Campaniile optimizate oferă o gamă largă de funcții noi care au rolul de a spori performanța și eficiența. Printre cele peste 3 milioane de campanii care au fost deja actualizate, am întâlnit multe exemple de agenți de publicitate care au identificat noi surse de venit și care ajung la clienți noi cu ajutorul campaniilor optimizate, economisind timp. Întrucât actualizarea automată din 22 iulie se apropie, vom include azi câteva funcții noi în Centrul de actualizare pentru ca procesul de actualizare să fie mai simplu. Efectuați azi actualizarea pentru a vă bucura imediat de avantaje.

5 motive pentru a efectua acum actualizarea
Dacă efectuați acum actualizarea și vă familiarizați cu funcțiile noi înainte de actualizarea automată, puteți fi cu un pas înainte la generarea unei performanțe mai bune, deci cu un pas înaintea concurenței. Iată câteva dintre cele mai importante motive pentru actualizare, menționate de agenții noștri de publicitate:

       descoperiți oportunități locale: utilizați ajustarea sumelor licitate în funcție de locație pentru a interacționa ușor și eficient cu utilizatorii pe baza locației și proximității. În acest fel, veți putea identifica surse de venit despre existența cărora probabil nu erați conștient. 

După ce a efectuat trecerea la campanii optimizate și a utilizat ajustările sumelor licitate în funcție de criterii geografice, Peter Hughes, directorul departamentului de marketing prin intermediul motoarelor de căutare de la Constant Contact a declarat: „Am constatat, brusc, faptul că în California există un grup important de afaceri mici și mijlocii.  Perfect, le-am vizat deja în funcție de criterii geografice.  Dar știți ceva?  Nu am știut că în North Dakota se înregistrează o rentabilitate a investiției atât de bună.  În contextul vechi, original, nu mi-aș fi dat seama de acest lucru deoarece nu s-ar fi încadrat în modelul meu de adaptare selectivă.”

       dezvăluiți adevărata putere a rețelei mobile: implementați o ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile pentru a vă asigura că generați valoarea potrivită pentru clienții aflați în mișcare, obținând o perspectivă mai bună asupra rezultatelor pe care vi le poate aduce rețeaua mobilă. 

American Apparel a efectuat timpuriu actualizarea pentru a ajunge la clienți pe toate ecranele. Au început prin a seta ajustări ale sumelor licitate pentru dispozitive mobile la 100% și au înregistrat rezultate impresionante.  De la actualizare, numărul de conversii mobile a crescut de 2 ori, iar rata de clic cumulată a crescut cu 7%.  Sean Singleton, director de marketing, a declarat: „Parcurgem drumul de la testare la optimizare a modului în care aplicăm strategia de marketing pe dispozitive multiple.  Cu ajutorul campaniilor optimizate, este foarte simplu să testăm și să verificăm, astfel că putem implementa rapid cele mai bune practici interne în ceea ce privește gestionarea perfectă a campaniilor optimizate.”
       atrageți mai mulți clienți potențiali prin apeluri: utilizați extensiile de apel și cuantificați apelurile drept conversii pentru a atrage clienți potențiali profitabili și pentru a le oferi clienților o experiență publicitară mai bună.

Woodbridge, o firmă de investiții financiare, a profitat de extensiile de apel actualizate și de noile funcții de raportare și a crescut numărul de apeluri de pe telefoane smartphone de la 20% la 57%, dublând clienții potențiali atrași prin intermediul telefoanelor smartphone.  În plus, ratele de conversie de pe computerele desktop și de pe dispozitivele mobile au crescut cu 6%.

       ajungeți la noi segmente de public în Rețeaua de display Google cu ajutorul licitării puternice:  concentrați procentajul de afișări pe un anumit segment de public utilizând sumele licitate personalizate pentru Rețeaua de display pentru caracteristici precum criteriile geografice, categoriile de interese sau subiectele.

Stathis Konstantinidis, directorul departamentului de marketing global la Westwing, a declarat: Datorită trecerii la campanii optimizate, ne bucurăm de o perspectivă mai bună asupra publicului care efectuează conversii la nivel de grup de anunțuri. Acest aspect este foarte important pentru noi, întrucât avem o idee precisă cu privire la grupul țintă. Putem utiliza aceste informații pentru a crește procentajul de afișări ale anunțurilor în cadrul publicului care efectuează conversii și pentru a reduce numărul de afișări din rândul publicului cu performanțe mai slabe, pentru creșterea numărului de conversii și reducerea costurilor pe client potențial.”

       gestionați campaniile în mai puțin timp: utilizați campanii optimizate pentru a vedea cum se combină funcțiile noastre puternice pentru a eficientiza fluxul de lucru și pentru a vă ajuta să vă realizați mai repede obiectivele.

Un comerciant olandez de încălțăminte, Schuurman Schoenen, a redus numărul total de campanii cu 60% și a redus considerabil volumul de lucru al echipei de marketing.  „Înainte, aveam nevoie de timp dublu pentru a menține și a optimiza campaniile”, a declarat Kayo Klein Obbink, specialist în marketingul online la Schuurman Schoenen.

Îmbunătățirile aduse centrului de actualizare
În aprilie, am anunțat lansarea centrului de actualizare pentru campanii optimizate cu scopul de a vă ajuta să faceți trecerea de la vechile campanii la cele optimizate. Vom lansa câteva funcții suplimentare, care vor fi implementate pe parcursul săptămânii viitoare și care vor simplifica mai mult procesul de actualizare și vă vor oferi mai mult control asupra procesului de îmbinare:

       flexibilitate sporită la copierea cuvintelor cheie: atunci când îmbinați campaniile, aveți control sporit asupra modului în care sunt (sau nu sunt) copiate cuvintele cheie din campania pentru dispozitive mobile în campania pentru desktop;
       etichetare automată a cuvintelor cheie recent copiate: atunci când sunt copiate cuvinte cheie, anunțuri sau grupuri de anunțuri, acestea vor fi etichetate ca fiind modificate de centrul de actualizare;
       urmărire neîntreruptă la nivel de cuvinte cheie: atunci când aveți două campanii similare cu adrese URL de destinație diferite la nivel de cuvinte cheie pentru dispozitive mobile și computere desktop, acestea vor fi îmbinate automat. Adresa URL mobilă se va afișa pe telefoanele mobile, iar adresa URL de desktop se va afișa pe dispozitivele nemobile;
       ... în curând: funcția de încărcare în bloc: extensiile la anunțuri și grupurile de anunțuri vor putea, în curând, să fie exportate în Editorul AdWords.

Sperăm că centrul de actualizare și celelalte resurse pe care vi le-am furnizat vă vor oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a face mai ușor trecerea la campanii optimizate. 

Nu așteptați pentru actualizare
Vom începe actualizarea automată a tuturor campaniilor originale în data de 22 iulie 2013.  Vă rugăm să ne transmiteți în continuare impresiile dvs. pe măsură ce parcurgeți procesul de actualizare.

Articol publicat de Andy Miller, directorul departamentului de soluții pentru căutarea mobilă