În urmă cu aproximativ două luni, am lansat campaniile optimizate pentru a vă ajuta să gestionați mai simplu și mai inteligent campaniile, într-o lume cu o varietate de dispozitive. În ultimul timp, am auzit multe relatări de succes despre modalitățile în care agenții de publicitate și-au îmbunătățit performanțele și au economisit timp cu ajutorul campaniilor optimizate. Cu toate că fiecare afacere și câștig potențial sunt diferite, vă prezentăm câteva exemple care evidențiază strategii concrete și rezultate obținute până acum cu ajutorul campaniilor optimizate. 

e-Travel și-a îmbunătățit rata de clic și rata de conversie cu ajutorul anunțurilor optimizate în funcție de context, descărcărilor de aplicații mobile și sitelinkurilor actualizate. 

E-Travel este una dintre cele mai mari agenții de turism online din Grecia, Cipru și Rusia și este prezentă și pe alte piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. După trecerea la campaniile optimizate, directorul Nikos Goulis declara: „Acum putem afișa anunțurile în funcție de contextul în care se află utilizatorul, cum ar fi locația sau ora [... și] putem contoriza descărcările de aplicații ca și conversii în rapoartele AdWords, lucru extrem de important pentru noi deoarece mulți dintre clienții noștri potențiali sunt utilizatori ai aplicației noastre mobile. Aceste funcții, alături de sitelinkurile actualizate, ne-au permis o creștere a ratei de clic cu 43% și a ratei de conversie cu 88%.” 


American Apparel și-a dublat volumul de clienți potențiali proveniți din apeluri telefonice cu ajutorul campaniilor optimizate, îmbunătățind astfel rentabilitatea cheltuielilor publicitare. 

American Apparel, un comerciant din lumea modei care se promovează pe mai multe canale, și-a actualizat toate campaniile pentru a profita de noile funcții precum extensiile de apel și sitelinkurile actualizate. Prin utilizarea extensiilor de apel la nivelul tuturor dispozitivelor și contorizarea apelurilor de peste 10 secunde drept conversii, American Apparel a înregistrat o dublare a volumului de conversii din apelurile telefonice. Rentabilitatea cheltuielilor s-a îmbunătățit semnificativ. 

O marcă de lux de cumpărături online și-a mărit vânzările cu 20% prin acoperirea piețelor secundare grație simplității optimizării sumelor licitate în mai multe locații în cadrul unei singure campanii optimizate.

O companie de lux de cumpărături online și-a concentrat eforturile de marketing prin intermediul motoarelor de căutare pe optimizarea sumelor licitate în campaniile direcționate în funcție de locație care vizau piețele principale precum New York și Los Angeles. După ce a trecut la campaniile optimizate, compania a început să utilizeze ajustările sumelor licitate în funcție de locație pentru a testa și a extinde utilizarea AdWords în noi zone geografice, inclusiv zone prospere din Delaware, South Carolina și New Mexico. Compania a înregistrat deja o creștere cu 20% a volumului total de conversii și a atins obiectivul privind rentabilitatea cheltuielilor publicitare. 

Analiștii SEM ai companiei Hotwire economisesc 5 - 10 ore pe săptămână printr-o gestionare mai eficientă a campaniilor.

Hotwire.com, un site web cunoscut de turism la prețuri reduse, și-a actualizat toate conturile de căutare plătită prin trecerea la campaniile optimizate, atât la nivel intern, cât și internațional, în numai câteva luni. Clay Schulenburg, directorul departamentului de marketing prin intermediul motoarelor de căutare al Hotwire a afirmat că trecerea la campaniile optimizate i-a permis echipei sale să gestioneze mult mai eficient programul AdWords deoarece toate ajustările importante pentru locație, oră și dispozitiv sunt acum gestionate într-o singură campanie: „Timpul economisit per analist SEM se situează în intervalul de 5 - 10 ore pe săptămână, timp care poate fi folosit acum pentru noi inițiative strategice SEM sau optimizări mai detaliate la nivelul conturilor/campaniilor.”


Demarați în 3 pași
Dacă vă numărați printre cei 95% dintre agenții de publicitate ale căror campanii vechi sunt difuzate pe toate tipurile de dispozitive, puteți trece la versiunea superioară în numai trei pași, pentru a beneficia de avantajele campaniilor optimizate: 
1.        Dați clic pe butonul „Începeți” după ce vă conectați la interfața AdWords.
3.        Dați clic pe „Finalizați actualizarea”.
Iată o prezentare video succintă.

Dacă aveți întrebări cu privire la trecerea la campaniile optimizate, vă rugăm să contactați serviciul de asistență AdWords, să cereți sfatul celorlalți agenți de publicitate din comunitatea AdWords sau să consultați ghidul nostru complet cu privire la actualizare (descărcare .pdf).


Publicat de Surojit Chatterjee, manager de produs la nivel de grup