Astăzi am făcut upgrade sistemului AdWords implementând „campaniile optimizate”. Acesta este un prim pas pentru a vă ajuta să gestionați mai simplu și mai inteligent campaniile publicitare în lumea de astăzi, în care întâlnim o varietate de dispozitive.

De ce sunt necesare campaniile optimizate?

Oamenii sunt în permanență conectați și se mută de la un dispozitiv la altul pentru a comunica, pentru a face cumpărături și pentru a se distra. De fapt, un studiu recent a constatat că 90% dintre consumatori se mută „succesiv” între mai multe dispozitive în aceeași zi. Se poate observa și o înmulțire a noilor dispozitive: computere, laptopuri, tablete, smartphone-uri, dispozitive hibride, minitablete, televizoare și multe altele. Și pe măsură ce vor apărea tot mai multe formate și dispozitive digitale, granițele dintre acestea vor continua să se estompeze. De exemplu, pe măsură ce dispozitivele încep să tindă spre un model comun de funcţionalitate, comportamentul consumatorilor pe tablete și pe desktopuri devine foarte asemănător.  

Acest lucru creează oportunități extraordinare pentru companii, dar, de asemenea, poate face ca marketingul să devină mai complex și să ocupe mai mult timp. De exemplu, o pizzerie dorește să afișeze un anunț pentru o persoană care caută [pizza] la ora 13:00 de pe computerul său de la serviciu (poate un link către un formular de comandă online sau către un meniu online) și un alt anunț pentru o persoană care caută [pizza] la ora 20:00 de pe un smartphone, la o distanță de jumătate de kilometru de pizzerie (poate un număr de telefon pentru apel direct și locația restaurantului). Semnale precum locația, perioada din zi și posibilitățile dispozitivului pe care îl utilizează o persoană au devenit din ce în ce mai importante pentru a afișa acesteia anunțul potrivit.

Cu ajutorul campaniilor optimizate, în loc să combine și să compare mai multe campanii, rapoarte și extensii la anunț, pizzeria le poate gestiona cu ușurință pe toate acestea dintr-un singur loc. Campaniile optimizate vă ajută să afișați utilizatorilor anunțurile potrivite în funcție de context, cum ar fi locația, perioada din zi și tipul de dispozitiv, pe toate dispozitivele, fără a fi necesară configurarea și gestionarea mai multor campanii separate.
       


Funcții cheie
Iată câteva funcții cheie.  
 

1. Instrumente puternice de marketing pentru o lume cu o varietate de dispozitive
Utilizatorii doresc rezultate ale căutării relevante pentru contextul în care se află. De exemplu, dispozitivul lor, locația și perioada din zi. Campaniile optimizate vă ajută să gestionați mai bine campaniile și bugetele vizând multitudinea de dispozitive existente în prezent. Utilizând „ajustarea sumelor licitate”, puteți gestiona sumele licitate pentru anunțuri pentru dispozitive, locații, perioade din zi și multe altele, toate dintr-o singură campanie.

Exemplu: O cafenea dorește să atragă persoanele aflate în apropiere și care caută [cafea] sau [mic dejun] de pe un smartphone. Utilizând ajustarea sumelor licitate, prin trei intrări simple, aceștia pot licita cu 25% mai mult pentru persoanele care caută la o distanță de o jumătate de kilometru, cu 20% mai puțin pentru căutările efectuate după ora 11:00 și cu 50% mai mult pentru căutările efectuate de pe dispozitive smartphone. Aceste ajustări se pot aplica tuturor anunțurilor și cuvintelor cheie dintr-o singură campanie.

 

2. Anunțuri mai inteligente, optimizate pentru diverse necesități ale utilizatorilor

Este posibil ca persoanele care se deplasează sau care se află în apropierea magazinului dvs. să caute lucruri diferite față de persoanele care stau la birou. Cu ajutorul campaniilor optimizate, veți afișa anunțuri pe diverse dispozitive, având textul anunțului, sitelinkul, aplicația sau extensia potrivite, fără a fi necesar să modificați fiecare campanie pentru fiecare combinație posibilă de dispozitiv, locație și perioadă din zi.
 
Exemplu: Un comerciant prezent în mai multe orașe, care dispune atât de locații fizice, cât și de un site web, poate afișa anunțuri cu numere de telefon pentru apel direct și extensii de locație pentru persoanele care caută de pe dispozitive smartphone concomitent cu afișarea unui anunț pentru site-ul web de comerț electronic persoanelor care caută de pe un computer – toate într-o singură campanie.
 
3. Rapoarte avansate, pentru măsurarea noilor tipuri de conversii
Tehnologia le permite utilizatorilor să întreprindă noi acțiuni după ce interacționează cu anunțurile dvs. Clienții potențiali pot vedea anunțul dvs. și pot descărca aplicația dvs. sau vă pot suna. Până acum, era dificil pentru specialiștii în marketing să măsoare și să compare cu ușurință aceste interacțiuni. Pentru a vă ajuta să măsurați întreaga valoare a campaniilor dvs., campaniile optimizate vă permit să contorizați cu ușurință conversii pentru descărcările de aplicații în rapoartele AdWords. Lucrăm să facem urmărirea conversiilor posibilă și pentru apeluri - revenim pe acest subiect.
 
Exemplu: În curând, puteți contoriza un apel telefonic de 60 de secunde sau mai lung care rezultă dintr-un anunț „click-to-call” ca o conversie în rapoartele AdWords și îl puteți compara cu alte conversii, cum ar fi clienți potențiali, vânzări și descărcări.


Upgrade-ul la campaniile optimizate


Campaniile optimizate vor fi implementate pentru agenții de publicitate ca opțiune în următoarele săptămâni. Planificăm să facem upgrade tuturor campaniilor la jumătatea anului 2013.
Campaniile optimizate sunt destinate să vă ajute să reușiți în lumea de astăzi, în care întâlnim o varietate de dispozitive. Cu toate acestea, știm că tranziția poate implica la început anumite schimbări. Iată câteva resurse care să vă ajute:
 

     Site-ul webÎn săptămânile următoare, vom prezenta funcții noi cu sfaturi și cu cele mai bune practici pe blogul Inside AdWords și în pagina noastră G+.  Dorim să aflăm părerile dvs.

Postat de Sridhar Ramaswamy, Vicepreședinte senior al Departamentului de inginerie