Articolul de astăzi despre îmbunătățirea rezultatelor prin intermediul ajustării sumelor licitate în funcție de locație este al doilea dintr-o serie de articole despre cele mai bune practici privind licitarea. Seria a debutat cu articolul despre stabilirea de priorități pentruajustările sumelor licitate și revizuirea acestora.

Performanța publicitară variază aproape întotdeauna în funcție de locație, indiferent de afacerea pe care o gestionați. Vestea bună este că, dacă optimizați sumele licitate pentru diferite locații, puteți îmbunătăți vânzările și rentabilitatea investiției.

Optimizarea sumelor licitate, pentru creșterea performanțelor la nivel de locație

Acum, când dispuneți de campaniile optimizate, este mult mai simplu să creșteți sumele licitate în locațiile cu performanțe mai bune și să le reduceți în cele cu performanțe mai slabe. Înainte de trecerea la campaniile optimizate, ar fi trebuit să setați și să gestionați câte o campanie similară pentru fiecare locație în care ați fi dorit să aveți sume licitate unice. Întrucât acest lucru era foarte dificil, cea mai simplă abordare pentru optimizarea la nivel de locație era eliminarea locațiilor neperformante cu ajutorul excluderilor locațiilor vizate. Însă, pe termen lung, această abordare poate limita dezvoltarea și poate reduce competitivitatea afacerii. În consecință, vă recomandăm să utilizați ajustările sumelor licitate, în locul excluderilor de locații.

Cum să calculați ajustările sumelor licitate în funcție de locație

Descărcați, mai întâi, un raport privind performanța la nivel de locație. Iată cum puteți face acest lucru utilizând interfața AdWords:
1.        setați intervalul de date la ultimele 30 de zile (mai mult, dacă este o campanie de mici dimensiuni);
2.        dați clic pe butonul „Detalii privind locațiile” și selectați „Ce a determinat afișarea anunțului”;
3.        dați clic pe butonul „Afișare” și selectați „Regiune”;
4.        dați clic pe „Descărcați”.

Pentru a maximiza comenzile sau clienții potențiali, la un anumit nivel al costului-pe-acțiune sau al rentabilității investiției, o practică eficientă des întâlnită pentru setarea ajustărilor sumelor licitate este uniformizarea valorilor țintă pentru toate locațiile. Formula matematică este următoarea:

ajustarea sumelor licitate în funcție de locație = 100% * ((obiectivul campaniei ÷ performanța reală) - 1)

Iată un exemplu dintr-o campanie cu obiectiv pentru costul-pe-acțiune.

Exemplu de calcul al ajustării sumelor licitate în funcție de locație
Locație
Conversii
Cost
CPA
Obiectiv CPA
Ajustarea sumelor licitate în funcție de locație
Florida
100
2.400 RON
24 RON
30 RON
100% * [(30÷24) - 1] = +25%
Italia
120
3.240 RON
27 RON
30 RON
100% * [(30÷27) - 1] = +11%
Ohio
70
3.150 RON
45 RON
30 RON
100% * [(30÷45) - 1] = -33%
Pennsylvania
85
2.550 RON
30 RON
30 RON
100% * [(30÷30) - 1] = 0%

Puteți implementa ajustările sumelor licitate în interfața AdWords (indicații) sau cu ajutorul Editorului AdWords (indicații).

Companii cu magazine sau zone de servicii la nivel local

Clienții din apropiere au o probabilitate mai mare de a achiziționa produsele și serviciile dvs. și costurile pentru deservirea acestora sunt mai mici. Astfel, dacă afacerea dvs. dispune de magazine sau zone de servicii la nivel local, vă recomandăm să optimizați sumele licitate în funcție de distanța față de clienți. De exemplu, puteți seta cu ușurință o locație vizată pentru clienții care se află la mai puțin de 3 km de locațiile companiei și o a doua locație vizată pentru clienții de pe o rază de 30 km de locațiile companiei (indicații). Apoi, utilizați metoda descrisă mai sus pentru a calcula ajustarea optimă a sumelor licitate pentru cele două extensii de locație vizate.

Sfaturi și mementouri

1. Vizați o zonă cât mai amplă pentru a acoperi toate piețele potențiale. O direcționare prea restrânsă poate limita acoperirea, precum și numărul de clicuri și de conversii obținute.

2. Puteți seta ajustări ale sumelor licitate și pentru locații vizate suprapuse. Vom aplica numai cea mai precisă ajustare a sumelor licitate. De exemplu, să presupunem că aveți o ajustare de +10% a sumelor licitate pentru Canada și o ajustare de +20% a sumelor licitate pentru Montreal. Dacă un utilizator caută în Montreal, suma licitată va crește cu 20%. În plus, veți putea vedea statistici de performanță separate pentru Montreal și pentru toată Canada exceptând Montreal, în fila principală Setări a campaniei, subfila Locații.

3. Fiți atenți dacă datele sunt insuficiente. În caz contrar, ajustările sumelor licitate calculate pot fi prea mari sau prea mici, ceea ce poate genera rezultate mai slabe decât cele inițiale. Dacă nu dispuneți de un specialist în statistică, vă recomandăm, ca regulă generală, să nu ajustați sumele licitate pentru locațiile cu mai puțin de 1.000 de clicuri sau 30 de conversii. Extinderea intervalului de date din raport la 90 de zile sau mai mult poate fi benefică.

4. Analizați periodic performanța și modificați progresiv ajustările sumelor licitate. Din când în când, monitorizați performanța pentru fiecare locație vizată din subfila Locații. Creșteți progresiv ajustarea sumelor licitate acolo unde performanța depășește obiectivul stabilit și reduceți ajustarea sumelor licitate acolo unde performanța se situează sub obiectivul stabilit. Acest lucru vă va permite să optimizați în timp sumele licitate și să le ajustați în funcție de comportamentul schimbător al clienților.


- Publicat de John Sullivan, departamentul de soluții globale de căutare