Pentru a crea campanii publicitare excelente, a fost întotdeauna nevoie de două lucruri: cunoașterea publicului vizat și utilizarea cunoștințelor respective pentru a ajunge la acest public în moduri inteligente.

Ne face plăcere să anunțăm, astăzi, noi inovații care îi vor ajuta pe agenții de publicitate din Rețeaua de display în ambele privințe. Aceste instrumente sunt Planificatorul display Google și două noi rapoarte: Performanța demografică și Performanța destinației de plasare.

Vă prezentăm, mai întâi, Planificatorul display Google, un instrument gratuit de cercetare și planificare care furnizează idei de direcționare și estimări pentru a contribui la crearea unor campanii mai bune pentru Rețeaua de display. Pe baza datelor introduse de dvs., instrumentul recomandă locuri din Rețeaua de display Google unde să difuzați anunțuri, precum și detalii asociate esențiale: intervalele de afișări și module cookie pentru inventarul nostru, detalieri în funcție de vârstă și sex și informații statistice privind costul-pe-clic (CPC).  Aceste funcții vă pot ajuta să faceți următoarele:

        identificați inventar nou. Planificatorul display identifică și recomandă mii de site-uri, aplicații mobile și canale video pentru anunțurile dvs. pretutindeni în lumea online;
        generați idei de direcționare. Încercați să ajungeți la jucătorii de golf sau la noii părinți? Nu trebuie decât să descrieți categoriile de interese ale acestora, site-urile pe care știți că le accesează și produsele pe care le achiziționează. Planificatorul display va utiliza datele respective pentru a recomanda idei potrivite de cuvinte cheie și alte idei de direcționare;
        transformați datele în statistici. Care este oportunitatea totală pentru campania dvs. din Rețeaua de display Google și la ce vă puteți aștepta în schimb? Planificatorul display vă oferă aceste informații, împreună cu estimări și date statistice care să servească drept dovezi.
Planificatorul display face parte din programul AdWords, astfel că, printr-un singur clic, puteți să adăugați planul direct în cont sau să îl descărcați pentru a-l distribui. Planificatorul display va fi disponibil în meniul Instrumente și analiză și va fi implementat pe parcursul următoarelor câteva săptămâni. Puteți afla mai multe din Centrul de ajutor.
Acum vom discuta despre cunoașterea clienților. Cele două noi rapoarte vă vor ajuta să înțelegeți performanța anunțurilor în rândul mai multor segmente de public și pe diferite site-uri.

Rapoartele privind performanța demografică arată modul în care răspund diferite segmente demografice, grupuri de sex și vârstă la mesajele dvs., indicând ratele de afișări, clicuri și conversie pentru fiecare grup - visul oricărui specialist în marketing!  Având la dispoziție aceste noi informații, puteți adapta rapid anunțurile, făcându-le mai relevante pentru publicul dvs. și puteți modifica setările de direcționare și de licitare pentru a avea campanii cu performanțe mai bune.

Noile rapoarte de performanţă a destinaţiei de plasare combină destinațiile de plasare automate și gestionate într-un singur raport, astfel că puteți să vedeți rapid performanța anunțurilor proprii pe diferite site-uri și să ajustați ușor opțiunile de direcționare și de licitare în consecință. Aceste noi rapoarte sunt disponibile la nivel global în fila Rețeaua de display.  

Frumusețea canalelor digitale stă în informațiile în timp real și acțiunile în timp real. Sperăm că aceste noi funcții vă vor oferi mai multe informații, modalități mai bune de a lua măsuri pe baza acestora și un mod mai simplu și mai eficient de a cumpăra anunțuri grafice.

Articol publicat de Christian Oestlien, manager de produs, AdWords