu și agenți de publicitate ne-au împărtășit evoluția, rezultatele și poveștile lor.  Iată numai câteva exemple:
 
·        M&M’S - în urma colaborării cu agenția parteneră, The DuMont Project, marca MY M&M’S a companiei M&M’S a înregistrat rezultate foarte bune după trecerea la campanii optimizate. Printre aceste rezultate se numără o creștere de 41% a ratelor de conversie, o creștere de 22% a venitului și o creștere de 31% a rentabilității investiției pentru campaniile din Rețeaua de căutare. În Rețeaua de căutare și în Rețeaua de display, MY M&M’S a înregistrat o sporire cu 15% a rentabilității investiției. Inițial, compania a crezut că includerea computerelor desktop și a tabletelor într-o singură categorie va afecta negativ vânzările. Cu toate acestea, și-a dat seama rapid că îmbinarea a generat, de fapt, o rentabilitate mai bună a investiției. Compania a redus, de asemenea, numărul de campanii gestionate de la peste 100 la 50, economisind câte cinci ore pe săptămână la gestionarea campaniilor.
·        Colombo & Hurd - această mică firmă de avocatură din Florida a lucrat cu aplicația software de căutare și cu agenția sa parteneră, WordStream, pentru a-și actualiza campaniile. Cele două echipe au finalizat actualizarea, inclusiv o actualizare completă a strategiilor de licitare în funcție de dispozitive mobile, locație și perioadă de timp folosite de Colombo & Hurd, în mai puțin de 30 de minute. Din momentul în care au făcut trecerea la campanii optimizate, Colombo & Hurd au declarat că ratele de clic au crescut cu 53%, sumele CPC au scăzut cu 13%, iar ratele de conversie pe dispozitive mobile au crescut de trei ori.
·        American Apparel - acest comerciant avea nevoie de o modalitate mai simplă și mai eficientă de a ajunge la clienți, oriunde s-ar afla aceștia și oricând ar căuta articole sau magazine American Apparel. Cu ajutorul campaniilor optimizate, au utilizat funcția de licitare de proximitate și au setat ajustările sumelor licitate pentru dispozitive mobile la 100% pentru o anumită rază în jurul magazinelor lor. De la actualizare, au înregistrat rezultate impresionante, printre care se numără dublarea conversiilor și creșterea ratei de clic cumulate cu 7%. De asemenea, compania a găsit valoare și în noile funcții care fac parte din campaniile optimizate, cum ar fi sitelinkurile actualizate și rapoartele privind sitelinkurile.
·        Platforme publicitare terță parte - multe platforme și agenții de marketing prin intermediul motoarelor de căutare utilizează campanii optimizate pentru a profita de noile funcții puternice. De curând, un furnizor a publicat un ghid detaliat care să îi ajute pe agenții de publicitate la actualizare și ne-a împărtășit evoluția pozitivă înregistrată în rândul clienților. Acesta a declarat: „Am înregistrat rezultate pozitive de la agenții de publicitate care au optat să facă trecerea timpuriu. De curând, o importantă companie de servicii financiare a trecut la campanii optimizate pe platforma [noastră], efectuând optimizări care au dus la sporirea numărului de clienți potențiali cu 64% și la scăderea sumei CPL cu 37% într-un număr semnificativ de campanii.” De asemenea, au constatat că, în prima lună de la actualizare, sumele CPC au scăzut cu 2%, iar numărul de clicuri a crescut cu 6%.
Chiar din primele zile de la implementare, zeci de companii de marketing prin intermediul motoarelor de căutare le-au oferit agenților de publicitate sfaturi cu privire la trecerea la campanii optimizate. Unele dintre aceste sfaturi (cum ar fi ajutorul oferit de multe dintre companiile de mai sus) au fost extrem de valoroase, în timp ce altele au fost mai mult speculative. Fiecare agent de publicitate este diferit, astfel că este important să examinați propriile valori și să luați măsuri pe baza propriilor obiective comerciale. Nu există două conturi identice, deci este important să începeți să aflați cum vă pot ajuta campaniile optimizate. Avantajele cheie pe care le-au menționat în mod repetat liderii din domeniu și agenții de publicitate sunt următoarele:
 
1.        Luarea de decizii mai bune cu ajutorul rapoartelor îmbunătățite în funcție de dispozitiv și locație, precum și al rapoartelor mai detaliate cu privire la performanța extensiilor la anunțuri.
2.        Economisirea timpului prin reducerea numărului de campanii care trebuie gestionate pentru diversele contexte ale utilizatorilor.
3.        Gestionare îmbunătățită a campaniilor prin intermediul unor funcții precum ajustările sumelor licitate, formatele dedicate dispozitivelor și strategiile de licitare flexibilă. 
4.        Modalități noi de a corela obiectivele și operațiunile comerciale cu posibilitatea de a planifica datele, zilele sau orele pentru extensii și sitelinkuri, la nivel de grup de anunțuri sau de campanie.
5.        Modalități mai eficiente de a interacționa cu clienții de pe dispozitive mobile utilizând reclame și sitelinkuri preferate pentru dispozitive mobile, precum și licitarea de proximitate pentru a ajunge la utilizatorii aflați în apropiere și în deplasare.
Puteți afla cele mai bune practici pentru campaniile optimizate, precum și alte povești ale agenților de publicitate, de pe site-ul dedicat campaniilor optimizate.

Ne bazăm pe feedbackul dvs. pe măsură ce îmbunătățim programul AdWords pentru această nouă lume permanent conectată. Acum este mai important ca oricând ca fiecare companie să ajungă la utilizatori pe mai multe dispozitive în moduri relevante. Ca atare, ne străduim să creăm funcții noi și să aducem îmbunătățiri care să vă ajute să faceți acest lucru prin intermediul programului AdWords.

Articol publicat de Sridhar Ramaswamy, vicepreședintele departamentului Anunțuri și comerț