În octombrie anul trecut am lansat anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de Căutare, o modalitate eficientă de a viza căutări relevante folosind anunțuri afișate automat pe baza conținutului site-ului dvs.  Acum, după un an de îmbunătățiri și experimente de succes, în următoarele zile anunțurile dinamice în Rețeaua de căutare vor fi disponibile pentru toți utilizatorii.

Pentru a afişa clienţilor anunţurile dvs. dinamice din Reţeaua de căutare, vom utiliza direcţionări dinamice ale anunţurilor pe care le puteţi crea în funcţie de conţinutul site-ului dvs. Puteţi crea o direcţionare dinamică universală a anunţului, care să includă toate paginile de pe domeniul site-ului dvs. 

Anunţurile dinamice afişate în Reţeaua de căutare afişează automat anunţul în funcţie de conţinutul site-ului dvs. Acest lucru înseamnă că, în locul cuvintelor cheie, utilizăm direcţionările dinamice ale anunţurilor pentru a afişa clienţilor anunţurile dvs. Cu ajutorul direcţionărilor dinamice ale anunţurilor, puteţi selecta toate paginile sau numai un subset de pagini din domeniul site-ului, care vor fi utilizate pentru direcţionarea anunţurilor către clienţi. Este important de reţinut că anunţurile dinamice afişate în Reţeaua de căutare utilizează paginile de destinaţie ale domeniului site-ului dvs., care sunt indexate în indexul de căutare organică Google.


Experimente (BETA) de succes:

  •       Rezultate eficiente. În medie, anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare au crescut traficul și numărul de conversii ale utilizatorilor care au testat produsul cu 10%. De asemenea, rata de clic (CTR) a fost îmbunătățită cu 10% pentru cuvintele cheie în potrivire amplă.
  •       Povești de succes.

o   Jonathan Meager, Marketing Manager la Gear4music (citește povestea în format .pdf)
o   Matt Wilkinson, Director of Search and Media la Rosetta și Steve Baruch, VP of eCommerce la MSC Industrial Supply (citește povestea în format .pdf)
o   Larry Cotter, GM la Apartment Home Living (video case study).

Pe durata testării produsului în variantă BETA am adus numeroase îmbunătățiri:

  • Optimizare automată a sumelor licitate: Deoarece unul dintre obiectivele noastre principale pentru anunțurile dinamice afișate în Rețeaua de căutare este să oferim rezultate mai bune, dar să reducem timpul necesar optimizării, am conceput un sistem automatizat care scade sumele licitate ori de câte ori o interogare specifică pentru un agent de publicitate produce rate mai mici de conversie. Ca urmare, rentabilitatea investiției pentru anunțurile dinamine afișate în Rețeaua de căutare se poate îmbunătăți automat în timp.
  • Suport complet pentru telefoane mobile și tablete. Având în vedere importanța tot mai mare a campaniilor mobile, am dezvoltat suport complet pentru anunțurile dinamice în Rețeaua de căutare afișate pe telefoanele mobile și tablete.
  • Extensii de anunțuri. Anunțurile dinamice în Rețeaua de căutare pot avea aceleași extensii de anunțuri ca orice alt anunț din Rețeaua de căutare.
  • Compatibilitate cu Instrumentul de optimizare a conversiilor. Utilizatorii acestui produs în variantă BETA au raportat folosirea cu succes a anunțurilor dinamice în Rețeaua de căutare și Instrumentul de optimizare a conversiilor.

Încercați anunțurile dinamice în Rețeaua de căutare acum!


Puteți începe prin a vă crea prima campanie de anunțuri dinamince și a crea direcționări pentru aceasta.


Articol postat de Raisa Zarvă, Echipa Google AdWords România