După lansarea remarketingului, clienții AdWords au avut rezultate extraordinare: mai mult angajament, vânzări mai mari și o mai mare rentabilitate a investiției, iar cum Google Analytics a oferit întotdeauna instrumente puternice pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine vizitatorii site-ului dvs. și a îmbunătăți experiența lor, noua funcționalitate de remarketing a fost integrată în interfața Analytics. 

Unii dintre dvs. au început să folosească, de asemenea, date din site pentru a vă optimiza campaniile de remarketing și pentru a vă atrage clienții care v-au vizitat deja, dar acest lucru însemna să adăugați un cod nou pe site, diferit de cel Analytics. Pentru a simplifica acest proces, am integrat funcția de remarketing în interfața Analytics, în versiune beta.
Remarketing-ul cu Google Analytics vă ajută să creați liste de remarketing bazate pe anumite segmente de public care vă vizitează site-ul și arată interes față de produsele dvs. fără să fie nevoie să adăugați două etichete diferite pe site. Acest lucru vă poate ajuta să creați mult mai ușor campanii de remarketing pentru a afișa anunțuri pe Rețeaua de Display.


Această funcție va fi disponibilă treptat (până la sfârșitul verii), tuturor utilizatorilor Google Analytics ce au acces administrator și cel puțin un cont de Google AdWords conectat la acesta. De îndată ce funcția de remarketing va fi integrată în contul dvs., puteți afla pașii pentru a o activa mergând la fila „Administrator” din colțul dreapta sus a contului Analytics și alegând apoi opțiunea „Liste de Remarketing”.  


Remarketingul vă va ajuta să îmbunătățiți relevanța anunțurilor pe care utilizatorii le văd online. Ne-am luat, de asemenea, angajamentul de a le oferi utilizatorilor un control sporit asupra anunțurilor pe care le văd pe Google și pe site-urile web partenere.


Pentru a putea utiliza listele de remarketing în campaniile AdWords trebuie să vă asigurați că cele două conturi (AdWords și Analytics) sunt asociate. La fel ca și în interfața AdWords, o listă de remarketing trebuie să includă minim 100 de vizitatori (cookies) unici pentru a putea fi folosită. Este necesar să actualizați codul Analytics o singură dată și veți putea segmenta vizitatorii site-ului astfel încât lista de remarketing să răspundă cât mai bine nevoilor dvs. de promovare (de exemplu puteți segmenta în funcție de timpul petrecut pe site, sistemul de operare, orașul din care provine utilizatorul, finalizarea/nefinalizarea procesului de cumpărare/conversie etc).


Sperăm că mulți dintre dvs. vor folosi această opțiune Google Analytics și că veți reuși astfel să vă îmbunătățiți rezultatele campaniilor de retargeting.Articol postat de Raisa Zarvă, Echipa Google AdWords România