Google Analytics este un instrument puternic care vă ajută să monitorizați vizitele site-ului dvs.
Cu ajutorul Google Analytics puteți să monitorizați mai bine performanțele site-ului dvs. și de asemenea performanțele campaniilor Google AdWords și ale altor campanii online.

Cu ajutorul Google Analytics veți afla informațiile care contează și cu ajutorul cărora puteți îmbunătăți performanțele site-ului și ale afacerii dumneavoastră. Puteți măsura un număr mare de date printre care locațiile utilizatorilor, durata vizitelor, numărul de pagini vizitate precum și date mai complexe cum ar fi numărul conversiilor sau valoarea acestora.
Puteți efectua analize avansate asupra acestor date cu ajutorul segmentelor și puteți crea rapoarte personalizate care vă permit să acordați o mai mare atenție datelor care contează pentru dumneavoastră.

Cu ajutorul funcțiilor inteligente, Google Analytics vă poate informa atunci când apar modificări semnificative în traficul site-ului dvs.

Pentru a folosi Google Analytics trebuie mai întâi să creați un cont (gratuit) la adresa http://www.google.com/analytics/ .

Pentru utilizatorii care au nevoie și de alte atribute oferim posibilitatea deschiderii unui cont premium. Detalii privind diferențele dintre conturile obișnuite și cele premium găsiți aici: http://www.google.com/analytics/premium/features.html .

Pentru a folosi Google Analytics trebuie să includeți codul de urmărire în codul sursă al site-ului dvs. înainte de tag-ul de închidere al head-ului (</head>).

Pentru a adăuga un site nou selectați Administrator din partea dreaptă a paginii:


Introduceți datele solicitate
(este important să configurați fusul orar pentru raportare)


Următoarea fereastră vă va prezenta Termenii și condițiile Google Analytics. Selectați România din listă pentru a citi Termenii și Condițiile care se aplică țării noastre.


În pagina următoare găsiți codul dvs. de urmărire. Copiați acest cond în toate paginile site-ului dvs. în head, înainte de closing head tag (</head>). Poziționarea codului în această secțiune este foarte importantă. În cazul în care întâmpinați dificultăți, contactați webmasterul site-ului dvs.

Important: Dacă folosiți un editor de tipul WYSIWYG („What you see is what you get”)
introduceți codul folosind interfața de editare directă a codului (markup HTML). Nu introduceți codul folosind modul Desing al editorului.


Ultima versiune a codului Google Analytics oferă o metodă îmbănătățită de urmărire a activității site-ului. Acesta profită de capacitatea browserelor de a utiliza JavaScript asincron fapt care scurtează durata de timp în care codul este încărcat. În acest mod puteți plasa codul în head fără griji că acesta ar încetini încărcarea altor elemente de pe pagină.

Cu toate că varianta asincronă folosește o sintaxă diferită în comparație cu codul tradițional, aceasta permite toate personalizările anterioare fiind chiar mai flexibilă decât vechiul cod.

 • Folosirea editoarelor WYSIWYG
 • Introducerea codului în altă secțiune a site-ului (codul trebuie introdus în head)
 • Utilizarea unui cod greșit/ incomplet 
 • Afișarea contului/ profilului greșit
 • Spații sau caractere suplimentare
 • Erori de personalizare 
 • Setări de filtrare incorecte
 • Folosirea concomitentă a mai multor coduri de urmărire
 • Alte scripturi din pagină (dacă folosesc aceleași variabile, sau dacă nu au fost închise corespunzător)

De ce să conectaţi contul AdWords la Google Analytics

Google Analytics este un instrument care urmăreşte întregul trafic primit de un site. Acest instrument vă poate spune câţi utilizatori au accesat site-ul dvs., numărul de pagini consultate de aceştia, timpul petrecut pe fiecare pagină şi chiar ce serii de pagini au accesat. Aceste informaţii valoroase vă pot arăta cât anume din traficul site-ului sau din vânzări au fost generate de anunţurile dvs. AdWords. De asemenea, Google Analytics vă poate indica locurile în care utilizatorii au decis să părăsească site-ul şi care părţi ale acestuia sunt cele mai atractive pentru clienţii dvs. potenţiali.
Erori frecvente în introducerea codului:

Conectaţi conturile Google Analytics şi AdWords

Conectarea unui cont Google Analytics la contul dvs. AdWords vă poate ajuta să vedeţi ce accesează pe site utilizatorii care dau clic pe anunţurile dvs. Aceste informaţii vă pot ajuta să îmbunătăţiţi anunţurile şi site-ul.

Găsiți un ghid ilustrat pas cu pas și un tutorial video privind conectarea conturilor în ACEST ARTICOL.

Pentru o raportare corectă a datelor din Google AdWords în Google Analytics este necesar să activați etichetarea automată. Etichetare automată este o funcţie care creează automat adrese URL de destinaţie personalizate care să vă ajute să urmăriţi performanţa anunţurilor prin intermediul unor programe de urmărire a site-urilor, cum ar fi Google Analytics. Dacă aveţi mai multe anunţuri care trimit la aceeaşi pagină de pe site, etichetarea automată va ataşa un parametru adreselor URL de destinaţie ale anunţurilor pentru a vă indica pe ce anunţ s-a făcut clic la fiecare vizită pe site.

Dacă aţi dezactivat etichetarea automată şi nu aţi etichetat manual adresele URL de destinaţie cu ajutorul variabilelor de urmărire a campaniei, vizita nu este marcată drept „CPC Google” (clicuri pe care le-aţi primit prin intermediul anunţurilor AdWords), ci pot fi atribuite „Căutării organice Google” (clicuri pe care le-aţi primit din rezultatele căutării naturale pe Google.ro). Asiguraţi-vă că aţi activat etichetarea automată în contul dvs. AdWords sau că aţi adăugat variabile de urmărire a campaniei la sfârşitul fiecărei adrese URL de destinaţie.

Pentru a reactiva etichetarea automată:
 • Conectați-vă la contul dvs. AdWords la adresa https://adwords.google.ro
 • Faceți clic pe fila Contul meu, apoi selectați Preferințe cont
 • În secțiunea următoare, faceți clic pe Modificați
 • Bifați caseta de selectare Etichetare automată a adreselor URL de destinație
 • Faceți clic pe Salvați modificările
Acest articol este o introducere în Google Analytics. Cu ajutorul acestor informații puteți începe să urmăriți performanțele site-ului dvs. și de asemenea să conectați contul Google Analytics la contul Google AdWords. În articolul următor vom face o prezentare detaliată a principalelor rapoarte din Google Analytics.

Articol publicat de Mihai Alexandru, Echipa Google AdWords România