În ziua de astăzi, utilizatorii sunt permanent conectați și efectuează căutări de pe toate tipurile de dispozitive. Agenții de publicitate caută modalități de a ajunge la utilizatori cu anunțuri relevante pentru situația în care se află aceștia, ca de exemplu, locația, momentul din zi sau dispozitivul utilizat. În cadrul unei campanii optimizate, puteți varia simplu sumele licitate în funcție de dispozitive, locații și ore - totul într-o singură campanie.
Exemplu: un comerciant dorește să ajungă la utilizatorii din apropierea magazinelor sale, care caută „articole pentru petreceri”. Utilizând ajustarea sumelor licitate, prin trei introduceri simple, aceștia pot licita cu 50% mai mult pentru persoanele care caută de la o distanță mai mică de un kilometru, cu 20% mai puțin pentru căutările efectuate în weekend și cu 25% mai mult pentru căutările efectuate de pe gadgeturi smartphone.

În cadrul acestui articol vom prezenta mai pe larg noile instrumente de licitare și ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile. 

Ajustarea sumelor licitate
Cu ajutorul unei campanii optimizate, începeți prin stabilirea unor sume licitate standard care acoperă toate dispozitivele. Apoi, puteți seta ajustări ale sumelor licitate pentru a mări sau micșora sumele licitate pentru dispozitive mobile și în funcție de diferite contexte, cum ar fi locația și momentul din zi. Setarea unor sume licitate mai mari unde și când sunt șanse mai bune să satisfaceți intenția unui client poate crește vizibilitatea anunțurilor, precum și numărul de vizite și vânzări. Setarea unor sume licitate pentru situațiile în care calitatea clienților potențiali sau valoarea medie a comenzii este scăzută vă poate ajuta să îmbunătățiți rentabilitatea investiției, deși este posibil să înregistrați mai puține vizite și un volum total de vânzări mai mic.

Licitarea pentru dispozitive cu ecran mare, cum ar fi desktopurile, laptopurile sau tabletele, este grupată sub umbrela campaniilor optimizate. Google, ca și alte companii din domeniu, a remarcat un comportament de căutare similar al utilizatorilor pe aceste dispozitive mai mari și, de asemenea, faptul că performanța agenților de publicitate este și ea similară pe aceste dispozitive.

Ajustările sumelor licitate se combină prin multiplicare. Dacă setați mai multe ajustări ale sumelor licitate în funcție de locație, se va aplica numai cea mai precisă dintre acestea.
Continuând exemplul de mai sus: suma licitată CPC maximă setată de comerciant pentru cuvântul cheie [articole pentru petreceri] este de 3 RON. Dacă un utilizator caută „articole pentru petreceri” într-o miercuri, de pe un smartphone, de la mai puțin de un kilometru de magazin, se vor aplica ajustările sumelor licitate pentru locație, ore și gadgeturi mobile. Astfel, suma licitată CPC a acestui comerciant pentru această căutare va fi ajustată la 4,5 RON (3 RON x (100% + 50%) x (100% - 20%) x (100% + 25%) = 4,5 RON).

Interfața AdWords vă pune la dispoziție un calculator pentru a vă arăta cum pot fi combinate mai multe ajustări care vă vor influența sumele licitate.
Clic pentru a mări

Acordarea de valoare dispozitivelor mobile și setarea unei ajustări a sumelor licitate pentru acestea
Utilizatorii pot efectua o gamă largă de acțiuni de pe telefoanele smartphone. Pe lângă achizițiile directe de pe site-ul dvs. mobil, clienții pot apela compania dvs., pot da clic pe indicațiile rutiere pentru a vizita un magazin, pot descărca o aplicație sau pot chiar efectua ulterior o conversie de pe un alt dispozitiv. Însă este posibil ca rapoartele clasice privind conversiile online să nu prezinte întregul parcurs al utilizatorului pe toate dispozitivele și, din acest motiv, să subevalueze dispozitivele mobile. Specialiştii cu experienţă în marketing analizează detalii mai profunde pentru a înțelege în totalitate beneficiile pe care dispozitivele mobile le aduc afacerii lor. Aflați cum Radio Shack, un comerciant important de electronice de larg consum pe mai multe canale, abordează strategia de licitare și măsurare a rezultatelor pe dispozitive mobileaici, ca un exemplu în acest sens.

În cazul unei campanii optimizate, puteți alege o ajustare a sumei licitate pentru dispozitive mobile pentru a influența poziția anunțului, numărul de clicuri și costurile aferente acestor dispozitive. Pentru o înțelegere mai clară, iată câteva exemple despre modul în care agenții de publicitate au setat sume licitate pentru dispozitive mobile ca și procent din suma licitată pentru desktopuri, pe parcursul ultimelor câtorva luni (sumele CPC reale pot diferi).
·        În medie, agenții de publicitate australieni din domeniul comerțului cu amănuntul au setat sumele licitate pentru dispozitive mobile la 103% din valoarea celor pentru desktopuri.
·        În medie, agenții de publicitate americani din domeniul imobiliar au setat sumele licitate pentru dispozitive mobile la 91% din valoarea celor pentru desktopuri.
·        În medie, agenții de publicitate canadieni din domeniul turismului au setat sumele licitate pentru dispozitive mobile la 88% din valoarea celor pentru desktopuri.

Cu fiecare campanie transformată în campanie optimizată, veți vedea modificările estimate la nivel de afișări, clicuri și costuri, în funcție de ajustarea sumelor licitate pentru dispozitive mobile aleasă. Ajustarea recomandată pentru sumele licitate vă arată cum licitează agenții de publicitate similari pentru dispozitive mobile, comparativ cu alte dispozitive.
Clic pentru a mări
Specialiştii în marketing experimentați, axaţi pe Reţeaua de căutare, știu că sumele licitate sunt unul dintre numeroșii factori care influențează performanța de ansamblu a campaniei, alături de cuvintele cheie, anunțurile, extensiile și paginile de destinație. Astfel, vă recomandăm ca, după ce setați o ajustare a sumei licitate pentru dispozitive mobile, să măsurați periodic rezultatele obținute și să efectuați modificările necesare pentru a răspunde mai bine obiectivelor dvs. publicitare.

Feedback
Dorim să aveți succes cu AdWords și așteptăm cu mult interes feedbackul dvs. Pe măsură ce începeți să utilizați campaniile optimizate, vă rugăm să ne împărtășiți opiniile dvs. cu ajutorul acestui formular, astfel încât să putem îmbunătăți permanent acest produs.

Publicat de Surojit Chatterjee, manager de produs la nivel de grup