Fiecare utilizator de AdWords dorește să găsească o formulă câștigătoare pentru a-și seta și administra contul. Adevărul este că nu există o singură metodă garantată pentru toate conturile, însă sfaturile de mai jos vă vor spori șansele la succes.

Având în vedere faptul că nu există conturi absolut identice, este destul de dificil să găsim o balanță între timpul investit în administrarea contului și rezultatele obținute.

Creați grupuri de anunțuri în funcție de temă

Așa cum am menționat și în articolul despre Structura contului AdWords, o bună organizare a contului vă ajută să efectuaţi rapid modificări, să direcţionaţi anunţurile în mod eficient şi, în cele din urmă, să atingeţi mai multe dintre obiectivele dvs. publicitare.

Fiecare grup de anunțuri ar trebui să aibă:

  • Un set de 2-3 anunțuri
  • 5-10 cuvinte cheie strâns legate de tema grupului
  • Aceeași pagină de destinație

Nu repetați cuvinte cheie în grupuri de anunțuri diferite

Mai multe detalii în Centrul de Ajutor AdWords: Organizarea contului pentru a atinge succesul

Creați anunțuri cât mai bine definite

După crearea grupurilor de anunțuri, următorul pas este să creați anunțurile, iar acestea trebuie să sublinieze elementele care vă fac oferta unică. Aveți în vedere faptul că scopul textului din anunț este acela de a obține o rată CTR cât mai mare și nu puteți obține acest lucru dacă folosiți același mesaj pentru a atrage atenția utilizatorilor ce caută produse diferite.

De exemplu, nu este indicat să folosiți aceeași terminologie în două anunțuri pentru utilizatorii care caută pantofi de piele și pantofi sport. Cuvintele cheie din fiecare grup de anunțuri trebuie să definească grupul cât mai bine cu putință, să fie specific lui. De asemenea, nu repetați cuvinte cheie în grupuri de anunțuri diferite, încercați să utilizați inserarea cuvântului cheie și folosiți fraze care să îndemne la acțiune.


Acest raport vă oferă posibilitatea de a accesa termenii exacți sau grupul de termeni pe care un utilizator îi introduce atunci când efectuează o căutare pe Google.ro sau pe unul dintre site-urile noastre din Reţeaua de căutare pentru a ajunge la produsul dumneavoastră.

Pentru a consulta datele privind termenii de căutare, găsiți mai multe instrucțiuni în Centrul de Ajutor AdWords. După generarea raportului, aranjați termenii în ordine descrescătoare a numărului de afișări.

Pe baza datelor privind performanţa termenilor de căutare, puteţi să aduceţi modificări cuvintelor cheie direct din tabelul cu termeni de căutare:

  • adăugaţi în grupul de anunţuri termenii de căutare care au dat rezultate bune, sub formă de cuvinte cheie. Cu toate acestea, reţineţi că interogările care apar în raportul privind termenii de căutare înregistrează deja trafic. Prin urmare, adăugarea acestor interogări drept cuvinte cheie nu va avea efectul scontat decât dacă aduceţi în acelaşi timp modificări sumelor licitate, textului publicitar sau ambelor.
  • dacă un termen de căutare nu este suficient de relevant pentru produsele sau serviciile pe care le oferiţi, îl puteţi adăuga drept cuvânt cheie negativ;
  • selectaţi tipul de potrivire corect (de exemplu, amplă, expresie, exactă sau negativă) pentru cuvintele cheie existente. Coloana „Tipul de potrivire” (vedeţi mai sus) vă poate ajuta să înţelegeţi modul în care tipul de potrivire a cuvintelor cheie influenţează performanţa anunţului.

Articol publicat de Raisa ZARVĂ, Echipa Google AdWords România