În această lume cu o varietate de ecrane, este din ce în ce mai important ca agenții de publicitate să afișeze anunțuri relevante pe baza contextului unui utilizator: locația, ora și dispozitivul. Am lansat campaniile optimizate pentru a-i ajuta pe agenții de publicitate să profite la maximum de contextul utilizatorilor, maximizând astfel eficiența campaniilor publicitare.

Am ținut cont de feedbackul dvs. și, pe parcursul următoarelor câteva săptămâni, vom lansa noi funcții ValueTrack pentru agenții de publicitate care utilizează adrese URL la nivel de cuvinte cheie.  Aceste funcții îi vor ajuta pe agenții de publicitate să își realizeze obiectivele privind conversiile și rentabilitatea investiției și să treacă mai ușor la campanii optimizate, făcând următoarele:

1.       Trimițându-i pe utilizatori la o pagină de destinație caracteristică dispozitivului, la nivel de cuvinte cheie.
2.       Permițând măsurarea eficienței pe care o au campaniile pe fiecare dispozitiv.
 
Exemplul 2: Urmărirea performanței în funcție de dispozitiv             
Dacă doriți să urmăriți performanța în funcție de dispozitiv, parametrul device existent va funcționa în cele mai multe cazuri.  Dacă utilizați device, în adresa URL de destinație va fi inserată litera „m”, „t” sau „c”, în funcție de dispozitivul de pe care a dat clic utilizatorul: un dispozitiv mobil, o tabletă sau un computer desktop/laptop. Dacă sistemul dvs. de urmărire necesită coduri interne diferite pentru același cuvânt cheie pe dispozitive diferite, poate fi necesar să utilizați parametrii ifmobile și ifnotmobile.
  


Noutăţi

Am adăugat un nou parametru, {ifnotmobile:[value]}, unde puteți înlocui [value] cu un text care va apărea apoi în adresa dvs. URL atunci când utilizatorul dă clic pe anunțul dvs. de pe un computer sau de pe o tabletă. De asemenea, vom modifica parametrul ValueTrack existent {ifmobile:[value]}.  Acest parametru va insera acum valoarea indicată în adresa URL numai dacă un utilizator dă clic de pe un dispozitiv mobil.

În acest articol, vom discuta despre utilizarea parametrilor ifmobile și ifnotmobile pentru a-i trimite pe utilizatori la o pagină de destinație caracteristică dispozitivului.  De asemenea, vom discuta despre urmărirea performanței în funcție de dispozitiv și despre modul în care diferă parametrii ifmobile și ifnotmobile de parametrul device existent.

Exemplul 1: Redirecționarea utilizatorilor la pagini de destinație caracteristice dispozitivului

Un design web eficient este, adesea, potrivit pentru agenții de publicitate care le oferă utilizatorilor experiențe optimizate în funcție de dispozitiv. Dacă trebuie să indicați pagini de destinație diferite în funcție de dispozitiv, aveți două opțiuni. Dacă pagina de destinație variază în funcție de reclamă, puteți, pur și simplu, să creați anunțuri optimizate pentru dispozitive mobile prin setarea preferinței de dispozitiv la „Mobile”.  Dacă pagina de destinație caracteristică dispozitivului variază pentru fiecare cuvânt cheie, puteți utiliza parametrii ifmobile și ifnotmobile în adresa URL de destinație la nivel de cuvânt cheie.  Este important să rețineți că, dacă utilizați parametrul ifmobile azi, acesta nu va mai insera o valoare în adresa URL pentru clicurile de pe tablete.  Noul parametru, ifnotmobile, va insera acum o valoare în adresa URL pentru tablete și computere desktop/laptopuri.

Să presupunem că doriți să îi trimiteți pe utilizatorii de dispozitive mobile la „m.example.com/widgeturi” și pe utilizatorii de computere desktop și tablete la „www.example.com/widgeturi” pentru cuvântul cheie „widgeturi”.  În această situație, puteți seta următoarea adresă URL de destinație pentru acest cuvânt cheie:

              {ifmobile:m.example.com/widgeturi}{ifnotmobile:www.example.com/widgeturi}


Să presupunem că, pentru cuvântul cheie „widgeturi”, ați desemnat codul de cuvânt cheie intern „df32” pentru computere desktop și tablete și codul „df33” pentru dispozitive mobile. Puteți seta următoarea adresă URL de destinație la nivel de cuvânt cheie:

              www.example.com/widgets?kwid={ifnotmobile:df32}{ifmobile:df33}

Dacă utilizatorul dă clic de pe un computer desktop sau de pe o tabletă, pagina de destinație va fi:
              www.example.com/widgets?kwid=df32

iar pentru un clic de pe un dispozitiv mobil:
              www.example.com/widgets?kwid=df33

Succesul în viața reală

Agenții de publicitate trec la campanii optimizate și înregistrează rezultate puternice.  VivaStreet din Franța, al patrulea site de mică publicitate gratuită din lume, a transformat toate campaniile în campanii optimizate la două săptămâni după lansare.  În momentul în care a efectuat transformarea, echipa a sporit ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile la 125% și a înregistrat o creștere totală a numărului de conversii cu 34%.  După ce a înregistrat rezultate pozitive, echipa VivaStreet a sporit ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile până la 140%.  Utilizând parametrii ValueTrack, îi puteți trimite pe utilizatori la un conținut caracteristic dispozitivului și puteți măsura efectul asupra conversiilor.
Apreciem feedbackul primit cu privire la campaniile optimizate și vă rugăm să ne ajutați în continuare să înțelegem cum putem crea un produs deosebit.  

Articol publicat de Karen Yao, manager principal de produs, AdWords