Extensiile la anunțuri afișează informaţii suplimentare despre companie în cadrul anunţului, cum ar fi adresa, numărul de telefon, mai multe linkuri către pagini web, imagini ale produselor şi informaţii despre preţ.
  • Majoritatea extensiilor la anunţuri vă permit să adăugaţi informaţii suplimentare despre companie la un anunţ text simplu. Un exemplu de extensii la anunţuri sunt extensiile de tip sitelink care adaugă linkuri suplimentare către pagini web.
  • Extensiile la anunţuri sunt utile mai ales pentru realizarea unor obiective specifice ale companiei. De exemplu, dacă vă desfăşuraţi activitatea la nivel local sau dacă deţineţi mai multe puncte de desfacere, vă recomandăm să încurajaţi persoanele să viziteze sau să sune la magazinul propriu-zis. O modalitate de a face acest lucru este utilizarea extensiilor de locaţie, care vă permit să includeţi în anunţ informaţiile despre adresă.
  • Extensiile la anunţuri funcţionează diferit în funcţie de tipul de anunţ şi oferă date de raportare diferite în funcţie de modul în care pot interacţiona cu acestea persoanele de pe web. De exemplu, extensiile de apeluri oferă informaţii cu privire la numărul de clicuri făcute pe anunţ de către o persoană pentru a suna la compania dvs.

Extensii de locație

Atrageţi clienţi potenţiali din zona dvs. adăugând adresa, numărul de telefon şi harta dvs. în anunţuri. Aceste anunţuri, cunoscute ca anunţuri cu extensii de locaţie, înregistrează o rată de clic mai ridicată cu o medie de 10%. Extensiile de locaţie pot, de asemenea, să fie eficiente în anunţurile mobile, întrucât doi din trei utilizatori de smartphone vizitează o afacere după ce caută informaţii locale de pe telefoane.

Pentru a crea extensii de locaţie pentru o campanie nouă sau una creată anterior, puteţi alege una dintre următoarele opţiuni:
  • conectaţi un cont Google Locaţii la respectiva campanie;
  • adăugaţi manual o adresă la campanie;
  • utilizaţi o extensie dintr-o altă campanie.

Înregistrările dvs. existente de companie din Google Locaţii pot fi adăugate ca extensii de locaţie pentru anunţurile dvs. AdWords existente. Conturile Google Locaţii sunt disponibile numai pentru proprietarii de firme, însă nu este necesar să aveţi un cont Google Locaţii pentru a utiliza extensii de locaţie cu AdWords.
Dacă nu deţineţi o afacere (şi, prin urmare, nu sunteţi eligibil pentru un cont Google Locaţii), puteţi utiliza Editorul AdWords sau AdWords API pentru a introduce extensiile de locaţie. De asemenea, puteţi introduce manual până la 100.000 de puncte comerciale pentru extensiile dvs. de locaţie! Asiguraţi-vă doar că aveţi permisiunea din partea proprietarului firmei de a utiliza locaţia sa comercială.

Mai multe detalii despre Extensiile de locație pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Sfaturi și cele mai bune practici pentru extensiile de locație


Extensii de sitelinkuri

Extensia de sitelinkuri la anunţuri vă permite să afişaţi linkuri spre pagini de pe site, pe lângă pagina de destinaţie principală, sub textul anunţurilor dvs. Sitelinkurile apar în anunţurile afişate în partea de sus şi în partea de jos a rezultatelor căutării Google şi în rezultatele căutării oferite de anumiţi parteneri.

Sitelinkurile vă pot ajuta să faceţi următoarele:

  • îmbunătăţiţi rata de clic oferindu-le clienţilor mai multe moduri de a interacţiona cu afacerea dvs.;
  • prezentaţi paginile de destinaţie care aduc cele mai multe conversii;
  • evidenţiaţi diversitatea produselor sau serviciilor dvs.

Sitelinkurile se pot gestiona în mod independent faţă de anunţuri, ceea ce înseamnă că nu trebuie să creaţi sau să modificaţi anunţurile text pentru a adăuga, a elimina sau a modifica sitelinkurile.

Mai multe detalii despre Extensiile de sitelinkuri pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Afișați sub textul publicitar linkurile către site-ul dvs.

Extensii de apel

Dacă doriţi să încurajaţi clienţii să vă contacteze telefonic, extensiile de apel (denumite şi „clic pentru apelare”) permit adăugarea unui număr de telefon la anunţ, simplificând pentru clienţi modul de a vă apela direct. De asemenea, puteţi configura extensii de apel pentru a obţine o raportare detaliată privind apelurile primite datorită anunţurilor.

Extensiile de apel vor avea funcţii diferite, acestea depinzând de dispozitivele vizate de campania dvs. (cum ar fi telefoane mobile sau computere şi tablete). Potențialii clienți vor putea da clic pe numărul de telefon al firmei dvs. de pe Google.ro căutare, Căutare Vocală, Google Mobile App sau Google Maps pentru Mobile.

Puteți vedea numărul de apeluri primite și ratele de clic pentru fiecare cuvânt cheie, grup de anunțuri sau campanie din contul AdWords.

Mai multe detalii despre extensiile de apel și opțiunile de licitare ale acestora pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Adăugați extensii de apel cu numere de rediecționare

Extensii Sociale

Prin conectarea paginii Google + cu anunțurile AdWords putem afișa cât mai multe recomandări făcute de clienții sau susținătorii afacerii dvs.

În felul acesta, anunțurile AdWords care vor apărea pe Google sau în Rețeaua de display Google vor avea un buton +1. Un utilizator care va da +1 pe anunțul dvs. va putea recomanda pagina dvs. de destinație și viceversa.

Extensiile sociale arată la fel ca anunţurile standard cu adnotări +1 atât în Reţeaua de căutare Google, cât şi în Reţeaua de display.

Mai multe detalii despre Extensiile sociale și modul de folosire a acestora pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Afișarea anunțurilor însoțite de recomandările din pagina dvs. Google+

Articol postat de Raisa Zarvă, Echipa Google AdWords România