Cu ajutorul AdWords ați putut difuza campanii în locațiilegeografice vizate și ați adăugat adresa punctului de lucru local în anunțurile afișate în Rețeaua de căutare utilizând extensiile de locație. Acum sunt disponibile funcții noi bazate pe locație în campaniile optimizate, care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți rezultatele obținute cu ajutorul AdWords.Vizați o locație mai extinsă în funcție de criterii geografice, cu ajustarea selectivă a sumelor licitate pentru îmbunătățirea rezultatelor

Indiferent dacă vă desfășurați activitatea numai online, numai offline sau pe mai multe canale, vă puteți îmbunătăți rezultatele globale prin vizarea unei locații mai ample, pentru a acoperi întreaga piață potențială, selectând în același timp sumele licitate în anumite zone. În cazul campaniilor vechi, ar fi trebuit să creați o campanie nouă pentru fiecare locație pentru care ați fi dorit să licitați diferit. Acum, în campaniile optimizate, creșterea sau reducerea sumelor licitate cu un anumit procent pentru o locație vizată din campanie este simplă.

În interfața AdWords, dați clic pe Locații din fila Setări, apoi dați clic pe coloana de ajustare a sumelor licitate din dreapta unei locații vizate pentru a crește sau reduce suma licitată. Puteți seta, de asemenea, ajustări ale sumelor licitate în funcție de locație utilizând ultima versiune a EditoruluiAdWords.Setarea unei ajustări a sumelor licitate în funcție de locație

Pentru optimizarea ajustării selective a sumelor licitate prin utilizarea interfeței AdWords:
1.        faceți clic pe butonul „Detalii privind locațiile” și selectați „Ce a determinat afișarea anunțului”;
2.        comutați butonul Afișați pentru a detalia informațiile privind performanțele campaniei, inclusiv informațiile privind conversiile, în funcție de diferite criterii geografice (ecran mostră);
3.        ordonați sau filtrați pentru a evidenția locațiile pe care doriți să le optimizați;
4.        selectați una sau mai multe locații;
5.        faceți clic pe butonul „Adăugați ținte și setați ajustarea sumelor licitate”.

Pentru o optimizare mai avansată, vă recomandăm să conectați raportarea AdWords cu informațiile pe care le dețineți despre valoarea clienților în funcție de locația geografică, în vederea ajustării sumelor licitate pentru diferite locații.
 
Exemplul 1: O companie de întreținere a spațiilor comerciale vizează o rază de 20 km față de centrul orașului București, unde își are sediul. Este posibil ca directorul de marketing să știe că poate face economii de 20% dacă vinde produse și servicii clienților aflați la mai puțin de 8 km de locația companiei. Așadar, acesta poate îmbunătăți rezultatele AdWords prin creșterea cu 20% a sumelor licitate pentru clienții aflați la o distanță mai mică de 8 km de centrul orașului București, deoarece acești clienți potențiali sunt mai profitabili.

Exemplul 2: O companie de servicii financiare care își desfășoară activitatea exclusiv online a modelat valoarea medie a clientului în funcție de oraș. Specialistului în Rețeaua de căutare al companiei i s-a solicitat realizarea unei rentabilități a cheltuielilor publicitare (ROAS) de 8:1, definită ca valoarea medie a clientului împărțită la costul mediu pe client potențial. Specialistul descarcă din AdWords datele privind costul pe client potențial în funcție de oraș și le corelează cu valoarea clientului pentru fiecare oraș vizat (vedeți mai jos).


Oraș
Val. medie client (LTV)
Cost mediu curent pe client potențial (CPL)
Rentabilitate cheltuieli publicitare (LTV/CPL)
ROAS ca % din țintă (8,0)
Decizie ajustare sumă licitată
București
3.375,00 RON
337,50 RON
10,00
125%
+20%
Cluj-Napoca
1.890,00 RON
315,00 RON
6,00
75%
-20%
Timișoara
2.430,00 RON
270,00 RON
9,00
113%
+10%

Specialistul caută modalități de îmbunătățire a rezultatelor prin reducerea sumelor licitate în orașele în care ROAS este mai mică decât ținta și creșterea sumelor licitate în orașele în care ROAS este mai mare decât ținta. Acesta ia deciziile privind ajustarea sumelor licitate în funcție de rezultatele din foaia de calcul, le implementează în campania optimizată, verifică timp de câteva săptămâni ROAS și impactul asupra volumului și face modificările necesare, dacă este cazul. În campaniile vechi, ar fi trebuit să creeze o campanie nouă pentru fiecare oraș cu sume licitate diferite și ar fi crescut gradul de complexitate a gestionării campaniei și efortul necesar.

Specialiștii în marketing experimentați, axaţi pe Reţeaua de căutare, știu că sumele licitate influențează semnificativ rezultatele campaniei, alături de anunțuri, extensii, cuvinte cheie și paginile de destinație, așa că verifică periodic acești parametri și fac ajustările necesare. Rețineți că vizarea unei zone geografice prea restrânse poate limita acoperirea, clicurile și conversiile; vă recomandăm să utilizați ajustarea selectivă a sumelor licitate în funcție de locație, concomitent cu vizarea unei zone geografice mai extinse. Mai multe sfaturi privind optimizarea campaniilor utilizând locația sunt disponibile în Centrul de ajutor AdWords.

Ajungeți mai ușor la clienții din apropierea locațiilor comerciale offline

Dacă desfășurați o activitate offline sau pe mai multe canale, puteți utiliza noua direcționare în funcție deextensiile de locație pentru a ajunge la clienții potențiali sau pentru a crește sumele licitate atunci când aceștia sunt în aproprierea locațiilor dvs., cu numai câteva clicuri. Utilizăm extensiile de locație pe carele-ați creat deja și o rază precizată de dvs. pentru a crea ținte în apropierea locațiilor dvs.

Setarea țintei unei extensii de locație

Apoi puteți atribui o ajustare a sumei licitate țintei extensiei de locație pentru a îmbunătăți vizibilitatea anunțului atunci când clienții sunt în apropierea locației dvs. și există mai multe șanse să vă viziteze și să cumpere de la dvs. (instrucțiuni pas cu pas).
 
Exemplul 3: O companie națională de vânzări cu amănuntul pe mai multe canale difuzează campanii AdWords pentru a vinde direct online și pentru a atrage clienții în cele 80 de magazine locale. Compania a activat deja extensiile de locație, dar dorește să îmbunătățească și mai mult vizibilitatea anunțurilor atunci când clienții efectuează căutări din apropierea magazinelor sale. Cu doar câteva clicuri, agenția responsabilă de Rețeaua de căutare adaugă o singură țintă de „2 km în jurul fiecărei extensii de locație” și setează o ajustare cu +25% a sumelor licitate. 

Setarea unei ajustări a sumelor licitate pentru ținta unei extensii de locație

Considerăm că utilizarea informațiilor privind locația poate îmbunătăți rezultatele campaniei pentru aproape orice afacere. Sperăm ca aceste funcții noi să vă ajute să îmbunătățiți performanțele.

Articol publicat de Smita Hashim, manager de produse la nivel de grup