Primii pași în crearea unei campanii video TrueView

  • Aveți nevoie de un cont YouTube în care să încărcați videoclipul dvs.
  • Asigurați-vă că videoclipul este setat ca Public sau Nelistat. Această funcționalitate poate fi modificată în orice moment în managerul video al contului dvs. YouTube.
  • Aveți nevoie de un cont Adwords în care să dispuneți de bugetul necesar campaniei.


Bune practici creativeFiți concis și creativ
Utilizatorul este, în orice moment, la un pas de următorul clip video. Fiți convingător într-un timp scurt (preferabil, în mai puțin de un minut): creați un anunț original sau surprinzător, adresați-vă în mod direct utilizatorului, pentru a-i menține atenția pe toată durata anunțului.
Exemplu: Nokia – De nefotografiat! - Veți reuși să realizați fotografia de familie perfectă?


Captați atenția în primele 5 secunde
Anunțul video InStream le oferă clienților opțiunea de a-l ignora după primele 5 secunde. Captați-le atenția pentru a-i determina să continue vizionarea. Nu uitați să menționați numele mărcii încă din primele secunde, pentru ca aceasta să fie reținută chiar și de către cei care vor ignora anunțul.
Exemplu: GoPro HD Bungee Jumping TV Commercial You in HD‬


Comunicați un mesaj clar, care să incite la acțiune: clic, distribuire, comentariu
Anunţurile InStream conțin un link către URL-ul ales de dvs. Dacă doriți ca utilizatorii să acționeze, comunicați-le acest lucru! Inserați un buton de acțiune în packshot-ul final. Pont: puteți folosi adnotările pentru a crea acest buton.
Exemplu: Amazing Slow Motion Lingerie Experience by Domyos


Bune practici cu privire la direcționarea anunțurilor
Începeți prin a afișa videoclipul unui public larg, apoi, în funcție de performanțe restrângeți publicul 

Profitați de flexibilitatea sistemului AdWords: în orice moment al campaniei, puteți adăuga sau elimina tipuri de public țintă. Începeți prin a testa diferite publicuri țintă (demografice, tematice, centre de interes, contextuale) și restrângeți aceste ținte în cursul campaniei, în funcție de costurile per vizualizare și de numărul de vizualizări pentru fiecare dintre ele.


Reduceți sumele licitate, în mod progresiv, pe perioada campaniei 

Este preferabil să licitați mai mult în primele zile ale campaniei pentru a vă asigura că veți câștiga licitațiile, că veți avea vizibilitate și că vă veți crește scorul de calitate. Puteți apoi reduce costul per vizualizare în mod progresiv.


Aplicați o limită de afișări pentru a vă îmbunătăți rata de vizualizare

Aveți posibilitatea, fără costuri suplimentare, de a limita numărul maxim de afișări ale anunțului pentru un utilizator. Vă recomandăm să limitați afișările la un număr cuprins între 3 și 10, în funcție de durata campaniei, dar vă puteți alege și o limită zilnică, săptămânală sau lunară.

Realizați mai mult cu YouTubeColectați o listă de utilizatori expuși clipului dvs. pentru a-i viza din nou mai târziu

Din interfața AdWords pentru clipuri video, selectați opțiunea de conectare a celor două conturi AdWords și YouTube pentru a colecta liste de remarketing. Aceste liste vă vor permite să vizați utilizatorii care au vizionat unul sau mai multe clipuri pe YouTube sau Rețeaua de display Google, cu un mesaj personalizat sub formă de clip video sau banner.


Luați în calcul anunțurile cu banner însoțitor pentru a vă mări vizibilitatea mesajului 
Un anunț TrueView InStream poate fi însoțit de un banner flash sau static 300x60, plasat în partea superioară dreaptă a paginii afișate și rămâne prezent până la finalul anunțului și al clipului video partener. Profitați de acest spațiu suplimentar pentru a vă afișa logo-ul sau pentru a incita la clic.
Ex.: Danone - Noul spot Danette - Un clip 100% muzical 


Măsurați performața campaniilor dvs. dincolo de numărul de vizualizări


- Număr de vizualizări per țară și per clip video
- Număr de vizualizări plătite/ gratuite
- Gradul de interes al clipului dvs.
- Indicatori de interacțiune: distribuiri, abonări


- Număr de afișări plătite
- Rata de vizualizare
- Cost per vizualizare
- Clicuri către site-ul web


Articol publicat de Raisa ZARVĂ, Echipa Google AdWords România