Astăzi demarăm o serie educativă detaliată care are ca scop să îi ajute pe agenții de publicitate să optimizeze sumele licitate pentru campaniile AdWords în această lume cu o varietate de tipuri de ecrane, utilizând multe dintre noile funcții și instrumente lansate de curând.  Pe parcursul acestei serii, vom discuta despre cele mai bune practici pentru setarea ajustărilor sumelor licitate în cadrul campaniilor optimizate, inclusiv despre recomandări cu privire la setarea ajustărilor sumelor licitate pentru dispozitive mobile, locații și intervale de timp.  De asemenea, vom prezenta modurile în care puteți încorpora automatizarea în procesul de optimizare a sumelor licitate și vă vom arăta cum utilizează companiile aceste soluții pentru a-și realiza anumite obiective. Sperăm că această serie vă va fi utilă.Articolul de astăzi va prezenta cele mai bune practici pentru stabilirea de priorități în rândul ajustărilor sumelor licitate pentru locații, intervale de timp și dispozitive.  Acesta va oferi și modalități în care puteți optimiza ajustările de-a lungul timpului, îndeosebi întrucât rezultatele și condițiile comerciale se schimbă.

 

Prezentare generală


 
În această lume cu o varietate de tipuri de ecrane, agenții de publicitate caută noi moduri de a ajunge la utilizatori prin anunțuri relevante pentru contextul acestora. Cu ajutorul unei campanii optimizate, puteți ajunge cu ușurință la consumatori și puteți seta sume licitate diferite în funcție de dispozitiv, locație și interval de timp, totul dintr-o singură campanie. Aflați mai multe despre cele trei tipuri de ajustări ale sumelor licitate și despre contribuția pe care o poate aduce fiecare afacerii dvs.

 

Suprapunerea ajustărilor sumelor licitate


 
Ajustările sumelor licitate se pot suprapune pentru a optimiza acoperirea fiecărei campanii. De exemplu, dacă aveți un magazin în Brașov și știți că performanțele campaniei dvs. pe dispozitive mobile sunt bune în fiecare zi, mai puțin duminica, puteți seta ajustări ale sumelor licitate care să sporească sumele licitate pentru dispozitive mobile și pentru orașul Brașov și să le reducă pentru zilele de duminică.

 
Exemplu
Suma licitată ajustată la nivel de cuvânt cheie =
suma licitată inițială la nivel de cuvânt cheie de 3 RON X (Brașov 1,2) X (duminică 0,5) X (dispozitive mobile 1,1) = 1,98 RON

 
În acest exemplu, am setat ajustarea sumelor licitate în funcție de locație pentru Brașov la +20%, ajustarea sumelor licitate în funcție de interval de timp pentru duminică la -50% și ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile la +10%.  Dacă suma dvs. licitată inițială a fost de 3 RON, suma licitată finală va fi de 1,98 RON, adică cu -34% mai mică decât cea inițială.

 
Acest exemplu ne arată că un număr mai mare de ajustări ale sumelor licitate vă poate ajuta să obțineți o strategie de licitare dorită. Cu toate acestea, ajustările individuale ale sumelor licitate se aplică, în continuare, pentru toți parametrii.  De exemplu, suma licitată redusă pentru zilele de duminică se aplică pe toate dispozitivele și pentru toate criteriile geografice.

 

Stabilirea de priorități pentru ajustările sumelor licitate


 
Modul în care gestionați operațiunile comerciale și vă stabiliți obiectivele generale reprezintă factori cheie care stabilesc ordinea în care setați ajustările sumelor licitate. Vă recomandăm să setați, mai întâi, cea mai importantă ajustare a sumelor licitate (locație, dispozitiv sau interval orar).  În momentul în care sunteți mulțumit de rezultate, puteți adăuga al doilea tip de ajustări ale sumelor licitate și, ulterior, pe al treilea.

 
Este recomandat să vă bazați pe un simț comercial elementar în acest proces:
·        dacă aveți un magazin care este deschis numai între anumite ore, intervalul de timp va fi, probabil, cel mai important criteriu pentru ajustarea sumelor licitate și, deci, va fi cel pentru care setați prima ajustare;
·        dacă performanța publicitară diferă semnificativ în diverse țări, orașe, județe sau coduri poștale (sau dacă doriți să setați sume licitate mai mari pentru utilizatorii aflați în apropierea magazinelor dvs.), locația poate fi criteriul pentru care să setați prima ajustare a sumelor licitate;
·        dacă performanța publicitară diferă considerabil pe dispozitivele mobile și non-mobile, atunci dispozitivul poate fi punctul de începere pentru ajustările sumelor licitate.

 
AdWords vă furnizează informații utile pentru a afla ce tip de ajustare a sumelor licitate este cel mai important pentru dvs. Puteți avea la dispoziție, de asemenea, instrumente terță parte sau sisteme backend care să vă ajute să stabiliți priorități.  

 

Repetați

De-a lungul timpului, este recomandat să revizuiți fiecare ajustare a sumelor licitate pentru a obține rezultatele dorite pe măsură ce performanțele și condițiile comerciale se schimbă.  Vă recomandăm să examinați aceste ajustări în mod regulat pentru a identifica modificările sezoniere și pentru a vă asigura că optimizați pentru rentabilitatea investiției.

 
Rețineți că, dacă beneficiați de date mai bune cu privire la performanța publicitară, veți putea optimiza ajustările sumelor licitate.  Iată câteva sfaturi:
·        dacă nu urmăriți conversiile, puteți optimiza ajustările sumelor licitate pe baza clicurilor sau a afișărilor;
·        dacă urmăriți numărul de conversii (utilizând Urmărirea conversiilor AdWords, Google Analytics sau alte instrumente), puteți seta ajustările sumelor licitate pe baza numărului real de conversii și a sumei CPA;
·        dacă urmăriți venitul sau profitul asociat fiecărei conversii (utilizând funcția de comerț electronic din Google Analytics sau alte instrumente), puteți seta ajustările sumelor licitate pe baza venitului real generat de anunțuri.

 

Mementouri


 
Dacă doriți să utilizați funcțiile despre care am discutat azi, va trebui să vă transformați campaniile în campanii optimizate.  Din data de 22 iulie 2013, vom începe să actualizăm automat toate campaniile.  Aflați mai multe

 
Săptămâna viitoare, vom discuta în detaliu despre modul în care puteți personaliza ajustarea sumelor licitate în funcție de dispozitive mobile pentru fiecare campanie prin combinarea datelor AdWords (afișări, clicuri și cost) cu statistici esențiale referitoare la afacerea dvs., cum ar fi numărul de vizitatori ajunși în magazin prin intermediul anunțurilor și valoarea medie a comenzilor acestora.

 
Articol publicat de John Sullivan, departamentul de soluții globale de căutare