De ce este importantă urmărirea datelor?

 • Cu cât aveți mai multe date, cu atât veți putea monitoriza mai bine Rentabilitatea Investiției (ROI)
 • Atât urmărirea conversiilor cât și contul de Google Analytics sunt complet gratuite
 • Analizați performanțele pentru a putea lua decizii viitoare


Urmărirea conversiilor

Urmărirea conversiilor este un instrument gratuit care vă poate ajuta să măsuraţi modul în care clicurile pe anunţuri duc la acţiuni de valoare, cum ar fi vânzări sau clienţi potenţiali.

 • O conversie apare atunci când un clic pe anunţul dvs. conduce direct la un comportament de valoare pentru dvs., cum ar fi o achiziţie, o înscriere pentru un buletin informativ, consultarea unei anumite pagini sau o descărcare. Urmărirea conversiilor măsoară acest tip de evenimente care au loc pe site-ul dvs.
 • Este important să urmăriţi conversiile, deoarece acestea vă pot oferi informaţii cu privire la relaţia directă dintre performanţa anunţurilor şi succesul afacerii. Urmărirea conversiilor vă poate ajuta, de asemenea, să identificaţi anunţurile şi cuvintele cheie cele mai eficiente pentru afacerea dvs.
 • Pentru a utiliza Urmărirea conversiilor, dvs. sau o altă persoană trebuie să modifice codul HTML al site-ului, adăugând un mic fragment de cod de urmărire. Acest cod va plasa unmodul cookie pe computerul sau pe telefonul mobil al unui utilizator atunci când acesta face clic pe anunţ. Dacă utilizatorul ajunge într-una dintre paginile de conversie, AdWords va căuta modulele cookie şi va înregistra o conversie reuşită pentru dvs.

Mai multe detalii despre urmărirea conversiilor pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Detalii despre urmărirea conversiilor

Instalarea codului pentru urmărirea conversiilor

Pentru a configura urmarirea conversiilor, va sunt necesare 3 lucruri:
1 cont adwords,1 site si posibilitatea de a modifica site-ul

1.Accesaţi contul dvs. AdWords la http://adwords.google.ro.
2.Faceţi clic pe fila Instrumente şi analiză şi selectaţi Conversii din meniul derulant.

Sub fila Conversii, faceţi clic pe butonul +Conversie nouă.

În câmpul „Numele conversiei”, introduceţi numele conversiei pe care doriţi să o urmăriţi pe site-ul dvs. Acest lucru vă va ajuta să recunoaşteţi această acţiune ulterior, când va apărea în rapoartele de conversie.

1.În câmpul „Locaţia conversiei”, selectaţi locul în care clienţii vor realiza conversia. De exemplu, în cazul în care clienţii dvs. vor comanda direct de pe site, veţi selecta „Pagină web”.

2.Faceţi clic pe butonul Salvaţi şi continuaţi.

Veti mai completa cateva informatii precum categoria conversiei, Nivelul de securitate a paginii, Valoarea conversiei si puteti genera codul pe care sa il introduceti pe site-ul dvs.

Mai multe detalii despre urmărirea conversiilor și instalarea fragmentului de cod pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Configurarea urmăririi conversiilor

Suma CPC optimizată (eCPC)

Suma CPC optimizată reprezintă o funcţie de licitare care creşte sumele licitate în situaţiile care par să aibă o probabilitate mai mare de a determina o vânzare sau o altă conversie pe site-ul dvs. Aceasta reduce sumele licitate pentru situaţiile care par a avea mai puţine şanse de a duce la o conversie.
 • Suma eCPC funcţionează împreună cu sumele licitate cost-pe-clic maxime (CPC) pe care le setaţi. De fiecare dată când anunţul dvs. este eligibil să apară, suma CPC optimizată va creşte sau va reduce în mod dinamic suma licitată pe baza probabilităţii ca anunţul dvs. să ducă la o conversie, cum ar fi o vânzare sau la o înscriere.
 • Această funcţie va determina creşterea sumei licitate în situaţiile în care există probabilitatea de a efectua conversii pe baza cuvântului cheie asociat. Aceasta va reduce suma licitată când estimează că anunţul are şanse relativ reduse de a genera o conversie. Ca urmare a utilizării sumei CPC optimizate, anunţul va înregistra mai multe conversii, menţinându-se sau reducându-se suma cost-pe-conversie totală.
 • O funcţie similară este Instrumentul de optimizare a conversiilor, întrucât acesta, cât şi suma eCPC vă ajută să obţineţi mai multe vânzări sau alte conversii. Principala deosebire este că suma eCPC funcţionează împreună cu suma licitată CPC maximă setată, în timp ce Instrumentul de optimizare a conversiilor nu face acest lucru. O altă diferenţă este că Instrumentul de optimizare a conversiilor modifică traficul în proporţie de 100%, în timp ce suma eCPC modifică iniţial 50%, apoi creşte sau scade acest procent în funcţie de performanţe.

Mai multe detalii despre costul-per-clic optimizat pot fi găsite în Centrul de Ajutor AdWords: Metoda cost-pe-clic optimizată (ECPC)


De ce folosim suma CPC optimizată?
 • Creșteți profitul prin a cheltui bani pe clicurile care au potențial mai mare de convertire și economisiți banii pe clicurile cu un potențial mai mic de a fi convertite în vânzări
 • Ușor de activat: Odată ce ați activat urmărirea conversiilor, este necesar doar să bifați o căsuță pentru a începe
 • Experiment: Monitorizați impactul sumei eCPC asupra campaniei dvs. lăsând anumite sume licitate nemodificate. Performanțele campaniei ar trebui să fie aceleași sau chiar mai bune decât dacă nu ați fi activat suma eCPC

Care este impactul sumei CPC optimizate asupra campaniei?

 • Funcţia ECPC modifică 50% iniţial, apoi creşte sau scade acest procent, în funcţie de performanţă. Celelalte licitări vor fi tratate ca făcând parte dintr-un grup de test.

 • Comparând performanța cuvintelor cheie a căror sumă licitată a fost modificată cu cele a căror sumă licitată a rămas aceeași, sistemul poate stabili dacă modificarea a avut sau nu un impact pozitiv asupra ratelor de conversie și a sumelor CPA.

 • Dacă performanțele au fost bune, atunci suma optimizată eCPC va modifica până la 76% dintre sumele licitate.

Pentru fiecare licitare, suma optimizată eCPC calculează probabilitatea unei conversii analizând o serie de factori:
Articol postat de Raisa Zarvă, Echipa Google AdWords România